Recensie: De complete moestuin van A tot Z | Deltas

De complete moestuin van A tot Z

Elin zat vorig schooljaar in groep 5 en nu zit Joas in groep 5. Groep 5 betekent: schooltuinen. De schooltuinen is dé activiteit van dat schooljaar. Vanaf maart/april gaat de klas wekelijks naar de wijktuin waar elk kind uit de klas een stukje grond krijgt aangewezen waar ze groenten, kruiden en bloemen mogen zaaien en oogsten. Vorig jaar hebben we dan ook lekkere sla, aardappelen, uien, bieten, andijvie en nog veel meer uit Elin haar eigen tuintje mogen eten. En nu is Joas aan de beurt. Dat wordt over een paar maanden alweer heerlijke groenten uit eigen tuin. En om alvast een beetje voorbereid te zijn, hebben we het boek De complete moestuin van A tot Z van uitgeverij Deltas gelezen en er tips uit gehaald.

De complete moestuin van A tot Z

Stap voor stap groenten en kruiden kweken
Je moestuin inrichten en onderhouden
Ziekten en parasieten bestrijden

Dit boek bevat een schat aan kennis voor elke liefhebber van moestuinieren, uitgelegd op de meest toegankelijke wijze! Het laat u stap voor stap zien hoe u uw eigen moestuin aanlegt en onderhoudt. Voor iedere groente en elk kruid is een apart hoofdstukje gereserveerd, waarin alle handelingen van het zaaien tot en met het oogsten worden beschreven. Bemesten, verspenen, planten, snoeien, parasieten bestrijden… alle technieken komen aan bod. Uw dromen van knapperige sla, aromatische kruiden of smaakvolle tomaten uit eigen tuin worden werkelijkheid dankzij dit handige naslagwerk. Veel succes!

De complete moestuin van A tot Z | Uitgeverij Deltas

Mijn mening

Als je een moestuintje wilt beginnen dan is dit boek van uitgeverij Deltas een handig naslagwerk. In dit boek vind je de meest gangbare groentesoorten en kruiden en specerijen. Van aardappel tot zurig, van basilicum tot tijm. Bij alle groentesoorten vind je de informatie die jij nodig hebt voor het kweken en oogsten van deze soort. Je leest per groentesoort de naam van de plant, uit welke familie deze plant afkomstig is, een afbeelding van de plant, de moeilijkheidsgraad van het kweken in 1, 2 of 3 sterren, de aanbevolen variëteiten, technische gegevens als zaaien, planten en oogsten en diverse adviezen over het kweken. Bovendien lees je op elke bladzijde ook handige informatie over het betreffende groentesoort.

Ook vind je in dit boek allerlei algemene informatie: hoe je een moestuin aanlegt, welke grond geschikt is, hoe je een moestuin moet onderhouden, over ziektes en plagen en over goede en slechte combinaties.

Op elke bladzijde vind je prachtige en gedetailleerde tekeningen, en soms ook foto’s, die het boek compleet maken.

Wijktuin

Dit boek is een echte must-have voor onze kinderen en voor mij. In de wijktuin, waar Joas dit jaar sowieso een schooltuintje krijgt, kun je elk seizoen ook een stukje grond huren voor een habbekrats. Elin wil dat ontzettend graag. De wijktuin is vlakbij ons huis, we kunnen er in een paar minuten te voet heen. De kinderen kunnen er ook zelf naartoe om even onkruid te wieden of water te geven.

Wat wij wel gemerkt hebben is dat groentes veel beter groeien in de wijktuin, dan bij ons in de achtertuin in potten en bakken. Hoe leuk dat ook is, toch werkt het niet heel goed. Daarom willen we, als het weer kan, een klein stukje grond huren in de wijktuin voor één seizoen. Ook kun je in de wijktuin groenteplantjes kopen voor weinig geld. Het lijkt mij erg leuk om daar met de kinderen mee aan de slag te gaan deze zomer en dan kunnen we dit boek zeker als naslagwerk gebruiken.

Productinformatie

Titel: De complete moestuin van A tot Z
Auteur: Rosenn Le Page
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044763775
Aantal pagina’s: 216
Verschijningsdatum: 15 februari 2023

Lees ook: Recensie: Mijn tuin een paradijs voor dieren | Deltas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *