Review: Pierre de Doolhofdetective – Drukke haven | Tucker’s Fun Factory

Pierre de doolhofdetective

Wellicht ken je Pierre de Doolhofdetective al van de zoekboeken. Deze zoekboeken bevatten prachtig geïllustreerde afbeeldingen met ingewikkelde, magische doolhoven. Onderweg kun je naar allerlei verborgen voorwerpen speuren, andere raadsels oplossen en leuke opdrachten uitvoeren. Pierre de Doolhofdetective is er nu ook in puzzelvariant. Van Tucker’s Fun Factory ontving ik zo’n zo’n puzzel, met als titel Drukke haven. Joas en ik hebben ‘m samen gemaakt.

Pierre de Doolhofdetective – Het zoekboek

Pierre de Doolhofdetective heeft een nieuwe zaak. Mr. X heeft de magische doolhofsteen gestolen, waarmee hij heel Operastad in één groot doolhof kan veranderen. Kun jij Pierre en zijn assistente Carmen de weg wijzen door de doolhoven zodat ze Mr. X kunnen tegenhouden voor het te laat is? Dit prachtig geïllustreerde boek bevat 15 over dubbele pagina’s afgedrukte kleurenafbeeldingen van ingewikkelde, magische doolhoven. Treed binnen in een fantastische wereld van ondergrondse steden, heteluchtballons, boomkruindorpen en spookhuizen. Zoek de weg in elk doolhof, speur naar aanwijzingen en los onderweg steeds weer nieuwe raadsels op. Uren puzzelplezier voor doolhofdetectives van 8 jaar en ouder!

Pierre de Doolhofdetective – Drukke Haven – 300 XL stukjes

Leg de puzzel en lees de opdrachten op de poster.
Elke plaat is een doolhof waar Pierre, zijn vriendin Carmen en hond Dolly hun weg in moeten zien te vinden. Op de poster vind je extra zoekopdrachten en op de achterkant staan alle oplossingen. Het speciale vergrootglas onthult de route door het doolhof!

Afmeting puzzel: 47 x 33 cm
Afmeting poster: 66 x 47 cm

De grotere puzzelstukken maken deze puzzel geschikt voor jong en wat ouder.

Inclusief dubbelzijdige poster met op de voorkant extra zoekopdrachten en de gehele puzzelplaat en op de achterkant alle oplossingen.

Het bijgeleverde vergrootglas met roodfilter toont alle oplossingen die op de achterkant van de poster staan. Maar ieder mens, ieder oog is anders. Het kan dus voorkomen dat de afbeelding anders wordt waargenomen.

Pierre de Doolhofdetective - Drukke haven

Mijn mening

Wat een ontzettend leuke puzzel was dit zeg. Hoewel de puzzel ‘maar’ 300 stukjes is, was die heus nog niet zo makkelijk. De puzzelstukjes zijn wel wat groter zodat ze makkelijk te pakken en te hanteren zijn. Joas en ik zijn samen aan de slag gegaan met het maken van de puzzel; oftewel, Joas (6 jaar) heeft voornamelijk gepuzzeld en ik heb hem wat geholpen met het sorteren van de stukjes enzo. Er valt ontzettend veel te beleven op de afbeelding en dat merk je al tijdens het puzzelen zelf. Daarom is het maken van de puzzel alleen al zo leuk.

Na het puzzelen ben je er nog niet. Misschien begint het dan pas. De puzzel is één grote doolhof en je moet de route zien te vinden van start naar einde. Best nog lastig, maar een goede speurder vindt uiteindelijk zeker de juiste route. Daarnaast vind je op de bijgevoegde poster nog veel meer opdrachten. Zo kun je op zoek gaan naar allerlei kleine voorwerpen of personen. En eerlijk is eerlijk, dat maakt het puzzelen toch echt wel een stuk leuker. Waar je bij een gewone puzzel de puzzel direct weer opruimt als het af is, kun je je hiermee nog zeker wel een uur met alle zoekopdrachten vermaken. En bovendien ontdek je nog veel en veel meer op de puzzel. Zo heb je veel meer plezier van één puzzel.

Zoekopdrachten

Daarnaast bevat de puzzel ook een grote poster van de plaat. Op de achterkant van deze poster kun je de oplossingen vinden. Maar om het je net wat moeilijker te maken, zijn de oplossingen nauwelijks met het blote oog waar te nemen. Daarom is er een vergrootglas met roodfilter toegevoegd. Alleen al deze toevoeging zorgt ervoor dat je je een echte speurder, oftewel detective, voelt en uitermate geconcentreerd aan de slag gaat met de zoekopdrachten.

Ik houd wel van een puzzel waar je net even wat meer mee kan dan alleen maar puzzelen. Daarom ben ik ook zo dol op de escape puzzels van Ravensburger, of de puzzels uit de serie Olifanten op Reis. Pierre de Doolhofdetective XL puzzel vind ik dan ook een superleuk cadeautje. Alleen jammer dat het net wat te duur (vind ik dan) is voor de kinderfeestjes van klasgenootjes, anders had ik daarmee zeker een leuk cadeautje gehad.

Als je niet genoeg van deze puzzel kunt krijgen, dan is er ook nog Pierre de Doolhofdetective – Het snoepwinkeltje. Ook zo’n leuke puzzel die zeker op ons verlanglijstje komt.

Productinformatie

Titel: Pierre de Doolhofdetective – Drukke haven
Uitgeverij: Tucker’s Fun Factory
Aantal stukjes: 300 XL
Adviesleeftijd: 7+


Lees ook: Review: Legpuzzel Olifanten op Reis Amsterdam | Tucker’s Fun Factory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *