Recensie: Het supervrolijke magische woud en de gemene gigazwam | Deltas

Lees het fantastische boek het super vrolijke magische woud en de gemene gigazwam

Al een tijdje geleden ontvingen wij van uitgeverij Deltas het leesboek Het supervrolijke magische woud en de gemene gigazwam. Een mondvol. Het duurde dan ook een tijdje voordat ik de titel kon onthouden. Elin had daar wat minder moeite mee. Zij heeft dit boek gelezen en besloot meteen dat dit haar lievelingsboek werd en wilde daar dan ook haar boekbespreking over houden. En daar zijn wij dan ook mee aan de slag gegaan. Inmiddels heeft ze haar boekbespreking gehouden, dus is het nu tijd om de recensie online te zetten.

Het supervrolijke magische woud en de gemene gigazwam

Zin in een leuk avontuur boordevol hilarische situaties, vrolijke illustraties en grappige personages? Duik dan snel in dit knotsgekke boek dat op je lachspieren zal werken! Het Supervrolijke Magische Woud is de allerleukste plek in de hele wereld, maar heel af en toe komt er een slechterik langs om de vrede te verstoren. Een piepklein paddenstoeltje groeide uit tot een gigantische gemene zwam die de macht in het Woud wil overnemen. Alle hoop is gevestigd op vijf dappere helden. Alleen zij hebben de kracht om de kwaadaardige Fungus te stoppen voordat hij met zijn giftige sporen het hele Woud vernielt.

Matty Long

Als kleine jongen droomde Matty ervan om zijn eigen tv-show te hebben. Maar dat is niet gelukt, en hij ging uiteindelijk voor optie twee: hij werd auteur en illustrator. Hij maakt vooral prentenboeken en dit is zijn allereerste verhaal. Hij hoopt natuurlijk dat je het leuk vindt en dat je het iedereen zal aanraden. Als Matty niet aan het werk is, zegt hij meestal tegen zichzelf dat hij beter aan het werk zou gaan, terwijl hij videogames speelt. Matty woont in Cambridgeshire in Engeland en hij wil graag een kat.

Lees ook: Recensie: Help! Een klas zonder meester | Ilona de Lange

Mijn mening

Of beter gezegd de mening van Elin. Want wat heeft ze genoten van dit boek. Elin is helemaal niet zo’n lezer, dus het was al heel wat dat ze een boek zo snel achter elkaar heeft uitgelezen. En toen ze hoorde dat ze in groep 5 een boekbespreking moest houden hoefde ze niet lang na te denken over welk boek dat dan zou gaan: Het supervrolijke magische woud en de gemene Gigazwam natuurlijk. Waarom? In de eerste plaats omdat dit een gloednieuw boek is en nog weinig kinderen dit boek kennen. Goed punt van haar. Een nieuw boek kan natuurlijk best wel wat positieve aandacht gebruiken. In de tweede plaatst vond ze het een leuk, spannend en fantasierijk boek.

Matty Long is de auteur van dit boek. Deze auteur staat voornamelijk bekend om de prentenboeken die hij heeft gemaakt. Het supervrolijke magische woud en de gemene gigazwam is het eerste leesboek dat hij heeft geschreven. Grappig dat de karakters in de prentenboeken nu ook terugkomen in het leesboek. Dit leesboek is overigens het allereerste boek dat in het Nederlands vertaald is. Elin kan niet wachten tot er een tweede deel verschijnt. Voor haar boekbespreking hebben we hier dan ook navraag naar gedaan en er komt een tweede deel dat ook in het Nederlands vertaald gaat worden. Hoera! Elin kan niet wachten tot deze verschijnt! Alleen, wanneer dit tweede deel verschijnt is nog niet bekend.

Ook voor de vroege, vlotte lezer

Het supervrolijke magische woud en de gemene gigazwam is een leuk, spannend en fantasierijk boek waar Elin van genoten heeft. Dit boek ziet er dan ook aantrekkelijk uit voor kinderen die lezen niet zo leuk vinden. Het heeft een stevige hardcover en is prachtig vormgegeven. Daarnaast staat het boek boordevol met grappige illustraties wat het boek natuurlijk ook aantrekkelijker maakt. Bovendien zijn de stukjes tekst niet al te lang, zijn de letters wat groter en is de regelafstand ruim. Wel zo prettig. Daarmee is dit boek ook een aanrader voor de juist vroege en vlotte lezer waarbij technisch leesniveau en beleving wat verder uit elkaar ligt. Zoals Joas dus. Al heeft hij geloof ik dit boek nog niet gelezen.

En Elin haar boekbespreking? Ze kreeg er een voldoende/goed voor! Hartstikke trots natuurlijk! Nu gaan we beginnen met de voorbereiding van haar spreekbeurt over Anne Frank. Een onderwerp dat voor haar al vaststond toen ze in groep 3 zat.

Productinformatie

Titel: Het supervrolijke magische woud en de gemene gigazwam
Auteur: Matty Long
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44760-94-1
Aantal bladzijdes: 192 pagina’s

Lees ook: Recensie: Echte duiven pikken het niet
Lees ook: Recensie: André Kuipers en De kleine astronauten | 3, 2, 1, GO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *