Review: Verbazingwekkende optische illusies | Deltas

Verbazingwekkende optische illusies van uitgeverij Deltas

Onze ogen nemen ons nogal eens in de maling. Hoe kan dat? Het maakt ons ook nieuwsgierig. Hoe kan het eigenlijk dat we andere dingen zien dan er eigenlijk zijn? Van uitgeverij Deltas ontving ik een kaartendoosje met 40 verbazingwekkende optische illusies, met op de achterkant van elke kaart een uitleg waarom je ogen je bedriegen.

Waarom bedriegen onze ogen ons?

Eigenlijk zijn het niet onze ogen die ons voor de gek houden, maar het zijn onze hersenen die dat doen. Onze hersenen zorgen ervoor dat wat onze ogen zien ook verwerkt wordt zodat we ons ook bewust worden van wat we zien (hetzelfde geldt trouwens ook voor het gehoor en de geur). Onze hersenen werken het liefst zo efficiënt mogelijk en vullen informatie aan die ze uit de context halen. Vergelijk het met een zin die een persoon uitspreekt waarvan jij halverwege de zin al weet wat de persoon wil zeggen. In de meeste gevallen hebben onze hersenen het wel juist, in enkele gevallen gaat het mis en als het betrekking heeft op je zicht, dan spreek je van een optische illusie.

Verbazingwekkende optische illusies

Geloof jij je eigen ogen nog?

Cirkels die opzwellen, stipjes die beginnen te dansen, een olifant met vijf poten, een man die in een prinses verandert… Je gelooft je eigen ogen niet als je de kaarten in deze doos bekijkt. Er staan een heleboel optische illusies op die je laten twijfelen aan alles wat je ziet! Ga de uitdaging aan en ontdek op de achterkant van elke kaart waarom je ogen je eigenlijk bedriegen.

Veel plezier!

Een van de verbazingwekkende optische illusies!

Mijn mening

Een klein doosje met 40 kaarten, maar wat een plezier kun je ermee hebben. Bovendien is het nog leerzaam ook. Enkele optische illusies herkenden we al, bijvoorbeeld vanuit het museum Mind Mysterie in Horst waar we een aantal jaar geleden naartoe zijn geweest en waar niets meer zeker is (als je je hersenen voor de gek wilt laten houden, dan is dit park/museum een absolute aanrader). Andere optische illusies kenden we nog niet. Met elkaar, ook de kinderen, hebben we de optische illusies bekeken, gedaan en ook de uitleg ervan gelezen. Echt heel tof. Wat hebben we gelachen omdat we soms toch echt iets anders zagen dan dat we hadden moeten zien. En wat een verwondering omdat je hersenen je zo kunnen bedriegen!

Vanwege het leuke prijs (zo’n 10 à 12 euro) is het ook een ontzettend leuk verjaardagscadeautje waar menigeen kind, maar ook volwassene plezier aan zal beleven.

Lees ook: Uitje met kinderen: Mind Mystery | Horst

Een eend of een konijn. Wie ben ik? Een optische illusie van uitgeverij Deltas.

Productinformatie

Titel: Verbazingwekkende optische illusies
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44741-57-5
Verschijningsdatum: oktober 2014
Aantal pagina’s: 40 losse kaarten

Lees ook: Recensie: O jee, mama is een fee! | Sophie Kinsella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *