Recensie: Dinosaurussen van A tot Z | Deltas

Dinosaurussen van A tot Z

Heb je een echte dinofan in huis? Dan is het boek ‘dinosaurussen van A tot Z‘ van uitgeverij Deltas absoluut de moeite waard. Met dit boek wordt jouw dinofan een expert in de fascinerende wereld van dinosaurussen. In dit boek staan allerlei interessante wetenswaardigheden van bijna 150 dinosaurussen. Voor urenlang lees- en leerplezier.

Dinosaurussen van A tot Z

Alles wat je wilt weten over de meest indrukwekkende dinosaurussen

Miljoenen jaren geleden, toen de mens nog niet bestond, heersten machtige dinosaurussen over de wereld. Sommigen waren groter dan een bus, anderen zo klein als een kip. Over de hele wereld zijn er fossielen van meer dan 1000 verschillende dinosaurussen gevonden. Dankzij wetenschappelijk onderzoek weten we nu hoe deze reusachtige reptielen toen leefden en hoe hun lichaam werkten.
In dit prachtige boek krijg je een alfabetisch overzicht van bijna 150 soorten dinosaurussen. Op elke pagina komt een dinosaurus aan bod en ontdek je hoe groot, sterk, snel en zwaar hij was, waar hij leefde, wat hij at en hoe hij zich verdedigde tegen vijanden. Bovendien vind je heel wat algemene informatie en weetjes over deze indrukwekkende uitgestorven dieren. De accurate en gedetailleerde illustraties brengen hun fascinerende wereld helemaal tot leven! Ideaal voor de jonge dinosaurusfan!

Dinosaurussen van A tot Z van uitgeverij Deltas

Mijn mening

Dit boek begint met een zeer duidelijke inhoudsopgave. Je zult dan merken dat dit boek tuit 2 delen bestaat; het eerste deel is een uitgebreide inleiding en in het tweede deel vind je de dinosaurussen van A tot Z.
In het eerste deel lees je alles over dinosaurussen, hun lichaamsbouw, wat ze eten, over eieren en jongen, over het leven is kudden of hun grootte en hun snelheid, over overlevingsstrategieën en nog veel meer.

In het tweede deel vind je op elke bladzijde informatie over één dinosaurus: hoe groot ze zijn, waar ze leven, wat ze eten, wat de belangrijkste kenmerk van de betreffende dino is en wat de naam precies betekent. Ook vind je een tekening van de dinosaurus met daarbij in een aantal steekwoorden de belangrijkste kenmerken. Ook vind je een korte omschrijving en een leuk weetje. En dat op slechts één bladzijde. Het grappige is dat je op deze ene bladzijde dan meteen ook alle belangrijke informatie kunt lezen over die dino. De informatie is dus kort, maar onwijs krachtig. Menigeen dinofan zal er zeker mee uit de voeten kunnen.

Hoewel het lettertype best klein is, wellicht soms iets té klein, zal ook de jonge lezer best al wel plezier hebben van dit boek. Temeer ook omdat de informatie zo kort maar krachtig is. En met bijna 150 verschillende dino’s in één boek kom je ook eens wat meer te weten over dinosaurussen waar je voordien nog werkelijk nooit van gehoord hebt. Ik niet althans. En wat is er leuker om je familie en vrienden te verbazen met allerlei dinosoorten en informatie waar zij nog nooit van gehoord hebben!

Productinformatie

Titel: Dinosaurussen van A tot Z
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-447-6326-3
Aantal bladzijdes: 176
Verschijningsdatum: september 2022

Lees ook: Recensie: 100 waanzinnige weetjes over de aarde | Deltas
Lees ook: Recensie: De wereld van de dinosaurussen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *