Review: SodaStream innoveert met nieuwe generatie bruiswatertoestellen

Soda Stream Art

Laatst voer ik mee op de blogboot. Samen met 7 andere bloggers genoot ik van een tocht door de Amsterdamse grachten, van lekkere hapjes en drankjes en het zonnetje! Ook visten we allerlei troep uit de grachten zoals tubes tandpasta, petflesjes, wietzakjes en allerlei ander rotzooi. We waren niet alleen, ook Barbara, een vertegenwoordiger van SodaStream voer mee op de blogboot. Ze maakte een heerlijk mocktailtje voor ons en vertelde meer over de SodaStream. En als klap op de vuurpijl kregen wij een SodaStream mee naar huis. Ik vertel je meer over de SodaStream.

Minder wegwerpflessen

Wegwerpflessen van plastic voorkomen is beter dan het opruimen en het recyclen ervan. Met SodaStream maak je van kraanwater heerlijk bruisend water in een herbruikbare fles. Met één zo’n fles kun je per huishouden duizenden plastic wegwerpflessen besparen. Eén fles kan zeker wel een jaar of 3 mee als fles voor bruiswater. Na 3 jaar kun je een fles nog wel gebruiken als gewone waterfles.

Wist je dat…

  • … de productie van plastic flessen de laatste tien jaar steeg naar meer dan 300 miljoen ton per jaar?
  • … van de totale 8,3 miljard ton plastic dat ooit is geproduceerd, 6,3 miljard ton als afval is geëindigd, en slechts 9 procent werd gerecycled? De rest ligt op overvolle vuilstortplaatsen of los in het milieu – en belandt uiteindelijk in onze oceanen.
  • … een persoon gemiddeld 100 kilo plastic per jaar gebruikt?
  • … we wereldwijd ongeveer 200 miljard plastic waterflessen per jaar verbruiken?

Tijd om daar eens verandering in te brengen. Want wist je dat…

… we in 2017 wereldwijd 3,5 miljard plastic flessen bespaarden dankzij alle SodaStreamgebruikers?

Soda Stream

Hoe werkt SodaStream?

Met het toestel van SodaSteam maak je in slechts enkele seconden zelf bruisend water. Dat is handig. En ook nog eens duurzaam. In enkele stappen verander je kraanwater in bruisend water, waar je ook nog een smaakje aan toe kunt voegen zodat je frisdrank kunt maken.

  • Stap 1: Deze stap hoef je alleen te volgen als je het apparaat voor de eerste keer gebruikt. Maak het toestel aan de achterkant open. Verwijder de verzegeling van de koolzuurcilinder. Schroef de cilinder in het toestel. Na verloop van tijd is de cilinder leeg en kun je deze omwisselen voor een nieuwe cilinder.
  • Stap 2: Vul een lege SodaSteamfles met kraanwater. Op de fles staat middels een lijntje aangegeven tot waar je de fles kunt vullen. Klik de fles in het apparaat.
  • Stap 3: Druk op de knop aan de bovenzijde van het apparaat. 3x 2 seconden voor een lichte bruis of 5x 2 seconden voor een intense bruis. Maak de fles weer los van het apparaat.
  • Stap 4: Eventueel kun je een siroop toevoegen als je frisdrank wilt maken. Kies bijvoorbeeld voor sinas, cola of 7UP, of een van de andere smaken die verkrijgbaar zijn. Ook kun je bijvoorbeeld een scheutje aanmaaklimonade toevoegen.

SodaStream innoveert met nieuwe generatie bruiswatertoestellen

Nieuwe technologie en nog betere gebruikservaring

Het lekkerste bruiswater maak je gewoon zelf. Daarom pakt SodaStream uit met maar liefst drie nieuwe bruiswatertoestellen met geavanceerde technologie, een stijlvol design en optimaal gebruiksgemak: ART, DUO en Terra. Met deze nieuwe generatie toestellen biedt SodaStream voor ieders smaak en stijl een passend apparaat.

De moderne toestellen beantwoorden aan de hedendaagse behoeften op het vlak van design en gebruiksvriendelijkheid. ART is het eerste SodaStream-toestel met hendel – in ware retrostijl. Ook DUO, geschikt voor zowel glazen als plastic herbruikbare SodaStream-flessen, is een primeur. Terra, de opvolger van het best verkochte toestel Spirit, staat voor gebruikscomfort. De innovaties maken de overstap van wegwerpflessen naar een duurzame oplossing nog makkelijker.

Gepatenteerde Cylinder Quick Connect-technologie: nieuwe roze koolzuurcilinder met slechts één klik in bruiswatertoestel

De drie nieuwe modellen zijn voorzien van een handig, revolutionair Cylinder Quick Connect-systeem (CQC). Door deze wereldwijde innovatie van SodaStream wordt de nieuwe koolzuurcilinder, herkenbaar aan de roze kleur, met slechts één klik op het SodaStream-bruiswatertoestel aangesloten – zonder aanschroeven zoals de vertrouwde, blauwe cilinder. Zo kan je nog makkelijker en sneller van zelfgemaakt bruiswater genieten. Ook de roze cilinder is goed voor ca. 60 liter bruisend water en is beschikbaar bij de bekende SodaStream-verkooppunten.

SodaStream Art, SodaStream Duo en SodaStream Terra

Mijn mening

Met een SodaStream kun je de lekkerste drankjes maken, daar ben ik ondertussen wel van overtuigd. Met name in de zomer is het leuk om mocktailtjes te maken voor de kinderen, of de kinderen maken er gewoon zelf één. We merken wel dat we, nu het herfst is en koud is buiten, minder gebruik maken van het apparaat. Dan kies ik toch liever voor een warme kop koffie of thee en de kinderen nemen eerdere een warme kop chocomelk als ze uit school komen.

Doorgaans drinken wij één glas frisdrank op een dag. Eigenlijk altijd sinas. Dat is niet zoveel, er gaan slechts 2 tot 3 flessen per week doorheen. Omdat ik altijd sinas drink, kocht ik een flesje Mirinda-siroop. Nee, vies is het zeker niet, maar heel eerlijk gaat er toch niets boven mijn AH-Sinas Light. De SodaStream is wat ons betreft geen vervanger voor onze sinas. Wel gebruiken we het apparaat om zo af en toe eens onze aanmaaklimonade aan te maken met bruisend water in plaats van plat water.

Het apparaat werk heel eenvoudig. Een fles water vullen, erin klikken, een paar keer op de knop drukken en klaar is Kees. Een kind kan de was doen, zo makkelijk is het. Kinderen kunnen dus ook zelf prima aan de slag met het toestel. Je moet er wel eventjes handigheid in krijgen om de fles er goed in te klikken, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebben, dan gaat het bijna vanzelf.

Lees ook: Een ontspannen dagje uit met de Blogboot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *