4x buitenspeelgoed voor eindeloos plezier

Favoriet buitenspeelgoed van onze kinderen

Lente, het buitenseizoen is weer begonnen. Wij hebben de loungeset schoon gesproeid en de kussens weer van zolder naar beneden gebracht. De Aquaplay is tevoorschijn gehaald en ook wordt er weer veel gebruik gemaakt van de trampoline. En toen begon het op 1 april te sneeuwen … In dit artikel vertel ik je welk buitenspeelgoed favoriet is bij onze kinderen.

Trampoline

Een aantal jaar geleden hebben wij een trampoline aangeschaft. Bij één van mijn opdrachtgevers kon ik de trampoline met een leuke korting aanschaffen. Daar hoefden wij dus niet lang over na te denken. Wij kozen voor een rechthoekige trampoline van Salta Trampoline Comfort Edition van ongeveer 1,5 bij 2,0 meter en hebben daar zeer goede ervaringen mee. In de winter wordt er niet veel op de trampoline gesprongen. Dit komt omdat de trampoline dan vaak nat is en dat ontzettend koud is aan de voeten. Maar zodra het eerste zonnestraaltje weer tevoorschijn komt, wordt er weer volop op gebruik gemaakt van de trampoline.

Een trampoline is best een investering, maar het heeft bij ons inmiddels zijn geld wel opgebracht. Onze tip is om er wel één van een goede kwaliteit te kiezen. Zo weet je zeker weet dat je waar voor je geld krijgt en je er jarenlang op een veilige manier plezier aan zult beleven. En zet een vrijstaande trampoline ook goed vast met een ankerset, voor je het weet vliegt de trampoline de lucht in tijdens een storm.

Zwembad

Naast een trampoline hebben wij ook een zwembad in de tuin staan. Ten minste, we zetten het zwembad op als het warmer wordt en na de zomer ruimen we het zwembad weer op. Ook een zwembad in de tuin is de investering meer dan waard als je ziet hoeveel plezier de kinderen eraan beleven.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat je er met een zwembad alleen niet bent. Je hebt daarnaast ook een pomp nodig, chloortabletjes, een drijvertje voor de chloortabletjes, een afdekhoes en natuurlijk moet het zwembad gevuld worden met water. Ook niet gratis. Het voordeel van een groter zwembad is dat je het maar een keer met water hoeft te vullen en dat je daar dan het hele seizoen mee kunt doen. Dat in tegenstelling tot kleinere (opblaas)zwembadjes waarbij je het badje steeds weer opnieuw moet vullen met water. Zodra de zon schijnt en het warmer is, liggen de kinderen heerlijk in het water te spetteren en spatten! Voor de kinderen is het natuurlijk leuk als er ook allerlei waterspeelgoed in het water ligt om mee te spelen.

Diverse tuinspelletjes

Kubb, Mölkky, een werpspel of jeu de boules; buitenspeelgoed dat onmisbaar is in elke tuin. Voor sommige spelletjes heb je inderdaad wat meer ruimte nodig dan het postzegeltje achter je huis. Gelukkig is er meestal wel een groot grasveld of een park in de buurt waar je zulke spellen met je gezin kunt spelen. Wij boffen enorm dat wij een groot speelveld en speeltuin aan de overkant van de straat hebben. Daar zijn de kinderen vaak te vinden en daar kunnen wij deze spellen spelen. Overigens nemen wij zulk soort buitenspeelgoed ook vaak mee op vakantie om het daar te spelen.

Aquaplay

De laatste tip die ik wil geven als het gaat om buitenspeelgoed en wat voor een heleboel Fun zorgt, is de Aquaplay. De Aquaplay is een waterbaan waar je met bootjes doorheen kunt varen en is voorzien van sluizen en pompen. Ontzettend leuk! Het leuke is dat je meerdere sets aan elkaar kunt koppelen tot één grote waterbaan. Dit kan doordat de Aquaplay uit losse elementen bestaat die je met koppelstukjes aan elkaar kunt koppelen. Joas heeft twee sets waarvan één waterbaan gemaakt is. Dubbel zoveel plezier dus. Echt een aanrader!

Lees ook: Recensie: Alle kinderen naar buiten | Het grote natuuractiviteitenboek
Lees ook: Recensie: Mijn tuin een paradijs voor dieren | Deltas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *