Recensie: Tropical Birds – Kleuren voor volwassen | Deltas

Tropical birds kleurboek voor volwassenen

Inspirerende mandala’s met prachtige details, om je onder te dompelen in de spirituele verrijking van het Oosten… Kwetterende papegaaien, fladderende kolibries, sierlijke flamingo’s, om even te ontsnappen aan de drukte van alledag… Ga mee op reis en laat je betoveren door de magische wereld van flora en fauna. Bloemen, vogels, insecten, bomen… Uitgeverij Deltas heeft 3 prachtige kleurboeken voor volwassenen uitgegeven, ik ontving het boek Tropical Birds. Ik bespreek alle drie de kleurboeken met je.

Kleuren voor volwassenen

Tropical Birds

Van kwetterende papegaaien tot sierlijke flamingo’s, kleur de tropische vogels in dit prachtige boek in en ontsnap even aan de drukte van alledag. Soms zitten ze verstopt tussen de bladeren van het regenwoud, andere keren schitteren ze in volle glorie op de kleurplaat, maar altijd nodigen ze uit om met prachtige kleuren tot leven gewekt te worden. De tekeningen zijn gedrukt op kwaliteitsvol papier om doordrukken te voorkomen.

Tropical Birds kleurboek Deltas

Mandala’s

Laat je inspireren door dit unieke kleurboek vol mandala’s met prachtige details en maak je hoofd even leeg. Dompel je volledig onder in de wijsheid van het Oosten dankzij de bijbehorende citaten van onder meer Boeddha, Lao Tse en Confucius en zoek de rust op met je kleurpotloden of fineliners. De tekeningen zijn gedrukt op kwaliteitsvol papier om doordrukken te voorkomen.

Living nature

Laat je inspireren door de schoonheid van de natuur in dit prachtige kleurboek vol natuurtaferelen. Ga mee op reis en laat je betoveren door de magische wereld van flora en fauna. Bloemen, vogels, insecten, bomen… kies een van de wondermooie kleurplaten en voel jezelf tot rust komen terwijl je de tekening met allerlei kleuren tot leven wekt. De tekeningen zijn gedrukt op kwaliteitsvol papier om doordrukken te voorkomen.

Tropical birds, kleurboek voor volwassenen

Mijn mening

Er zijn verschillende redenen waarom een kleurboek voor volwassenen een waardevol en ontspannend hulpmiddel kan zijn:

  1. Vermindert stress: Kleuren kan een kalmerend en ontspannend effect hebben. Daardoor is het een geweldige manier om stress te verminderen en je geest tot rust te brengen.
  2. Verbetert de focus: Het concentreren op de details van een kleurplaat kan helpen om je focus te verbeteren en je gedachten te verzetten van alledaagse zorgen en problemen.
  3. Stimuleert creativiteit: Door te kleuren kun je je creativiteit en verbeeldingskracht stimuleren, en nieuwe kleurcombinaties en ontwerpen verkennen.
  4. Bevordert mindfulness: Kleuren kan een vorm van meditatie zijn, waarbij je je bewust bent van het huidige moment en jezelf volledig in het kleuren onderdompelt.
  5. Toegankelijkheid: Kleuren vereist geen speciale vaardigheden of apparatuur. Het kan gemakkelijk worden gedaan in je eigen tempo en op elk gewenst moment.
  6. Verbetert hand-oog coördinatie: Kleuren kan helpen om je hand-oog coördinatie te verbeteren en fijne motoriek te ontwikkelen.
  7. Sociaal aspect: Kleuren kan een gezamenlijke activiteit zijn waarbij je samen met vrienden, familie of collega’s kunt deelnemen en creativiteit kunt delen.
  8. Ontspanning: Door kleuren wordt het rustgevende deel van het brein gestimuleerd. Hierdoor daalt de bloeddruk en wordt de hartslag verlaagd wat een rustgevend gevoel geeft.

Ontspanning en creativiteit

Kortom, een kleurboek voor volwassenen kan een geweldige manier zijn om te ontspannen, creativiteit te stimuleren en de geest tot rust te brengen. De kleurboeken kleuren voor volwassenen, hierboven in dit artikel besproken, kan hier zeker bij helpen. Van Deltas ontving ik het boek Tropical Birds, een prachtig kleurboek vol met mooie platen die leuk zijn om in te kleuren. Ik kleur er graag eventjes in. De spreuken maken het boek helemaal af. Wat ik wel fijn vind is dat er op de achterkant geen kleurplaat is, maar een spreuk of een klein kleurplaatje. Het platen zijn gedrukt op stevig papier en de prachtige cover maakt dat het boek een luxe uitstraling heeft.

Productinformatie

Titel: Kleuren voor volwassen – Tropical Birds
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044764482
Verschijningsdatum: maart 2023
Aantal pagina’s: 60

Lees ook: Recensie: Stap voor stap kawaii leren tekenen | Deltas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *