Recensie: Eenvoudig en lekker Libanees koken | Deltas

Eenvoudig en lekker Libanees koken

Eenvoudig en lekker koken; dat staat mij wel aan. Zoals je misschien wel weet ben ik dol op de verspakketten van bijvoorbeeld Albert Heijn. Gerechten van over de hele wereld in één pakket. Je slechts enkele ingrediënten nog zelf toe te voegen en binnen no-time heb je een heerlijk gerecht op tafel staan boordevol verse groenten. Van uitgeverij Deltas ontving ik het boek eenvoudig en lekker Libanees koken. Een kookboek vol met lekkere Libanese gerechten die eenvoudig te bereiden zijn. Ik ga mee op ontdekkingsreis door dit boek. Jij ook?

Eenvoudig en lekker Libanees koken

Van baba ganoush tot falafel: de beste gerechten om van te genieten met familie en vrienden

Ga mee op ontdekkingsreis door de Libanese keuken! In dit heerlijke kookboek laat Fadia Zeidan je kennismaken met de familierecepten die zij van haar moeder heeft geleerd: rijke, gevarieerde en toch eenvoudig klaar te maken gerechten waar het hele gezin van zal smullen! Hummus, falafel, taboulé, gevulde snijbiet, vleespastei en pittige vis… je leert stap voor stap hoe je deze smakelijke Libanese klassiekers maakt. En natuurlijk kunnen ook de typische mezze niet ontbreken! Dankzij de handige tips en duidelijke foto’s tover je in een handomdraai een verrukkelijke maaltijd op tafel.

Bladzijde uit eenvoudig en lekker Libanees koken.

Mijn mening

Eenvoudig en lekker Libanees koken is onderverdeeld in een aantal categorieën. Als eerste maakt je in één hoofdstuk kennis met de Libanese keuken en eetgewoonten. Vervolgens kun je aan de slag met de basis en leer je meer over veelgebruikte ingrediënten. Ook vind je een aantal basisrecepten zoals die van knoflooksaus, melkroom en limonade.

De volgende categorie is Al mezze. Mezze zijn kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken. Denk bijvoorbeeld aan tabouleh, hummus, kaasrolletjes of kibbeh. Een salade hoort ook thuis in de Libanese keuken, daarom vind je in het boek ook een zestal recepten van heerlijke Libanese salades.

Vervolgens kun je verder met een aantal vegetarische gerechten zoals falafel en vlees- visgerechten zoals pittige vis en spiesjes met kipfilet. Als afsluiter staan er nog acht recepten van desserts en andere zoetigheden in het boek.

In een kolom kun je in één oogopslag de ingrediënten die je voor een recept nodig hebt lezen. De meeste ingrediënten kun je wel in een supermarkt vinden. Voor enkele ingrediënten zul je toch elders op zoek moeten gaan. Daarnaast is er een duidelijke uitleg over de bereiding van het gerecht. Elk recept wordt ondersteunt met prachtige foto’s van het gerecht, zodat je ook goed weet hoe het eruit komt te zien. Al met al is het een prachtig boek vol heerlijke recepten.

Productinformatie

Titel: Eenvoudig en lekker Libanees koken
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44762-37-2
Aantal bladzijdes: 128
Verschijningsdatum: mei 2022

Lees ook: Recensie: Mijn receptenboek | Deltas + recept van overheerlijke Mosterdsoep
Lees ook: Recensie: Lekker ijs zelf maken | Camilla Hamid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *