4 tips om de eerste maanden van je baby origineel vast te leggen

4 tips om de eerste maanden van je baby origineel vast te leggen

De eerste maanden van een baby zijn een van de meest bijzondere momenten in hun hele leven! Het is een tijd van verandering en groei, terwijl ze leren omrollen, rechtop zitten, kruipen en uiteindelijk de vrijheid tegemoet lopen. Voor ouders kan het zowel vermoeiend als spannend zijn om deze mijlpalen mee te maken. Het vastleggen van deze momenten in foto’s en video’s is een prachtige manier om de herinneringen te bewaren. Met een beetje creativiteit en planning kun je blijvende herinneringen maken die de persoonlijkheid van je kleintje perfect vastleggen. Hier zijn vier tips om je op weg te helpen.

1. Kies voor natuurlijke omgeving

Of je nu een foto maakt slapend in hun wiegje, spelend met hun speelgoed of gewoon tijd doorbrengend met jou en je gezin, een natuurlijke omgeving is prachtig om vast te leggen. Babyfoto’s zijn altijd schattig, maar er is iets nog specialers aan foto’s die in een natuurlijke omgeving gemaakt zijn. Of kies voor foto’s in de natuur. Als je baby buiten is, omringd door bloemen of bomen, is dat een herinnering aan het feit dat er nog zoveel te ontdekken en te onderzoeken valt. Laat één van deze prachtige kiekjes als foto op glas afdrukken.

2. Het gebruik van attributen

Om de foto’s van de kleine wat extra highlights te geven, kun je gebruik maken van rekwisieten, ofwel attributen. Denk bijvoorbeeld aan voorwerpen die speciaal zijn voor je gezien of die een persoonlijke betekenis voor je hebben. Als je bijvoorbeeld een favoriet boek hebt, zou je een foto kunnen inlijsten waarop je baby het vasthoudt. Niks te gek!

3. Experimenteer met invalshoeken

Een andere leuke manier om de eerste maanden van je baby origineel vast te leggen, is door te experimenteren met verschillende invalshoeken. Op die manier kun je de foto’s nét wat spannender maken. Ga op hun niveau zitten en fotografeer van bovenaf of probeer een groothoeklens te gebruiken om een weidse opname te maken. Of laat een fotograaf komen om wat unieke, professionele foto’s van je bundeltje geluk te nemen. Blij met het eindresultaat? Kies dan voor een verjaardagskalender maken om al deze mooie kiekjes van een mooi plekje te voorzien.

4. Vergeet de details niet

Last but not least: vergeet de details niet! Leg zeker dingen vast als kleine vingertjes en teentjes, zachte huid en donzig haar. Het vastleggen van deze kleine details zal je helpen je deze bijzondere tijd nog jaren te herinneren. We wensen je veel geluk in deze bijzondere tijd!

Lees ook: 7 manieren om de geboorte van je baby bekend te maken

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *