Recensie: De avonturen van Robbie Robot | Deltas

De avonturen van Robbie Robot van Uitgeverij Deltas

De avonturen van Robbie Robot, uitgegeven door uitgeverij Deltas, zijn uitermate geschikt voor beginnende lezers dankzij de korte zinnen, het grote lettertype en de vele tekstballonnen. De avonturen van Robbie Robot is geen leesboek, geen stripboek, het zit er precies tussenin. Bovendien zullen de gekke avonturen Robbie Robot in het blauwe bos heel wat kinderen kunnen bekoren.

De avonturen van Robbie Robot

Bob de beer en Mees de muis vinden een kapotte robot midden op de weg. Ze nemen hem mee naar
huis en knappen hem op. Zijn naam is Robbie en hij is schattig en volhardend. Hij is een hulprobot die ervan houdt om conflicten op te lossen. Aan de zijde van Robbie zullen Mees de muis en Bob de beer ontdekken dat helpen een avontuur is dat nooit stopt! Samenleven, vriendschap, respect, diversiteit en
ecologie zijn enkele van de universele waarden achter ‘De avonturen van Robbie Robot!

In de spannende avonturen van Robbie Robot en zijn vrienden komen verschillende waarden aan bod, zoals:

  • Vriendschap
  • Respect
  • Liefde voor anderen
  • Samenwerken
  • Liefde voor de natuur

Robbie helpt zijn vrienden

Het begint allemaal met Bob de beer en Mees de muis die een kapotte robot in het bos vinden. Na een opknapbeurt wordt de robot plots wakker! Hij heet Robbie en hij wil iedereen helpen. Maar willen alle wezens in het bos dat wel? Een grappig verhaal over vriendschap en liefde.

Superbig is in de war

Het begint allemaal met Superbig die denkt dat hij een superheld is. Er is alleen een klein probleem: hij heeft helemaal geen superkrachten! Kan Robbie hem helpen voordat hij heel veel domme dingen doet? Een grappig verhaal over vriendschap en liefde.

Lees ook: Recensie: Help! Een klas zonder meester | Ilona de Lange

Mijn mening

Elin en Joas hebben allebei beide boeken gelezen en ze vielen bij beide kinderen goed in de smaak. Ik heb ze allebei om hun mening gevraagd:

Mening van Joas

Joas vindt de boeken leuk omdat hij van dieren houdt en de boeken gaan over dieren. Het is een spannend verhaal, maar ook grappig. Joas vindt de boeken leuk en hoopt dat er nog meer boeken in deze serie komen. Hij vindt de plaatjes mooi.

Mening van Elin

Elin vindt de boeken superleuk, omdat het een superleuk en grappig verhaal is en omdat het een soort van stripboek is en daar houdt ze van. De plaatjes zijn ook superleuk.

Bladzijde uit De Avonturen van Robbie Robot

Tussen een leesboek en stripboek in

Het grote voordeel van deze boeken is dat het tussen een leesboek en stripboek in zit. Zoals ik al vaker in eerdere artikelen heb verteld is Joas een zeer vroege en vlotte lezer. Hij zit nu in groep 3, maar de boeken van AVI M3 en E3 zijn voor hem totaal niet interessant, omdat deze veel te makkelijk zijn. Leesboeken van AVI E5/M6 (zijn niveau) zijn qua leesbeleving totaal niet interessant. Daarom ben ik voor hem steeds weer op zoek naar boeken die zeer geschikt zijn voor jonge kinderen die al wel goed kunnen lezen. De avonturen van Robbie Robot zijn dus boeken die perfect aansluiten. Ze zijn niet op AVI-niveau geschreven, maar doordat het lettertype groot is en er veel illustraties met tekstballonnen in staan passen de boeken perfect bij de leesbeleving van jonge kinderen. Ook Elin van 8 jaar, die een stuk minder van lezen houdt dan Joas, vindt deze boeken om dezelfde redenen zeer aantrekkelijk.

Productinformatie

Titel: De avonturen van Robbie Robot – Robbie helpt zijn vrienden
Auteur: Jaume Copons
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44761-39-9
Verschijningsdatum: februari 2022
Aantal pagina’s: 72 bladzijdes

Titel: De avonturen van Robbie Robot – Superbig is in de war
Auteur: Jaume Copons
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 978-90-44761-40-5
Verschijningsdatum: februari 2022
Aantal pagina’s: 72 bladzijdes

Lees ook: Recensie: Top Bob | Harmen van Straaten
Lees ook: Recensie: Het supervrolijke magische woud en de gemene gigazwam | Deltas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *