Recensie: Magische spiraalpuzzels – Dieren | Deltas

Magische spiraalpuzzels van uitgeverij Deltas

Soms is het heerlijk om even te ontspannen door domweg te gaan kleuren. Verstand op nul en gewoon even alleen maar kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan met kleurplaten voor volwassenen. Kleurplaten die ontzettend mooi zijn, maar waar je ook eventjes zoet mee bent. Van uitgeverij Deltas ontving ik echt wat anders; een boek vol met spiraalpuzzels die je kunt inkleuren. Op het eerste gezicht zie je er helemaal niets in. Als de tekening al ver gevorderd is, zie je pas wat het wordt. Het lijkt wel magie. Ik vertel je graag meer over de magische spiraalpuzzelsdieren van uitgeverij Deltas.

Magische spiraalpuzzels – Dieren

Kleur de spiraal helemaal in en ontdek welk dier er in iedere puzzel verborgen zit!

Op het eerste gezicht zien spiraalpuzzels eruit als doodgewone spiralen, maar niets is minder waar! Pak een stift, kies een van beide uiteinden van de spiraal en begin tussen de lijnen te kleuren. Met een stevige portie geduld en concentratie zal je na een tijdje een beeld van een prachtig dier zien verschijnen. Je kan kiezen voor één kleur of voor een combinatie van verschillende kleuren om je kunstwerk nog specialer te maken. Superleuk om te doen en prachtig om op te hangen als eyecatcher in je interieur! Uitscheurbare kleurplaten gedrukt op kwalitatief papier om doordrukken te voorkomen.

Magische spiraalpuzzels, een voorbeeld.

Mijn mening

Het lijkt heel saai, het lijkt een eindeloos karwei, het enige wat je doet is spiralen inkleuren. En toch; je kunt er alle kanten mee uit. Je kunt een (kleur)potlood pakken en je hele spiraal één kleur geven. Of je draait 5 rondjes met de ene kleur en pakt vervolgens een nieuwe kleur en zo ga je verder tot je in het midden bent. Neem bijvoorbeeld de kleuren en volgorde van de regenboog. Ook kun je dwars door de tekening heen een dun potloodlijntje trekken (hoeft niet netjes) en je kleurt de onderkant in de ene kleur en de bovenkant in een andere kleur.

Je kunt de spiralen inkleuren met potlood, met kleurpotlood, met stift of met een fineliner. En zo wordt geen tekening hetzelfde. Maar een ding is zeker; als je klaar hebt heb je een prachtig resultaat. Ik heb al diverse manieren geprobeerd, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar het gebruik van een gewoon potlood, omdat die het fijnste kleurt. Een stift vind ik zelf wat te dik, je schiet al snel buiten de lijn, dus als je stiften wilt gebruiken, kies dan bij voorkeur voor stiften met een heel dunne punt. Of voor een fineliner, want dat werkt wel goed.

Ontdek de magie

De spiralen zijn afgedrukt op stevig papier. Enkelzijdig. Zo heb je geen last van bijvoorbeeld stift die aan de achterkant is doorgedrukt. Ook kun je elke tekening apart uitscheuren via een scheurrandje. Je kunt kunt ze inlijsten en ophangen. Het boek bevat 20 spiralen. Aangezien je met één spiraal al best een paar uurtjes zoet bent, dus je er best een hele tijd over voor het boek uit is. Zo krijg je echt waar voor je geld.

En het resultaat? Altijd weer leuk om naarmate je bezig bent al te zien wat het wordt. Ontdek de magie met deze magische spiraalpuzzels.

Productinformatie

Titel: Magische spiraalpuzzels – dieren
Uitgeverij: Deltas
Auteur: Thomas Pavitte
ISBN: 978-90-44762-64-8
Verschijningsdatum: juni 2022
Aantal pagina’s: 48

Lees ook: Recensie: Mijn tuin een paradijs voor dieren | Deltas
Lees ook: Review: Verbazingwekkende optische illusies | Deltas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *