Review: Legpuzzel Olifanten op Reis Amsterdam | Tucker’s Fun Factory

Olifanten op Reis | Tucker's Fun Factory

Als het gaat om een legpuzzel ga ik een uitdaging niet zo snel uit de weg. Zo heb ik een tijd geleden eens de compleet roze Krypt puzzel van Ravensburger gemaakt, een puzzel waarbij de vorm van de stukjes de enige houvast is. Een ultieme uitdaging. Als het gaat om een ultieme uitdaging, dan hoort de Legpuzzel Olifanten op Reis Amsterdam van Tucker’s Fun Factory zeker in het rijtje thuis. Ik heb er weken over gedaan om deze puzzel af te krijgen.

Olifanten op Reis

Ken jij het boek Olifanten op Reis? Ik helaas niet. Maar als ik de legpuzzel zie dan maakt het mij wel nieuwsgierig. In het boek ga je samen met de olifanten een spannende wereldreis maken en bezoek je samen met hen de meest fantastische plekken op aarde. Van het regenwoud aan de Amazone tot aan de piramides in Egypte. Van de wolkenkrabbers in New York tot aan de grachten van Amsterdam. Elke halte is een beroemde bestemming en op de tekening vind je honderden dingen die je op kunt sporen en kunt ontdekken. Volg de olifanten en wordt ontdekkingsreiziger.

Olifanten op Reis. Nu ook als legpuzzel.

Zoals ik al schreef ken ik het zoekboek Olifanten op Reis niet. Ik kan mij zomaar voorstellen dat de afbeeldingen in het boek een bron van inspiratie zijn geweest voor het maken van deze gelijknamige legpuzzels. Vijf olifantenvrienden vertrekken voor de reis van hun leven. Als ze in Londen hun koffers hebben gepakt, reizen ze naar het oosten, helemaal de wereld rond. Ga met ze mee op avontuur en ontdek de mooiste plekjes op aarde. Amsterdam is halte 2 van 16.

En overal waar je komt zoek je steeds alle vijf de olifanten en spoor je ook hun lievelingsspullen op.

Ga jij ook mee op reis naar Londen, Amsterdam, St. Petersburg, Tokyo, Hong Kong, Sydney, Amazon Jungle, San Francisco, New York, Rio de Janeiro, Madagaskar, Mumbai, Cairo, Istanbul, Rome en Parijs?

Lees ook: Review: Escape Puzzel kids: Jungle | Ravensburger

Mijn mening

Als je kijkt naar de afbeelding op de doos, dan straalt de moeilijkheid er niet echt vanaf. Ik dacht deze puzzel dan ook even te maken. Ik grabbelde tussen alle puzzelstukjes in de doos, op zoek naar herkenbare stukjes. Maar daarbij liep ik al snel vast. Er zaten nauwelijks herkenbare puzzelstukjes in de doos! Slechts 4 kleuren voeren de boventoon; blauw, wit, grijs en roodbruin. Hier en daar nog wat lichtroze huisjes en oranje dakpannen, maar meer kleur kent deze puzzel gewoonweg niet. En dat maakt dat deze puzzel echt lastig is.

Normaal gesproken begin ik nooit met het maken van de rand. De randstukjes puzzel ik gewoon mee met de rest van de puzzel. Maar omdat ik al snel vastliep en nauwelijks aanknopingspunten had, ben ik dit keer wel als eerste de randstukjes gaan zoeken en heb ik de rand compleet gemaakt. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar de bruggen en gelukkig kon ik die ook al snel leggen. Hier en daar een paar stukjes van een auto, of van een olifantje, maar telkens weer loop je soort van vast en mis je aanknopingspunten om verder te gaan.

Een zoekplaatje

Maar hé, ook al zijn er nauwelijks aanknopingspunten op de puzzel te ontdekken, de puzzel komt hoe dan ook af. En uiteindelijk is het ook gelukt. Hoe trots kun je dan zijn. En als je denkt dat je dan klaar bent? Niet dus. Als je puzzel af hebt kun je op zoek gaan naar de 5 olifanten die op reis zijn en deze stad bezoeken. Kun jij ze vinden? En als je op reis gaat, neem je natuurlijk bagage mee. Zo heeft elke Olifant zijn lievelingsspullen meegenomen. En met het opsporen van de lievelingsspullen ben je ook wel even zoet.

Olifanten op Reis is een superleuke en uitdagende puzzel wat ook nog eens een uitdagende zoekplaat oplevert. Een superleuk en mooi concept. De kwaliteit van de stukjes is ontzettend goed. De puzzel is gemaakt van stevig materiaal en de stukjes zullen niet zomaar stuk gaan. Al met al een puzzel wat zeker naar meer smaakt en ik hoop er zeker ooit nog eens één of meerdere van te maken.

Ken je het boek of de legpuzzels van Olifanten op Reis?


Lees ook: Review: Escape Puzzel 9: Unicorn | Ravensburger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *