Met deze kraamcadeaus zit je altijd goed

Kidslabel rugzakje voor een kind

Kraamcadeaus; het is altijd ontzettend lastig om te bedenken wat je moet geven wanneer je op kraambezoek gaat. Het is trouwens niet minder lastig om te bedenken wat je als kraamcadeau wilt krijgen van degenen die bij jou en je baby op kraambezoek komen. Toen Elin en Joas net geboren waren, hebben we tal van kraamcadeaus ontvangen. Zo kregen we voor Elin bijvoorbeeld een superleuk gebreid jurkje voor de winter in maat 74. Maar toen ze het jurkje eindelijk paste, was het midden in de zomer. Het jurkje is dus nooit gedragen. Dat is natuurlijk ontzettend jammer! Daarom delen we hieronder we hieronder een aantal kraamcadeaus waarmee je altijd goed zit!

Maak een verlanglijstje

Ben je in verwachting? Maak dan een online verlanglijstje met daarop de dingen die jij graag als kraamcadeau voor je baby zou willen ontvangen. De link naar het online verlanglijstje kun je vermelden op het geboortekaartje. Zo weten jullie zeker dat je kraamcadeaus krijgt die je graag zou willen hebben en dus ook gaat gebruiken. Ook voor het kraambezoek maak je het een heel stuk makkelijk. Zij weten dan precies wat ze kunnen kopen en waar ze jullie blij mee kunnen maken. Weet je even niet wat je op het verlanglijstje kunt plaatsen? Hieronder delen een aantal tips.

Houten speelgoed

Hout is een duurzaam en natuurlijk materiaalsoort. Speelgoed van hout gaat daarom jarenlang mee. Houten speelgoed staat ook nog eens ontzettend leuk als decoratie in de babykamer. Denk bijvoorbeeld eens aan een houten trein. In eerste instantie is een trein van hout een superleuk decoratie-item op een wandplankje in de babykamer. Als je baby groter is en echt met speelgoed gaat spelen spelen, dan is de houten speelgoedtrein bij veel kinderen een favoriet stuk speelgoed. Wist je trouwens dat je een houten trein of of bijvoorbeeld houten stapelblokken ook kunt laten personaliseren met de naam en geboortegegevens van de baby?

Badjasje met naam

Een gepersonaliseerd cadeautje is altijd ontzettend leuk! Er zijn bijvoorbeeld badjasjes of badcapes verkrijgbaar waarop je de naam van het kindje kunt laten bedrukken of borduren. Het is waar: een badjasje gaat maar voor korte tijd mee, daar zijn ze al snel weer uitgegroeid. Maar je zult versteld staan hoe vaak je een badjas zult gebruiken. Als je baby in bad is geweest, dan is het fijn om hem meteen in een kinderbadjas te wikkelen om lekker warm te blijven. Ook als je met je baby naar het zwembad gaat is het fijn om hem meteen in een badjasje te wikkelen als je uit het water komt.

Van mijn ouders hebben we voor beide kinderen meteen na de geboorte een baby badjas gekregen met daarop hun naam geborduurd. Superleuk en heel persoonlijk. We hebben de badjasjes vaak gebruikt. Voor beide kinderen hebben we een kist waarin we persoonlijke spulletjes bewaren. Hun badjasjes bewaren we dan ook in dit kistje als herinnering voor later.

Kraamcadeaus? Overweeg dan dit prachtige rugzakje van Kidslabel.
Bron: Kidslabel

Rugzak

De meeste kinderen gaan naar een kinderdagverblijf, gastouder of grootouders op de dagen dat beide ouders werken. Vaak moeten er dan nog wat spulletjes mee; denk aan luiers, voeding, een flesje, een speen, de favoriete knuffel en een setje schone kleren. Je zult er misschien niet zo snel aan denken om het op een verlanglijstje als kraamcadeau te zetten, maar een rugzak voor een kind zul je dus zeker nodig hebben en gaan gebruiken. En wist je dat er ook rugzakjes verkrijgbaar zijn waarop je de naam van de baby kunt laten drukken of borduren? Met een rugzak geef of ontvang je een leuk, persoonlijk en uniek kraamcadeau.

Een rugzakje is een van de kraamcadeaus dat ik voor de kinderen ontving en bijna 4 jaar lang twee dagen in de week meegenomen werd naar het kinderdagverblijf. De rugzakjes zijn dus heel goed gebruikt.

Boeken

Voorlezen, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Boeken, daar kun je er niet genoeg van in huis hebben. Met een prentenboek zit je dus vrijwel altijd goed! Denk bijvoorbeeld aan de prentenboeken van Gonnie, Nijntje of Kikker. Altijd favoriet bij elk kindje. Of kijk eens welke prentenboeken er in de top 10 tijdens de voorleesdagen stonden. Als je daar één van kiest, dan weet je altijd zeker dat het een leuk en leerzaam prentenboek is dat zeker in de smaak zal vallen. Of je nu een kraamcadeau voor een jongen of voor een meisje zoekt; met een boek zit je altijd goed.

Op zoek naar een kraamcadeau? Overweeg dan dit prachtige rugzakje van Kidslabel.
Bron: Kidslabel

Een cadeau voor later …

Nee, een baby kan nog niet spelen, maar het geeft helemaal niet als je alvast een cadeau geeft voor later. Denk bijvoorbeeld aan Duplo. Van Duplo kun je nooit genoeg hebben en veel kinderen spelen er ook heel erg vaak mee. Of denk bijvoorbeeld eens aan een gezelschapsspel van bijvoorbeeld het merk Haba. Haba heeft spelletjes voor nog heel jonge kinderen (vanaf een jaar of 2) in het assortiment. Helemaal niet erg om alvast op de zaken vooruit te lopen en speelgoed voor later te vragen.

En mag je – bijvoorbeeld van je (groot)ouders – een groter cadeau uitkiezen? Als je je eerste kindje krijgt dan weet je vaak wel wat je kunt vragen, omdat je veel babyspullen nog moet aanschaffen. Maar als je in verwachting bent van een tweede, derde, enz. kindje, dan heb je vaak geen babyspullen meer nodig. Je hebt het immers al in huis. Ook nu kun je aan een cadeau voor later denken. Op een dag stapt je kindje van een ledikantje over naar een peuterbed/groot bed. Ook daar zul je spullen voor nodig hebben. Denk aan het bed zelf, maar ook beddengoed, een matras en een kussen. Items die je ook zou kunnen vragen als kraamcadeau voor je kindje.  

Lees ook: Recensie: Spuit Elf wordt brandweerolifant | Harmen van Straaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *