Welk soort tegel past bij jouw badkamer?

Welk soort tegel past bij jouw badkamer?

Ben je druk bezig met het ontwerpen van je droombadkamer? Dan zou je ook goed na moeten denken over de tegels in je badkamer. Op meerdere gebieden spelen de tegels een cruciale rol. Zo zijn de tegels bepalend voor de veiligheid in de badkamer, maar óók voor de uitstraling. Voldoende reden dus om gericht op zoek te gaan naar de juiste tegel.

Het antwoord op de vraag ‘welk soort tegel past bij jouw badkamer?’ is niet al te makkelijk te geven. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat je uit twee soorten tegels kunt kiezen. Ben je op zoek naar de beste vloertegels voor in je badkamer? Of ben je op zoek naar de beste wandtegels voor in je badkamer? Deze twee soorten tegels brengen beide andere aandachtspunten met zich mee.

Welk soort vloertegel past bij jouw badkamer?

Als je op zoek naar de juiste vloertegels gaat, moet je op tal van factoren letten. Zo is het belangrijk om te weten dat je uit meerdere materialen kunt kiezen. Je kunt onder meer voor porcellanato, porselein, keramiek en marmer kiezen. 

Ook moet je heel goed kijken naar de afmetingen van de vloertegels. Wil je je badkamer groter laten ogen? Dan kun je het beste voor hele grote vloertegels kiezen. Wil je de uitstraling van je badkamer iets ‘speelser’ maken? Dan kun je beter voor kleinere vloertegels kiezen. Uiteraard is het ook mogelijk om met de afmetingen te variëren, maar dat is wel redelijk gedurfd.

Verder zou je goed naar de kleur van de vloertegels moeten kijken. De kleur moet volledig naar je wens zijn, maar moet ook bij de rest van je badkamer passen. Kijk daarom kritisch naar de rest van je ontwerp en zoek daar de fraaiste kleur vloertegels bij.

Bij vloertegels moet je ook nog met de vorm rekening houden. Veel vloertegels zijn vierkant of rechthoekig, maar je kunt ook voor een zeshoekige tegel kiezen. Het is echter gebruikelijk om voor vierkante- of rechthoekige tegels te kiezen.

Welk soort wandtegel past bij jouw badkamer?

Voor op de wand van een badkamer kun je uit veel soorten wandtegels kiezen. Ook hierbij geldt dat je op bovenstaande punten moet letten. Feit is alleen dat veel wandtegels iets kleiner uitgevoerd zijn. Je kunt prima voor XL tegels kiezen, maar die zijn een stuk lastiger te plaatsen. De persoon die de tegels voor je gaat plaatsen, geeft daarom ongetwijfeld de voorkeur aan kleinere tegels.

Bij de wandtegels moet je eveneens goed naar de uitstraling kijken. In een ideale wereld passen de wandtegels qua uitstraling bij de rest van de badkamer én bij de vloertegels. Probeer beide soorten tegels perfect op elkaar af te stemmen.

Lees ook: De kenmerken van een industriële keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *