Recensie: De wereld van de dinosaurussen

De wereld van de dinosaurussen | Deltas

Dino’s; een onderwerp wat veel kinderen aanspreekt. Hoeveel spreekbeurten zouden er niet gehouden zijn over dinosaurussen en hoeveel werkstukken zou er niet gemaakt zijn over dit thema. Het is een thema wat niet alleen Joas aanspreekt, ook Elin vindt dit dino’s erg interessant. Wij hebben ondertussen dan ook al een aantal boeken over dinosaurussen in huis. Laatst ontvingen we er nog een boek bij; De wereld van de dinosaurussen, uitgegeven door Uitgeverij Deltas. En het bijzondere aan dit boek is dat het een 2 meter lange uitvouwbare tijdlijn bevat.

De wereld van de dinosaurussen

Agent Arend is een echte speurder. Voor de zoveelste maal vraagt speurdersclub Arendsoog aan Agent Arend om zich in het onbekende te wagen. Het hoofdkwartier vraagt een dringend rapport over dino’s. Agent Arend verzamelt alle spullen die hij nodig heeft tijdens het onderzoek: een notitieboekje voor speurders, een vergrootglas, een verrekijker, een zaklamp voor geheime agenten, een draagbare tijdmachine en een lunchpakket. Hij gaat op pad en ontdekt alles over deze oeroude dieren. Het boek is onderverdeeld in 8 hoofdstukken waarin je leest wat Arend over deze oeroude dieren heeft ontdekt.

  1. Wat zijn dino’s?
  2. De eerste dino’s
  3. Dino’s aan de top
  4. Dinosoorten
  5. De laatste dino’s
  6. Opgravingen en ontdekkingen
  7. Dino’s vandaag
  8. Een 2 meter lange tijdlijn

Zoals je ziet, best compleet dus.

Bladzijde uit de wereld van de dinosaurussen

Lees ook: Recensie: De wereld van de dinosaurus

Mijn mening

Ik schreef het al, mijn kinderen vinden dinosaurussen een aansprekend thema. Dit boek ziet er dan ook ontzettend gaaf uit. Toch is het zelf lezen van dit boek nog net even een brug te ver voor mijn beide kinderen. Op een bladzijde staat veel tekst in een best wel kleine lettertype. Ook is de tekst voorzien van een moeilijke woorden. De namen van de dino’s die je tegenkomt is zelfs voor volwassenen nog moeilijke te lezen.

Veel tekst dus, wat nog niet helemaal geschikt is om door mijn kinderen zelf te lezen, maar het boek bevat dus wel ontzettend veel informatie over dino’s. En dat is zeer beslist het positieve hieraan. Het boek is onderverdeeld in 8 hoofdstukken en alles komt wel aan bod in dit boek. Het voelt compleet. Als je dus echt alles wilt weten over dino’s en zelf goed kunt lezen, dan is dit boek absoluut een aanrader.

Het neemt trouwens niet weg dat mijn kinderen die boek niet interessant vinden. Want naast al deze informatie bevat het ook prachtige tekeningen over de verschillende soorten dino’s. Je kunt dus niet alleen lezen over de Lambeosaurus, op de tekening zie je ook hoe de Lambeosaurus eruitziet. Van toegevoegde waarde dus, en al helemaal als je nog nooit van een Lambeosaurus gehoord hebt. Daarnaast staat er bij elke tekening ook een klein regeltje aan informatie, bijvoorbeeld hoe lang het dier is, of hoeveel het dier weegt.

Uitscheurbare en uitvouwbare tijdlijn van 2 meter

Wat het boek pas echt interessant maakt is de uitscheurbare tijdlijn die je kunt uitvouwen. Eenmaal uitgevouwen heeft deze tijdlijn een lengte van maar liefst 2 meter. Het is wel oppassen geblazen, de vouwlijnen scheuren makkelijk, dus houd een rol plakband in de aanslag. Middels deze 2 meter lange poster reis je als het ware met de tijd mee en maak je kennis met de dino’s van toen, tot aan de dino’s van nu (??). Van elke dino zie je een tekening, je leest daarbij de naam, maar ook een paar regeltjes tekst met een bijzonderheid over de betreffende dino. En zo maak je kennis met dino’s waar je nog nooit eerder van gehoord hebt.

Als je het boek zo ziet dan denk je eigenlijk dat het meer geschikt is voor wat jongere kinderen, als je het boek openslaat dat zie je dat het toch wat meer geschikt is voor het oudere kinderen, in ieder geval voor kinderen die al goed kunnen lezen. Al is het voor het jongere kind zeker ook leuk om plaatjes te kijken!

Bladzijde uit de wereld van de dinosaurussen | Deltas

Productinformatie

Titel: De wereld van de dinosaurussen
Auteur: Nick Forshaw & Andy Forshaw
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44758-37-5 
Aantal bladzijdes: 34
Verschijningsdatum: maart 2021

De wereld van de dinosaurussen

Lees ook: Review: Switch & Go Dino’s – Roxx Triceratops | VTech
Lees ook: Recensie: Raar maar waar! Dierenweetjes | Halfbob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *