Recensie: Mijn tuin een paradijs voor dieren | Deltas

Mijn tuin een paradijs voor dieren | Deltas

Elin speelt ontzettend graag buiten. Het is een echt buitenkind. Bovendien houdt ze van de natuur. En dat blijkt ook wel; Elin zit al vanaf haar 5e op scouting en het is een van haar favoriete bezigheden in de week. Veel scoutingactiviteiten vinden buiten in de natuur plaats, andere activiteiten dragen bij aan een betere wereld. Wat ze ook doen, Elin vindt het allemaal leuk! Daarom vond ik het boek “Mijn tuin een paradijs voor dieren” van uitgeverij Deltas precies wat voor haar.

Mijn tuin een paradijs voor dieren

Ontdek hoe je je tuin aantrekkelijk kan maken voor egels, insecten, vogels en andere tuindieren

Ontdek hoe je je tuin aantrekkelijker kan maken voor allerlei kleine diertjes, zoals egels of eekhoorns, vogels, hagedissen, vlinders en andere nuttige insecten. Zo zal je zorgen voor meer leven, biodiversiteit en schoonheid in de tuin. Kleine diertjes zijn bovendien een grote hulp voor de tuinier bij de bestuiving van planten, de beluchting van de bodem en de bestrijding van plagen. In dit boek vind je talloze tips en adviezen om van je tuin een aantrekkelijke leefomgeving te maken voor allerlei nuttige beestjes. Daarnaast bevat het stap-voor-stapinstructies om eenvoudig schuilplaatsen te maken voor egels, zwaluwen, mezen, lieveheersbeestjes, oorwurmen, vlinders, metselbijen en andere tuindieren. Maak van je tuin een klein stukje paradijs vol prachtige dieren en draag zo bij tot het ecologische evenwicht in de wereld om ons heen!

Mijn mening

Mijn tuin een paradijs voor dieren is niet een boek speciaal voor kinderen. Toch leek het mij een ontzettend leuk boek voor Elin. Het is niet alleen een informatie leesboek, in dit boek staan ook allerlei stappenplannen om op een eenvoudige manier schuilplaatsen te maken voor egels, zwaluwen, mezen, lieveheersbeestjes, oorwurmen, vlinders, metselbijen en andere diertjes in de tuin. Denk dan bijvoorbeeld aan het maken van een nestkastje of een insectenhotel. En dat is precies waar Elin, samen met haar vader, mee aan de slag wil. Als eerste staat het insectenhotel op het programma. De stappenplannen zijn duidelijk omschreven en de foto’s maken het allemaal nog duidelijker!

Mijn tuin een paradijs voor dieren

Daarbij is het boek ontzettend prachtig vormgegeven! Door de vele natuurfoto’s is het gewoon al leuk om dit boek alleen maar door te bladeren en te genieten van wat je ziet. De tips en adviezen die in het boek beschreven staan, zijn ook makkelijk toe te passen in je tuin. Mijn tuin een paradijs voor dieren is daarom een enorm toegankelijk en mooi boek voor iedereen die wat meer leven, biodiversiteit en schoonheid in de tuin wil. Met de talloze tips en adviezen maak jij van jouw tuin een aantrekkelijke leefomgeving voor dieren!

Productinformatie

Titel: Mijn tuin een paradijs voor dieren
Auteur: Noémie Vialard
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44762-34-1
Verschijningsdatum: maart 2022
Aantal pagina’s: 80 bladzijdes

Lees ook: Recensie: Alle kinderen naar buiten | Het grote natuuractiviteitenboek
Lees ook: Recensie: Wolvenkinderen | Avonturen en recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *