Koeriersverzekering nodig? Hier lees je hoe je dit regelt!

Koeriersverzekering afsluiten

Ben je koerier en werk je in loondienst? Dan is het bedrijf waarvoor je werkt verantwoordelijk voor de benodigde verzekeringen. Als je besluit om als zelfstandig koerier aan de slag te gaan, moet je hier zelf voor zorgen. Omdat het afsluiten van een autoverzekering niet lastig is, denk je misschien dat dit ook voor een koeriersverzekering geldt. Helaas is dit niet het geval. Ondanks dat dit geen gemakkelijk opgave is, is het niet onmogelijk. In deze tekst vertellen wij je daarom hoe je een koeriersverzekering regelt.

Voorwaarden van een koeriersverzekering

Eén van de redenen waarom het lastig is om een koeriersverzekering aan te vragen, is omdat je aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Zo kun je deze verzekering bijvoorbeeld alleen afsluiten als de regelmatige bestuurder minimaal 25 jaar oud is. Bovendien mogen er de laatste vijf jaar geen schuldschades op naam van de bestuurder of op naam van het bedrijf geregistreerd zijn. Naast eisen aan de bestuurder stellen verzekeraars vaak ook eisen aan het voertuig. Zo mag een bestelbus niet ouder zijn dan 10 jaar. Als dit wel het geval is, kun je geen koeriersverzekering aanvragen. Tot slot zijn alleen koerierswerkzaamheden binnen Nederland verzekerd.

Kies de meest geschikte dekking

Voldoe je aan de voorwaarden die we hierboven noemden? Dan kun je een koeriersverzekering aanvragen. Helaas is er geen standaardverzekering voor iedere koerier. De meeste verzekeraars bieden namelijk verschillende dekkingen aan. Kies niet lukraak een dekking uit, want hier kun je later spijt van krijgen. Verdiep je daarom eerst in de dekkingen voordat je daadwerkelijk een aanvraag indient.

Als koerier kun je vaak uit drie dekkingen kiezen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Net als voor iedere andere auto geldt dat een bestelbus ook minimaal verzekerd moet zijn voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Je bent hiermee namelijk verzekerd voor schade die je met jouw voertuig veroorzaakt bij anderen. Je kunt ook schade aan jouw bedrijfswagen verzekeren. Kies in dat geval voor WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Laatstgenoemde verzekering is de meest uitgebreide koeriersverzekering die je af kunt sluiten. Vandaar dat hij ook wel bekend staat als allrisk autoverzekering.

Bereken je premie

Als je aan de voorwaarden voldoet en weet hoe je jouw bestelbus wilt verzekeren, kun je een koeriersverzekering aanvragen. Toch is de kans groot dat je dit niet direct doet, want je wilt waarschijnlijk eerst nog weten wat je betaalt voor een koeriersverzekering. In dat geval kun jij je tot 123bestelautoverzekering.nl richten. Op deze site kun je in slechts drie stappen de premie van jouw koeriersverzekering berekenen. Hier blijft het niet bij, want je kunt er ook een vergelijking maken. Op deze manier weet je zeker dat je de beste en goedkoopste koeriersverzekering vindt. Uiteindelijk kun je er zelfs direct een koeriersverzekering afsluiten.

Lees ook: Zakelijke lening aanvragen? Hier moet je op letten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *