Recensie: De opblaasbende – Bijna lek | Beth Garrod, Jess Hitchman

De opblaasbende - Bijna lek

De zomer is in aantocht, waan je alvast in de zomerse sferen met het zomerse boek De opblaasbende – Bijna lek. De opblaasbende is een zomerse graphic novel vol humor en is ook voor kinderen die niet graag lezen geschikt. En aangezien opblaasdieren een hit zijn, is dit boek ook een hit. Voor kinderen van 7-10 jaar zeker de moeite waard om te lezen, ze zullen genieten.

De opblaasbende – Bijna lek

Spetterende graphic novel over opblaasfiguren

Humoristische graphic novel over opblaasfiguren, boordevol grappige illustraties.

Flamingo, Cactus, Donut en Watermeloen zijn vergeten opblaasfiguren die op de afdeling gevonden voorwerpen wonen.
Flamingo wordt een ster! Dat weet de opblaasbende zeker, dus als de feestelijke opening van het nieuwe golfslagbad allerlei cameraploegen het waterpark in lokt, bedenken ze een gedurfd plan om hem beroemd te maken. Of zal een zwerm vreemde vogels uit het verleden Flamingo’s droom als een zeepbel uit elkaar laten spatten? Zet je schrap, wereld, want Flamingo gaat de boel OPBLAZEN!

De opblaasbende - bijna lek

Mijn mening

Een graphic novel voor kinderen is een boek waarbij afbeeldingen en tekst gecombineerd worden om een verhaal te vertellen. Deze boeken bevatten vaak kleurrijke en gedetailleerde illustraties, die het verhaal ondersteunen en verrijken. Een graphic novel voor kinderen is vergelijkbaar met een stripboek, maar heeft een meer verfijnde verhaallijn en een hoger leesniveau. Het zit dus tussen een stripboek en een leesboek in.

Graphic novels voor kinderen zijn populair omdat ze kinderen stimuleren om meer te lezen. Ze bieden een visuele ondersteuning aan het verhaal, wat de verbeeldingskracht van kinderen stimuleert. Daarnaast zijn graphic novels geschikt voor kinderen die moeite hebben met het lezen van lange stukken tekst, omdat de afbeeldingen helpen bij het begrijpen van de verhaallijn. Dit kunnen kinderen zijn die moeite hebben met lezen door bijvoorbeeld dyslexie, maar ook de zeer vroege, jonge lezer die technisch gezien wel goed kan lezen, maar nog te jong zijn voor het lezen van lange stukken tekst.

Veel graphic novels voor kinderen gaan vaak over thema’s zoals vriendschap, familie, identiteit en avontuur. Een voorbeeld van een graphic novel voor kinderen is dus de Opblaasbende – Bijna lek. Dit zomerse boek vol humor heeft veel en prachtige illustraties en een grappige verhaallijn, waardoor het een populaire keuze is bij jonge lezers. De opblaasbende is een prachtig hardcover boek met een zeer aantrekkelijk en aansprekende voorkant waar de kinderen snel naar zullen grijpen.

Productinformatie

Titel: De opblaasbende – Bijna lek
Auteur: Beth Garrod, Jess Hitchman, Chris Danger
Uitgeverij: Witte Leeuw
ISBN: 978-94-93236-34-9
Aantal bladzijdes: 128
Verschijningsdatum: juni 2022

Lees ook: Recensie: Chaos United | Gerard van Gemert & Rudi Jonker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *