Recensie: De magische boomhut – bij de dino’s | Deltas

De magische boomhut in stripvorm uitgeverij Deltas

Ik vind het heerlijk om in een boek te duiken. Eenmaal begonnen, moet een boek dan ook vaak snel uit omdat het zo spannend is. Toch kan het zomaar gebeuren dat mij e-reader wekenlang in de kast ligt zonder er ook maar een letter in te lezen. Niet iedereen houdt van lezen. Dat is ook bij kinderen zo. Toch is lezen belangrijk. Om lezen te stimuleren is het van belang dat een boek aantrekkelijk is. De magische boomhut bij de dino’s is een boek in stripvorm, waardoor deze aantrekkelijk is voor kinderen die lezen niet leuk of heel moeilijk vinden. Dit boek is een september 2022 verschenen bij uitgeverij Deltas.

De magische boomhut – Bij de dino’s

Een spannend leesboek in stripvorm voor avontuurlijke kinderen vanaf 7 jaar. Op een dag ontdekken Jack en Anna een boomhut in het bos. In de boomhut liggen wel honderd boeken. Van wie zouden die zijn? Nog voor Jack en Anna dat kunnen uitzoeken, brengt de magische boomhut hen naar de tijd van de dinosaurussen. Broer en zus komen oog in oog te staan met echte dino’s! Zullen ze op tijd de weg naar huis terugvinden… of worden ze een hapje voor een hongerige T-rex?

De magische boomhut-serie

Het eerste boek in deze serie werd gepubliceerd in 1992 en introduceerde de wereld van een broer en zus die een magische boomhut vol boeken ontdekken. Het eerste deel neemt hen mee op hun eerste reis, een avontuur in de prehistorie. Sindsdien heeft de magische boomhut deze twee kinderen, maar ook de gelukkige lezers, meegenomen op nog veel meer avontuurlijke reizen door de tijd naar verschillende plaatsen over de hele wereld.

Magische boomhut, bij de dino's

Mijn mening

De magische boomhut is nu ook verschenen als graphic novel. Een graphic novel zit kort gezegd eigenlijk tussen een stripboek en een leesboek in. De vele plaatjes en de korte tekstwolkjes maken dat lezen interessant wordt voor kinderen die lezen eigenlijk helemaal niet zo leuk vinden of lezen moeilijk vinden. Of de jonge, zeer vroege lezer. Maar ook de echte leesliefhebber kan dit boek zeker interessant vinden. Het boek heeft een goede opbouw en een prachtige vormgeving. De bladzijdes zijn net wat van dikker en steviger papier dan normaal. Het verhaal kent sympathieke hoofdpersonen waar kinderen zich zeker mee kunnen identificeren. Daarnaast is het verhaal een tikkeltje spannend waardoor het boek zeker een aanrader is voor iedereen. En, het gaat over dino’s. Een interessant onderwerp voor heel veel kinderen. Daarbij komt nog dat kinderen hier en daar ook nog wat van dit verhaal leren. Een echte aanrader dus.

Productinformatie

Titel: De magische boomhut – bij de dino’s
Auteur: Mary-Pope Osborne
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044762921
Aantal pagina’s: 160 pagina’s
Verschijningsdatum: september 2022

Lees ook: Recensie: De avonturen van Robbie Robot | Deltas
Lees ook: Recensie: Het supervrolijke magische woud en de gemene gigazwam | Deltas

Reactie (1)

  • Patrick van Wanrooij| 26 januari 2023

    Klinkt als een super leuk boek. Zeker omdat het tussen een lees en een stripboek in is. Ik houd deze in mijn achterhoofd om te gaan halen voor de kids

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *