De 5 leukste kinderspellen van Megableu

De leukste kinderspellen van Megableu

Megableu is in 1994 opgericht als onafhankelijk uitgever van spellen voor kinderen. Sindsdien heeft Megableu een sterke marktpositie opgebouwd in Frankrijk. Sinds 2010 werden haar activiteiten ook internationaal verder uitgebouwd en inmiddels zijn de spellen in meer dan 30 landen verkrijgbaar. Het eerste spel dat werd ontwikkeld is Vocabulon, een eenvoudig spel waarmee de woordenschat van kinderen én volwassenen te verrijken. Elk jaar brengt Megableu leuke en innovatieve spellen op de markt die voor zowel kinderen als volwassenen leuk zijn. Hun droom: urenlang familieplezier met de spellen van Megableu. In dit artikel zet ik 5 leuke kinderspellen op een rij die in de afgelopen tijd zijn uitgekomen.

Het verhaal van Koning Schaak

Een volledig nieuwe en unieke benadering van het klassieke schaakspel!

Leeftijd: vanaf 3 jaar
Aantal spelers: 2 spelers

Het Verhaal van Koning Schaak is een bordspel dat jonge kinderen leert schaken met behulp van gekke verhalen, levendige illustraties, aangepaste schaakstukken en een uniek schaakbord.

De verhalen en het ondersteunend materiaal leren de regels van het schaken aan kinderen van drie jaar en ouder op een eenvoudige en leuke manier. De koning bijvoorbeeld, is een dwaze man met een buik die zo dik is dat hij zich maar één vakje per keer kan verplaatsen. Het beste van al: noch ouders noch kinderen hebben schaakervaring nodig om dit spel te spelen.

Het Verhaal van Koning Schaak combineert twee tijdsbestedingen die al eeuwenlang gekoesterd worden: verhalen vertellen en schaken.

Lees ook: Review: Het verhaal van Koning Schaak | Megableu

10 dagen door Europa

Het strategische reisspel! Ben jij de beste Europa tripper?

Leeftijd: vanaf 10 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

Er valt veel te ontdekken in Europa! Veel wegen leiden naar succes in dit spannende reisspel, je hoeft alleen maar de juiste te vinden. Wissel je kaarten slim en vind snel je weg door Europa om te winnen.

In 10 dagen door Europa gebruiken spelers landen- en transportkaarten om een route door Europa uit te stippelen. Het doel van het spel is om een reis van tien dagen door Europa te maken, waarbij elke dag logisch moet aansluiten op de volgende. De eerste en laatste dag moeten een land bevatten, en op alle dagen daartussen moeten spelers landen- en reiskaarten gebruiken om een verbindende reis door Europa te maken.

De eerste speler die een reis van tien dagen voltooit, waarbij elke dag logisch aansluit op de volgende dag, is de winnaar. Dit spel dwingt je om je tegenstanders in te schatten, goed na te denken over je acties en soms je plannen volledig overboord te gooien en een nieuwe strategie te bedenken!

Oertaal

Het prehistorische babbel- en bouwspel!

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Aantal spelers: 2 of meer spelers

Maak je klaar voor de luidste, grappigste en gekste bouwplaats in het hele Stenen Tijdperk! Spelers vormen samen een of meerdere teams en moeten proberen figuren van verschillende vormen te bouwen.

Maar enkel de bouwmeester in het team weet welk figuur er gebouwd moet worden. Hij mag alleen de woorden gebruiken die gedefinieerd zijn in het “prehistorische woordenboek”: dit zijn woordkaarten die aan het begin van het spel open op tafel worden gelegd om vormen, kleuren en acties te definiëren.

De architect mag enkel deze woorden gebruiken en het team moet proberen ze te begrijpen en de figuren correct en snel na te bouwen. “FLEK BOOD KLUV” kan bijvoorbeeld betekenen: “Draai de blauwe kubus naar rechts”. Wie begrijpt elkaar het best en maakt als eerste het juiste bouwwerk?

Paddie’s zandkastelen

Bouw zandkastelen en red Paddie van het gevaar!

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

Paddie en zijn vriendjes zijn nog maar net uit hun eieren gekropen en willen nu al de wereld verkennen! Ze proberen de oceaan te bereiken, maar een hongerige krab ligt op de loer… Probeer als eerste speler een veilige overtocht over het strand te maken door een doorlopende muur van zandkastelen te bouwen die de schildpadjes beschermt tegen de krab.

Bouw een muur van zandkastelen over het strand om jouw schildpadje verborgen te houden. Volgens het populaire “bingo”-mechanisme kies je een symbool en een kleur. Alle spelers mogen dan precies op dit symbool op hun spelbord een zandkasteel plaatsen. Maar elk spelbord is anders, dus het wordt spannend om te zien wie zijn schildpadje als eerste veilig naar de andere kant van het strand brengt!

Er zijn 2 spelmodi:
– Klassiek: spelers zijn vrij om een kleur of voorwerp van het spelbord te kiezen.
– Interactief: de keuzes van spelers worden beperkt door de dobbelsteen.

Kuddegedrag

Wat je ook doet, val niet op!

Leeftijd: vanaf 10 jaar
Aantal spelers: 4 tot 20 spelers

Kuddegedrag is een gezelschapsspel met een simpele zwart-wit missie: denk zoals iedereen. Het doel van het spel is om als eerste speler acht koefiches te verzamelen. Doe dit door als de kudde te denken en hetzelfde antwoord op te schrijven als alle andere spelers.

Het spel begint met een willekeurige vraag. Liever robotarmen of robotbenen? Wat is het grootste dier dat je zou kunnen optillen? Wat is de beste donutvulling? Iedereen schrijft stiekem een antwoord op. Als iedereen klaar is, onthullen de spelers een voor een hun antwoorden. Wanneer alle antwoorden zijn onthuld, tel ze dan op om erachter te komen welk antwoord het meest voorkomende was. Als je antwoord tot de meerderheid behoort, verzamel dan één koefiche als beloning.

Als je de enige speler was die een antwoord opschreef dat niet overeenkwam met dat van iemand anders, dan ben je een vreemde eend in de bijt. En als straf moet je de Roze Koe aan jouw kudde toevoegen en is je kudde voorlopig niets waard – totdat je de Roze Koe aan iemand anders kan doorgeven. Want wie die Roze Koe in zijn of haar bezit heeft, kan het spel NIET winnen.

Lees ook: Review: Tyrannosaurus Rex | Megableu
Lees ook: Review: Oma’s Woeste Waslijn | Megableu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *