Recensie: Puzzle Books Dinosaurussen | Eureka! Puzzles

Puzzle Books Dinosaurussen van Eureka Puzzles

Laatst ontving ik van Eureka! een prachtig pakket met producten. In het pakket zat een denkspel voor één persoon, Say Cheese, een prachtige puzzel van 2000 stukjes waar ik inmiddels al weken mee bezig ben en een 3-in-1 Puzzle Books Dinosaurussen. In dit artikel vertel ik je graag meer over dit laatste product: de Puzzle Books Dinosaurussen.

Puzzle Books Dinosaurussen

Puzzle Books Dinosaurussen is niet alleen een informatief boek, maar ook een kleurboek én een puzzelboek. 3-in-1 dus. Sta versteld van de prachtige afbeeldingen en leer over de geschiedenis van de machtigste dinosaurussen die ooit op onze planeet leefden. Het plezier houdt daarmee niet op. Achterin dit boek vind je een stapel kleurplaten van dinosaurussen wat garant staat voor urenlang kleurplezier. Een setje met kleurpotloodjes om direct te beginnen is al bij inbegrepen. En tot slot: Het boek bevat ook een T-Rex 3D puzzel die je eerst kunt inkleuren voordat je het in elkaar zet!

Andere thema’s

Joas koos voor Puzzle Books Dinosaurussen. Er zijn nog meer varianten. Zo is er voor elk kind wel een thema te vinden die hij of zij interessant vindt.

Ontdek de mystieke wereld van eenhoorns en draken, droom over de mooiste kastelen, ga op schattenjacht met de stoerste piraten, ontdek enkele van de mooiste diersoorten die rondzwerven, leer de geschiedenis van dinosaurussen en vliegtuigen kennen of ontdek allerlei soorten leuke weetjes over de insecten op deze planeet.

  • Kastelen
  • Dinosaurussen
  • Insecten
  • Eenhoorns
  • Planeten
  • Insecten
  • Draken
  • Dieren

Onze mening

Mening van Joas: Ik vind de dino’s in het boek heel cool. De 3D-puzzel is een beetje raar omdat de stukjes heel los zitten. De kleurplaten van de dino’s zijn wel heel leuk.

Mening van mij: Het dinoboek is ontzettend leuk! Elke pagina bevat een grote plaat van één of meerdere dino’s. Daarbij staat er een kort stukje tekst met informatie over de dinosoort. Leerzaam dus. De kleurplaten zijn prachtig. In het mapje achterin zitten zeker wel een stuk of 10 prachtige kleurplaten van dino’s die mooi ingekleurd kunnen worden. De kinderen hebben er heel wat ingekleurd. Ik heb ze allemaal even gekopieerd, zodat ze de kleurplaten vaker kunnen inkleuren. Daarbij zit ook een doosje met kleurtjes, maar de kinderen gebruiken liever hun eigen stiften om ze in te kleuren.

3D puzzle T-Rex

Dat is nog niet alles, want het leukste komt nog. Dat dachten wij ten minste. In het mapje zitten platen van een dikker materiaal die je prachtig kunt inkleuren. Vervolgens kun je de stukjes uitdrukken en de puzzel in elkaar zetten. Het eindresultaat is een heuse T-Rex. Joas is urenlang bezig geweest om de stukjes in te kleuren. Toen kwam de uitdaging, het in elkaar zetten. Dat bleek lastiger dan gedacht. In elk puzzelstukje zit een gleufje waarmee je het puzzelstukje in een ander puzzelstukje kunt schuiven. Alleen, het gleufje is veel breder dan de dikte van het materiaal waardoor de stukken steeds weer van elkaar losgaan. Het blijft dus gewoon niet zitten. Of we doen iets fout, maar dat kan ik mij eigenlijk niet voorstellen. En dat is jammer, want het idee is echt heel leuk!

Kortom: ik vind Puzzle Books Dinosaurussen echt een ontzettend leuk boek. 3-in-1, dus het staat werkelijk garant voor urenlang plezier. Je krijgt wat dat betreft echt waar voor je geld. Alleen vind ik het echt heel jammer dat het ons niet lukt om de 3D-puzzel in elkaar te zetten omdat de sleufjes gewoonweg veel te breed zijn, waardoor de stukken niet aan elkaar vast blijven klemmen. Het idee is leuk, de uitvoering wat lastiger!

Productinformatie

Titel: Puzzle Books Dinosaurussen
Uitgeverij: Eureka Puzzles
ISBN: 978-09-87128-133
Leeftijd: 8+

Lees ook: Review: Say Cheese | Eureka Ah!Ha Games

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *