Review: Ockyz Sweakers | voor veiligheid rondom het zwembad

Ockyz Sweakers

November 2016; wij waren als gezin een heerlijk weekendje weg in Zeeland. En wat een geluk, op het vakantiepark was een mooi subtropisch zwembad aanwezig. Elin vindt zwemmen heel leuk, daarom gingen we vroeg eten zodat we daarna nog lekker een poosje konden zwemmen voordat het bedtijd zou zijn. Dat plezier duurde niet lang. Elin gleed uit op de gladde en natte tegels, met haar hoofd tegen de vloer. Gevolg: hard huilen en een flinke bult. Gelukkig bleef het daarbij en was het geen hersenschudding. De zwemjuffrouw raadde ons aan om waterschoentjes te kopen, een stuk veiliger voor kleine kinderen die alleen maar kunnen rennen in het zwembad. Maar tegenwoordig zijn er ook Ockyz Sweakers.

Zwemsokken

Mei 2017; met nog steeds in mijn achterhoofd dat ik echt waterschoentjes moet gaan kopen voor de kinderen voordat we op vakantie gaan, las ik een berichtje over Sweakers. Met de val van Elin nog in het geheugen, las ik vol interesse dat berichtje. Mijn eerste reactie was dan ook ‘die moet ik hebben voor mijn kinderen’.
Sweakers (Swimming Sneakers) zijn – heel simpel gezegd – antislipsokken voor in het zwembad. Hiermee voorkom je glijpartijen en flink wat ellende in het zwembad, want Elin zal vast niet de enige zijn geweest die een flinke smakker heeft gemaakt in een zwembad. Gezien de cijfers klopt dat ook, want rondom zwembaden in Europa gebeuren er jaarlijks 200.000 ongelukken en meer dan de helft hiervan wordt veroorzaakt door uitglijden, met name bij kinderen onder de 15 jaar.

Waarom Ockyz Sweakers?

Waarom zou je voor Sweakers kiezen? De veiligheid van kinderen staat voorop, Sweakers biedt veiligheid op de gladde zwembadvloer. Sweakers zitten comfortabel en de open tenen zorgen voor optimaal balans en gevoel. Ze zijn antibacterieel, de kwaliteit is uitstekend en ze gaan 4 maten lang mee (in tegenstelling tot waterschoenen die maar één maat meegaan). En ze zien er gewoon leuk uit waardoor kinderen het ook leuk vinden om ze te dragen.

Mijn mening

Alleen al door dit verhaal ben ik overtuigd! Maar dan nu de test, alleen zou ik niet op korte termijn in het zwembad komen om ze uit te proberen. We hebben weer tijd om te zwemmen als we op vakantie zijn. Daarom hebben we ze in eerste instantie thuis uitgeprobeerd, want ik was natuurlijk wel erg nieuwsgierig. Als Joas (1,5) met zijn blote, natte voetjes uit de douche stapt, rent hij het liefst gelijk door naar zijn slaapkamer, zonder er erg in te hebben dat je met die natte voetjes uitglijdt op het laminaat. Regelmatig is het dan “boem”. Nu rende hij een paar keer heen en weer zonder uit te glijden. En als je thuis niet uitglijdt, zul je vast in het zwembad ook niet uitglijden. Deze sokken gaan dus zeker weten in de zwemtas als we op vakantie gaan. Die mogen we echt niet vergeten!

En een paar weken later kwam dan de echte test in het zwembad. Kinderen kunnen echt niet gewoon rustig lopen en dus ook niet in het zwembad. Elin en Joas renden heel wat rondjes. Toch hield ik nog regelmatig mijn hart vast, maar beide kinderen zijn niet één keer gevallen. Ze werken echt heel goed op de gladde, natte zwembadvloer. Nadeel is nu dat papa en mama niet zo hard achter de kinderen kunnen rennen, dus moeten wij ook maar Ockyz Sweakers aanschaffen denk ik 😉
Pas wel op bij trappetjes van glijbanen, die kunnen nog wel een beetje glad zijn.

Ockyz Sweakers: zwemsokken die glij- en valpartijen in een zwembad voorkomen.

Productinformatie

 Ockyz Sweakers zijn verkrijgbaar in de maten 19 t/m 46.

Lees ook: 4x buitenspeelgoed voor eindeloos plezier

#spon

Reactie (8)

 • Queenie Schut| 29 juni 2017

  Nou daar maak ik graag kans op! Helaas hebben wij van dichtbij mee gemaakt wat er kan gebeuren als je valt in het zwembad. De vader ( mijn partner ) van mijn 3 kinderen is jaren geleden gevallen in het zwembad en kwam verkeerd terecht, hierdoor brak hij zijn rug. Na een operatie waar pinnen in zijn rug werden gezet en maanden van revalidatie is het uiteindelijk goed gekomen en kon hij weer lopen en weer werken. Zou graag kans maken op deze prijs zodat ik mijn kinderen kan beschermen want een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo hoef ik niet steeds te roepen niet rennen! Mooie actie en een gewaarschuwd mens telt voor twee ?

  • Marieke| 29 juni 2017

   Oef, dat is niet niks een gebroken rug zeg, dan ben je inderdaad flink verkeerd terecht gekomen. Gelukkig is het nu weer goed gekomen, maar was een kwestie van veel geduld en een lange adem.
   Ik zei inderdaad al: nu moet ik zelf ook nog een paar Sweakers, mij kinderen rennen er zo hard vandoor dat ik er zelf niet hard achteraan kan rennen. En de jongste van 1,5 zou zo het diepe zwembad in rennen …

 • Manon| 18 maart 2019

  Wat een goed idee zeg! Ideaal.

 • Maaike Gulden| 18 maart 2019

  Daar gad ik nu nog nooit van gehoord,. Ik heb geen kleine kinderen meer dus die van mij rennen niet meer bij het zwembad 😉

 • Skincarebynaomi| 19 maart 2019

  Klinkt echt super handig. Wat een uitvinding, dat dat niet eerder op de markt gebracht is hè? Ik hoop dat ze nu niet meer zo snel vallen..

 • ingrid| 19 maart 2019

  blijft het ook goed zitten en vinden de kinderen het prettig? lijkt me wel ene uitkomst dan

 • Nadia| 20 maart 2019

  Lijkt me ideaal! Het is glad in het zwembad en voor je het weet dan liggen ze er!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *