Recensie: 100 waanzinnige weetjes over de aarde | Deltas

100 waanzinnige weetjes over de aarde | Deltas

100 waanzinnige weetjes over de ruimte hebben we al in ons bezit en dat vinden wij een fantastisch boek. Op een enkele of dubbele bladzijde wordt één weetje uitgelegd en ondersteund met tal van plaatjes. Heel aansprekend voor kinderen. Toen ik bij uitgeverij Deltas de kans kreeg om 100 waanzinnige weetjes over de aarde te recenseren, zei ik geen nee. Elin is altijd geïnteresseerd in geschiedenis, natuur of aardrijkskunde – nu ze in groep 5 zit kan ze haar hart ophalen – dus dit boek gaat zeker gelezen en bekeken worden.

100 waanzinnige weetjes over de aarde

Een boeiende kijk op onze wondere planeet

Ben jij ook gefascineerd door onze wonderlijke planeet? In dit boeiende boek vind je maar liefst 100 fascinerende feiten en waanzinnige weetjes over de aarde. Wist je bijvoorbeeld dat er in India ooit rode regen viel? Dat wandelende stenen ‘s nachts door de woestijn dwalen? Of dat de zwaartekracht op aarde niet overal even sterk is? In dit boek vind je 100 fascinerende feiten en waanzinnige weetjes over onze planeet. Sla dit boek snel open en verbaas je vrienden en familie met je kennis! Boordevol kleurrijke infografische illustraties die de tekst verduidelijken.

100 waanzinnige weetjes over de aarde

Lees ook: Recensie: 100 waanzinnige weetjes over de ruimte | Deltas

Mijn mening

Wist je dat …

… alle bacteriën op aarde meer wegen dan alle mensen?

… de Perm-Trias-extinctie bijna alle soorten in zee doodde?

… zand kan zingen, fluiten en zelfs brullen?

… de grootste waterval ter wereld onder water ligt?

… de droogste plaats op aarde op Antarctica ligt?

… uit kosmische stof complete kometen zijn ontstaan?

… Arlene de meest voorkomende tropische stormnaam is?

… de grootste bedreiging voor het leven de mens is?

Hoe het allemaal zit lees je in het fantastische boek 100 waanzinnige weetjes over de aarde. Onze prachtige aarde. Verwondering. Wat zit de wereld toch prachtig in elkaar. Maar de grootste bedreiging voor het leven is de mens. Zorgelijk. We erven de wereld niet van onze ouders, maar lenen de wereld van onze kinderen. Menselijke activiteit beschadigt onze planeet enorm. Gelukkig zijn er heel wat dingen die we kunnen doen om de schade te beperken. Verspil geen water. Eet verstandig. Bespaar energie. Sta stil bij je verplaatsingen. Hergebruik. Recycle. Praat en doe vrijwilligerswerk. Zorg voor het milieu. En verminder afval. Welke tips er precies gegeven worden lees je in dit prachtige boek.

Het boek bevat maar liefst 100 fascinerende weetjes over de aarde. Deze weetjes worden uitgelegd door middel van korte stukjes tekst en enorm veel prachtige illustraties. Het boek is meer geschikt voor kinderen in de bovenbouw of voortgezet onderwijs, want er worden soms wel moeilijke woorden gebruikt. Gelukkig vind je achterin het boek een verklarende woordenlijst waarin moeilijke begrippen duidelijk worden uitgelegd.

100 waanzinnige weetjes over de …

Er zijn nog meer boeken in deze serie verkrijgbaar. In 100 waanzinnige weetjes over de ruimte kom je alles over de ruimte te weten. Leer meer over de wetenschap in 100 waanzinnige weetjes over de wetenschap. Het boek 100 waanzinnige weetjes over getallen en computers vertelt je alles over … juist … getallen en computers. Bijzonder mooie boeken voor elk kind die meer over deze onderwerpen te weten wil komen.

Bladzijde uit 100 waanzinnige weetjes over de aarde

Productinformatie

Titel: 100 waanzinnige weetjes over de aarde
Ondertitel: Een boeiende kijk op onze wondere planeet
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44760-40-8
Aantal pagina’s: 128
Verschijningsdatum: september 2021

Lees ook: Recensie: Raar maar waar! Dierenweetjes | Halfbob
Lees ook: Recensie: De grote kinderatlas | Uitgeverij Deltas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *