Review: een houten snijplank in de vorm van een olifant van Fantt.nl

Een snijplank van Fantt.nl

Alweer een tijd geleden voer ik met de blogboot door de Amsterdamse grachten. Terwijl wij – de bloggers – genoten van een heerlijk hapje en drankje, promootte Marguerita van Marstyle.nl een aantal toffe producten, waaronder de houten snijplank in de vorm van een olifant van Fantt.nl. Elke blogger mocht dit bedrijf mailen om een recensie-exemplaar aan te vragen en dat deed ik natuurlijk ook. Enige tijd later, de communicatie verliep wat stroef, ontving ik een ontzettend leuke houten snijplank.

Fantt.nl

Fantt is dol op olifanten. Daarom hebben ze een snijplank in de vorm van een olifant ontworpen. Er is keuze uit twee verschillende houtsoorten: beukenhout of eikenhout. De Fantt snijplank komt altijd in duo, dat is veel gezelliger en handiger voor jou. De kleine plank is perfect voor een ontbijt of lunch, en de grote is groot genoeg om alles te dragen.

Tijdens de productie van de snijplanken wordt rekening gehouden met mens en natuur. Zo wordt er alleen gebruik gemaakt van gecertificeerd hout uit gecontroleerde bosbouw. Wanneer je de snijplanken bij Fantt.nl bestelt, dan worden ze verzonden in een efficiënte doos die gegarandeerd plastic- en pvc-vrij is. En o ja, ze steunen met de verkoop van snijplanken olifanten. Hoe? Lees snel verder!

Fantt loves elephants

Fantt is dol op olifanten. Dat is niet alleen zichtbaar in de vorm van de snijplank, bovendien steunen ze met de verkoop van de snijplanken de olifant. De populatie olifanten is in Afrika en in Azië aanzienlijk afgenomen, grotendeels als gevolg van de illegale handel in ivoor. Elk jaar worden er minstens 20.000 olifanten gedood om hun slagtanden. De Afrikaanse bosolifant is het ergst getroffen. Hun populatie is tussen 2002 en 2011 met z’n 62% afgenomen. Fantt wil diegenen steunen die hier tegen optreden. Daarom doneren zij elk jaar 10% van de winst aan het olifantenbeschermingsprogramma van het WWF.

Mijn mening

Als je aan de kinderen vraagt wat ze willen eten, dan is één van de antwoorden vaak “borrelplank”. En zo af en toe, in het weekend, doen we dat ook wel eens. Dan zet ik de tafel vol met lekkere borrelhapjes en daar genieten we ontzettend van. Ik heb een prachtige grote borrelplank die precies midden op tafel kan. Maar aan één borrelplank heb ik vaak niet genoeg. Een tijdje geleden ontving ik van Fantt.nl een grote snijplank in de vorm van een olifant (helaas geen twee planken, een grote en een kleine, zoals bij de productomschrijving op de website beschreven staat). Deze plank vind ik er heel mooi uitzien en gebruik ik ook als borrelplank en niet als snijplank, dit om de plank wat netter te houden.

Fantt.nl snijplank / borrelplank

Wat eten we dan?

Als we borrelplank eten, dan mogen de kinderen vaak ook een aantal hapjes kiezen. Hieronder plaats ik een aantal mogelijke borrelhapjes waar een keuze uit gemaakt kan worden. Om je zomaar wat ideeën te geven en inspiratie te bieden:

 • Stokbrood
 • Kruidenboter
 • Aioli
 • Heks’nkaas
 • Salades
 • Brie en/of andere kaassoorten
 • Vleeswaren (denk aan plakjes ham, kipfilet, leverworst, salami, chorizo, serranoham, fuet, enz.)
 • Pico’s en scrocci’s
 • Mini-pizzaatjes of één pizza in stukjes gesneden
 • Bladerdeeghapjes
 • Bitterballen en/of andere frituur- of ovenhapjes
 • Quiche
 • Druiven
 • Snackgroenten zoals komkommer, tomaatjes, paprika’s en worteltjes
 • Nacho’s met guacamole
 • Mini-saucijzenbroodjes, kaasbroodjes of worstenbroodjes
 • Gevulde eieren
 • Mini hamburgers of mini shoarmabroodjes
 • Meloen met ham
 • Gehaktballetjes
 • Kipspiesjes

Trouwens, de olifant vindt het niet fijn om in de vaatwasser te belanden.

Wil je ook een setje prachtige snijplanken in de vorm van een olifant? Je kunt ze hier bestellen.

Lees ook: Een rondvaart door de Amsterdamse grachten met Starboard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *