Recensie: Mindful Coloring | Deltas

Mindful Coloring | Deltas

Voor veel kinderen is kleuren een plezierig tijdverdrijf. Het zorgt voor een moment van rust en ontspanning. Joas luistert tijdens het kleuren ook vaak een luisterboek via zijn koptelefoon. Je hoort hem urenlang niet meer. Maar wat voor kinderen werkt, werkt voor volwassenen ook. Kleuren is tegenwoordig niet alleen voor kinderen een leuke bezigheid, ook volwassenen pakken steeds meer en vaker hun kleurpotloden of viltstiften erbij. Voor volwassenen zijn er talloze kleurboeken te koop waarmee je je even van de buitenwereld kunt afsluiten. Van uitgeverij Deltas ontving ik het boek Mindful Coloring. Een vrolijk en gezellig boek vol prachtige kleurplaten om in te kleuren en wat garant staat voor urenlang ontspanning.

Mindful Coloring

Maak je hoofd even leeg met dit prachtige boek vol inspirerende kleurplaten. Kleur de tekeningen in met je kleurpotloden of fineliners en kom helemaal tot rust. Ideaal om mindful en creatief bezig te zijn en even heerlijk te ontspannen! De tekeningen zijn gedrukt op kwaliteitsvol papier om doordrukken te voorkomen.

Mindful coloring Deltas

Waarom zijn kleurboeken voor volwassenen zo populair?

  1. Veel mensen willen creatief bezig zijn, maar vinden het lastig om te bedenken wat ze dan willen doen. De drempel is daar te hoog voor. Bij kleuren heb je dat probleem niet. Je bent met een kleurplaat wél creatief bezig zonder dat je zelf iets hoeft te creëren.
  2. En toch: het inkleuren van kleurplaten stimuleert wel de creativiteit. Voor dat je het weet pak je een vel papier, een potlood en maak je zelf de prachtigste kleurplaten.
  3. Het klinkt misschien wel gek, maar kleuren verbetert het concentratievermogen. Kleuren in een kleurboek voor volwassenen vereist aandacht en concentratie.
  4. Tijdens het kleuren heb je de concentratie nodig om binnen de lijntjes te kleuren. Daardoor lukt het je vaak niet om ook nog aan andere dingen te denken. Tijdens het kleuren vergeet je even alles om je heen. Kleuren brengt dus de rust en de ontspanning die je zoekt en helpt je om alles om je heen te vergeten.

Mijn mening

Mindful Coloring is een prachtig kleurboek voor volwassenen. De voorkant ziet er vrolijk en gezellig uit en het zou leuk zijn als de binnenkant van het boek ook zo wordt. Het kleurboek is niet zomaar vol. Er zijn ongeveer 80 kleurplaten om in te kleuren waar je wel even zoet mee bent. Het kleurboek is spiraalgebonden en dat maakt dat het boek heel makkelijk is dubbel te vouwen en het blijft ook open liggen als je bezig bent. Je hebt er ook geen last van dat een deel van de kleurplaat lastig is in te kleuren omdat je er niet goed bij kunt.

In de productomschrijving lees je dat de tekeningen zijn gedrukt op kwaliteitsvol papier. Dat is zeker waar. Wat echter niet waar is, is dat het doordrukken voorkomt. Ik ging in dit boek aan de slag met de twinmarkers van Elin en helaas drukte het zeker wel door. De kleurplaat aan de achterkant is hierdoor niet meer te maken. Let er dus op dat je of met kleurpotloden kleurt of met stiften waarvan je zeker weet dat deze niet doordrukken. Het was beter geweest als de achterzijde van een kleurplaat wit was gebleven, maar ik snap ook wel weer dat het boek daardoor dikker en duurder wordt.

Mindful Coloring voorbeelden

Productinformatie

Titel: Mindful coloring
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044763911
Aantal pagina’s: 80
Verschijningsdatum: 15 februari 2023

Lees ook: Recensie: Magische spiraalpuzzels – Dieren | Deltas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *