Recensie: Mijn geweldige Kawaii kleurboek | Deltas

Mijn geweldige Kawaii kleurboek

Kleuren en tekenen; dat is iets wat mijn beide kinderen veel doen. Elin vindt het daarbij ook ontzettend leuk om Kawaii-figuurtjes te tekenen. Ik heb eens een boekje gekocht waarin wordt uitgelegd hoe je bepaalde figuurtjes tekent. Erg leuk! Ze bedenkt ze ook zelf. Daarom dacht ik dat Elin Mijn geweldige Kawaii-kleurboek van uitgeverij Deltas wel ontzettend leuk zou vinden, en ja, dat vindt ze ook. En niet alleen Elin, ook Joas heeft er al heel wat in getekend.

Mijn geweldige Kawaii kleurboek

Lieve zeemeerminnen, snoezige kabouters, avocado’s met blozende wangen en lachende lolly’s… je vindt ze allemaal op de kleurplaten van dit schattige Kawaii-kleurboek! Pak je kleurpotloden of stiften erbij, duik onder in deze lieflijke wereld en laat je verrassen door de gedetailleerde tekeningen.

Kawaii-tekenstijl uit Japan

Wat is kawaii-tekenen?

Kawaii is het Japanse woord voor ‘schattig’, ‘lieflijk’. Kawaii-tekenen is een stijl die gericht is op het tekenen van schattige, kinderlijke en vriendelijke personages en objecten. Het is een populaire stijl in de Japanse manga- en anime-cultuur. Bij het tekenen van Kawaii wordt de nadruk gelegd op het maken van schattige, ronde vormen en pastelkleuren. Het tekenen van de ogen is een belangrijk onderdeel van Kawaii, waarbij vaak grote, ronde ogen worden getekend die het personage een vriendelijke uitstraling geven. Andere kenmerken van Kawaii-tekeningen zijn het gebruik van kleine lichaamsverhoudingen en het tekenen van objecten zoals voedsel en dieren in schattige vormen.

Kawaii-figuurtjes zijn dus tekeningetjes van alledaagse voorwerpen in een schattige, vrolijke stijl. Je kunt van alles tekenen in kawaii-stijl: dieren, mensen, fruit, bloemen, auto’s, regenbogen en nog veel meer.

Veel mensen genieten van het tekenen van Kawaii omdat het een leuke en gemakkelijke stijl is om te leren, en het stelt tekenaars in staat om schattige en grappige personages te creëren. Er zijn veel online tutorials en boeken beschikbaar die leren hoe je Kawaii-personages kunt tekenen, zowel voor beginners als voor gevorderde tekenaars.

Kawaii kleurboek

Mijn mening

Schattig, aaibaar en vrolijk, ja dat zijn de tekeningen in het kawaii-kleurboek dat ik van uitgeverij Deltas mocht ontvangen. Mijn geweldige Kawaii-kleurboek is een leuk boek voor urenlang kleurplezier. Je zou zo op het eerste oog denken dat het een kleurboek voor kleuters is, maar niets is minder waar. Ja, natuurlijk kunnen kleuters ook in dit kleurboek kleuren, maar als ik alle oh’s, ah’s en cutes van Elin moet geloven dan weten oudere meiden ook wel raad met deze tekenstijl. Ik vind het zelf trouwens ook heel leuk.

Niet alleen het zelf tekenen van Kawaii-figuurtjes vindt Elin leuk, ook aan dit kleurboek beleeft ze ontzettend veel plezier. En ook Joas heeft er al heel wat in gekleurd. En daarbij doet ze ook weer ideetjes op als ze zelf aan de slag gaat om figuurtjes te tekenen. Een leuk cadeautje dus! Alleen de zwarte achtergronden maken het geheel dan toch weer net iets minder vrolijk. Jammer.

Lees ook: Recensie: Mindful Coloring | Deltas

Productinformatie

Titel: Mijn geweldige Kawaii kleurboek
Auteur: Mayumi Jezewski
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044763812
Aantal pagina’s: 48
Verschijningsdatum: 15 februari 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *