Recensie: Stap voor stap kawaii leren tekenen | Deltas

Stap voor stap kawaii leren tekenen

Tekenen, dat kan ik niet zo goed. Elin is er beter in dan ik. Maar kawaii tekenen kan ik nog wel redelijk. De figuurtjes zijn niet groot en het is niet al te moeilijk om ze te tekenen. Vooral niet met het boek Stap voor stap kawaii leren tekenen van uitgeverij Deltas. Hiermee kan iedereen leren tekenen, zo eenvoudig is het. Ik vertel je meer over het boek.

Stap voor stap kawaii leren teken

Dansende cupcakes, snoezige kittens en rennende eenhoorns… in de wereld van kawaii leven de schattigste figuurtjes tussen de regenbogen! Leer ze allemaal tekenen met de stap-voor-stapinstructies in dit boek. Je krijgt tips over proporties, gezichtsuitdrukkingen en kleurgebruik. Pak je potloden en stiften erbij en tekenen maar!

Stap voor stap kawaii leren tekenen - bladzijde uit dit boek

Lees ook: Recensie: Stap voor stap mensen leren tekenen | Lise Herzog

Mijn mening

Kawaii is een Japans woord dat ‘schattig’, ‘lief’ betekent. Bij tekenen is kawaii een stijl met ronde vormen en eenvoudig weergegeven personages, dieren, eten, of zomaar een schattig uitziend voorwerp. Je kunt alles tekenen met behulp van de voorbeelden in dit boek.

Om kawaii tekeningen te maken, zijn er een aantal tips en technieken die je kunt volgen:

 1. Gebruik zachte, ronde lijnen en vormen om een schattige uitstraling te creëren. Het hoofd is vaak 2x zo groot als het lichaam.
 2. Maak gebruik van pastelkleuren of andere lichte en heldere kleuren om je tekening een zachte en lieflijke uitstraling te geven. Trek de contouren met een zwarte fineliner over.
 3. Voeg schattige gezichtsuitdrukkingen toe aan je tekening, zoals grote ogen en een kleine mond.
 4. Maak gebruik van symbolen zoals hartjes, bloemetjes of sterretjes om je tekening nog schattiger te maken.
 5. Experimenteer met verschillende soorten tekenmaterialen, zoals markers, aquarelverf of kleurpotloden, om de perfecte kawaii-stijl te vinden die bij jou past.
 6. Oefen regelmatig en probeer nieuwe dingen uit om je vaardigheden te verbeteren en je eigen unieke kawaii-stijl te ontwikkelen.
 7. Koop het boek ‘stap voor stap kawaii leren tekenen’ en maak dagelijks één van de tekeningen uit het boek om er steeds beter in te worden.

Het boek ‘Stap voor stap kawaii leren tekenen is ontzettend leuk. In het boek staan maar liefst 44 stap-voor-stap tekeningen onderverdeeld in 4 categorieën:

 • Sushi, cupcakes & co
 • Schattige katten en kittens
 • Eenhoorns & andere schattige dieren
 • Grappige personages

Daarnaast worden er nog allerlei tips voor het tekenen gegeven. Het boek ziet er leuk en schattig uit, helemaal in Kawaii-stijl. En omdat kawaii-tekeningen relatief eenvoudig zijn om te tekenen, hoef je echt geen tekentalent te hebben om hiermee aan de slag te gaan.

Stap voor stap kawaii leren tekenen | Deltas

Productinformatie

Titel: Stap voor stap kawaii leren tekenen
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044763935
Verschijningsdatum: maart 2023
Aantal pagina’s: 64

Lees ook: Recensie: Mijn geweldige Kawaii kleurboek | Deltas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *