Recensie: Alle kinderen naar buiten | Het grote natuuractiviteitenboek

Alle kinderen naar buiten

Elin en Joas spelen ontzettend graag buiten. Hoewel we een fantastische speeltuin voor de deur hebben, spelen ze zeker niet alleen maar in de speeltuin zelf. Ze spelen ook graag in de bosjes, hoog in de bomen, op het grasveld, met bloemen, takken, bladeren, gras en ze bedenken er allerlei leuke verhalen mee. Het liefst spelen ze met de kinderen die in onze buurt wonen. Het boek Alle kinderen naar buiten is een fantastisch boek met superleuke ideeën om nog meer uit het buiten spelen te halen.

Alle kinderen naar buiten

Het grote inspiratieboek – boordevol ideeën voor buiten

Alle kinderen naar buiten! Waterdiertjes vangen, in bomen klimmen, je eigen parfum maken of een hut van takken bouwen, welk kind wil dat nu niet? Het grote natuuractiviteitenboek staat boordevol buitenactiviteiten, natuurweetjes, lestips, zoekkaarten en spannende opdrachten.

Vier seizoenen lang ontdekken kinderen de natuur zowel binnen als buiten. De natuur is één grote speeltuin, het ideale ontdekkingsparadijs. Dit boek nodigt kinderen, (groot-) ouders en meesters & juffen uit om daar creatief gebruik van te maken. Dit boek staat vol met:

  • Natuuractiviteiten voor kinderen voor elk seizoen
  • Proefjes om alles over het weer, het water en de bodem te weten te komen
  • De lekkerste gerechten met planten en vruchten uit de natuur
  • Leuke weetjes en lestips
  • Welke vogels, dieren en insecten er buiten leven én hoe je die kunt opsporen
  • En hoe je de natuur in je eigen tuin haalt.
Alle kinderen naar buiten. Bladzijde

Lees ook: Recensie: Wolvenkinderen | Avonturen en recepten

Mijn mening

Welk kind wil er nu niet in bomen klimmen? Elin en Joas wel in ieder geval. En voor je er erg in hebt zitten ze hoog in de boom! En voor Joas is geen lantaarnpaal meer veilig, in elke paal die hij tegenkomt moet even in geklommen worden.

Wat zijn we gezegend met een fantastisch groot grasveld en speeltuin aan de overkant van de straat. Al enige tijd mogen de kinderen daar zelf naar toe zonder dat wij, als ouders, meegaan. Hutten bouwen, bloemen plukken, foekiesalade maken, parfum maken, diertjes vangen, fietsen, rolschaatsen, schommelen en rennen, het wordt allemaal gedaan. En hoe leuk is het als er ook flink wat buurkinderen zijn waar de kinderen mee kunnen spelen. Buitenkinderen, dat zijn Elin en Joas wel, Elin nog meer dan Joas. Het liefst de hele dag. En als je Elin vraagt of ze zou willen verhuizen naar een groter huis? Dan is het antwoord direct ‘nee’, want dan gaat ze de speeltuin missen.

Het boek ‘alle kinderen naar buiten’ heeft een kleine 300 bladzijdes en is daarmee bijzonder dik en zwaar te noemen. Het staat vol met leuke activiteiten, tips, weetjes, herkenningskaarten, proefjes en nog veel meer. Er valt al veel te ontdekken in de natuur, en met dit boek kom je erachter dat er nog veel meer te ontdekken valt.

Naar buiten! Daar gebeurt het!

De herkenningskaarten in het boek zijn ook ontzettend leuk. Als Elin een vlinder in de tuin ziet dan pakt ze het boek en zoekt ze op welke vlinder het was. Bijzonder leerzaam. En op deze manier leer je snel verschillende soorten vlinders, vissen, vogels of insecten kennen. Ook staan er ontzettend leuke knutselideeën in met takken, dennenappels, stenen en nog veel meer. Leuk voor Joas die van alles verzamelt en mee naar huis neemt. Toch jammer dat hij dan weer niet van knutselen houdt. Ook staan er allerlei leuke weetjes, recepten, spellen en nog veel meer in.

Het boek is leuk en leerzaam voor kinderen en volwassenen, maar ook de professional, zoals leerkrachten, BSO-leiding, scoutingleiding, enz., kan er tal van ideeën uithalen om met de kinderen te doen of te ondernemen. Daarmee is het boek beslist een aanrader!

Dus naar buiten, want daar gebeurt het!

Alle kinderen naar buiten. Bladzijde met vissen.

Productinformatie

Titel: Alle kinderen naar buiten
Uitgeverij: KNNV Uitgeverij
ISBN: 978-90-50115-79-7
Verschijningsdatum: oktober 2016
Aantal bladzijdes: 272

Lees ook: Recensie: Een dag in het leven van | Het knotsgekke weetjesboek over het leven op aarde
Lees ook: Recensie: De grote kinderatlas | Uitgeverij Deltas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *