Recensie: Vrolijke dieren tel- en zoekboek | Deltas

Het vrolijke dieren tel- en zoekboek van uitgeverij Deltas

Eens een juf altijd een juf, zeggen ze wel eens. 5,5 jaar lang heb ik niet voor de klas gestaan. Twee maanden geleden heb ik weer een tijdelijke baan in het onderwijs aangenomen; twee dagen in de week voor groep 1/2 op een school bij ons in de wijk. Hoe fijn! Van uitgeverij Deltas ontving ik het Vrolijke dieren tel- en zoekboek en dit boek bleek uitermate geschikt voor een aantal kleuters in mijn klas om eens extra met tellen te oefenen. Op een ontzettend leuke en enthousiaste manier wel te verstaan. Ik vertel je meer over dit boek.

Vrolijke dieren tel- en zoekboek

In dit superleuke zoekboek zitten meer dan 400 vrolijke dieren verstopt. Duik je mee in hun kleurrijke wereld? Zoek, tel, vergelijk en los alle vragen en opdrachten op. Niet alles gevonden? Niet getreurd: achteraan in het boek vind je de oplossingen. Stevig kartonboek op groot formaat met kleurrijke illustraties.

Een bladzijde met krokodillen uit het vrolijke dieren tel- en zoekboek

Mijn mening

Een pagina vol met krokodillen; klein, groot, met een grote bek open, of dicht, in een ei of er al uit. Hoeveel krokodillen komen er uit een ei? Ga er maar aan staan om deze te zoeken tussen al die verschillende krokodillen. Zoek maar eens die ene krokodil die met de tennisbal aan het spelen is. Niet te doen. En natuurlijk moet de krokodil dagelijks al zijn tanden poetsen. Daarvoor heb je tandpasta nodig. De tubes zijn verspreid over de hele bladzijde te vinden. Zoek ze allemaal. Hoeveel zijn het er?

Een pagina vol olifanten. Nu zou je denken dat de slagtanden van een olifant wit zijn. Niet dus. Er is er ook één met een roze slagtand. Tussen alle grote olifanten vliegen ook kleine vlindertjes. Kun jij ze allemaal vinden? En ga eens op zoek naar die ene olifant die op zijn slurf staat. Wat een domoor.

Leuk en leerzaam

Wat maakt nu dat zoekboeken zo leuk en zo leerzaam zijn? In de eerste plaats zijn dat de tekeningen waar enorm veel op te zien valt. Je kunt er ontzettend veel mee doen. Je kunt met je kind een gesprek aangaan over de afbeeldingen en er allerlei vragen over stellen. In het vrolijke dieren tel- en zoekboek staan een aantal vragen die je je kind kunt stellen, maar je kunt nog zoveel meer vragen zelf bedenken. Daarmee is een zoekboek ook ontzettend goed voor de taalontwikkeling en woordenschat. Daarnaast is een zoekboek ook ontzettend goed voor de concentratie. Op een bladzijde is vaak zo ontzettend veel te zien, dat het soms echt goed zoeken is naar een bepaald voorwerp. Daarbij is dit boek ook nog eens leuk om te oefenen met tellen.

Ik heb dit boek in mijn kleuterklas gebruikt voor die kinderen die net op school zitten en het tellen tot 10 nog niet beheersen. Vol enthousiasme gingen ze met elkaar op zoek naar waar ze naar op zoek moesten volgens de opdrachten. Samen hebben we ook geoefend met tellen. Op een speelse, leuke en enthousiaste manier. De zoekplaten zien er ontzettend leuk en aantrekkelijk uit en ook dat helpt mee in het enthousiasme van de kinderen. Na de zomervakantie krijg ik weer groep 1/2, dus dit boek gaat zeker weer in mijn tas mee naar school!

Bladzijde uit het vrolijke dieren tel- en zoekboek

Productinformatie

Titel: Vrolijke dieren tel- en zoekboek
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44762-91-4
Verschijningsdatum: juni 2022
Aantal bladzijdes: 16

Lees ook: Recensie: Naar school – Jozua Douglas & Juf Maike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *