Recensie: Vogelkip, dat mag toch niet! | Annemarie Oppedijk

Vogelkip dat mag toch niet Annemarie Oppedijk

Als jij en je kindje gek zijn op prentenboeken dan hoort dit boek zeker in je boekenkast thuis; Vogelkip, dat mag toch niet! Dit prentenboek is een heel herkenbaar boek voor veel kinderen maar bovenal voor de ouders. In dit artikel vertel ik je meer over dit prentenboek dat geschreven is door Annemarie Oppedijk.

Vogelkip, dat mag toch niet!

Vogelkip is lief, slim, hij heeft mooie kleuren en is een vrolijk dier. Hij houdt veel van spelen. Hij speelt met de hoed van papa, totdat de hoed ‘krak’ zegt.
Vogelkip, dat mag toch niet!

Verven vindt hij ook leuk. De zwarte en witte toetsen van de piano zijn maar saai. Hij geeft ze een kleurtje met prachtige verschillende soorten kleuren verf.
Vogelkip, dat mag toch niet!

En als het op een dag regent, dan gaat Vogelkip buiten spelen. Hij springt midden in de grote plas en zit helemaal onder de modder.
Vogelkip, dat mag toch niet!

En wist je dat deze mooie gekleurde vogel het liefst de hele dag snoepjes, patat en ijs wil eten? Als hij een hap groenten krijgt, slaat hij zomaar de lepel uit de hand. Het eten valt allemaal op de grond.
Vogelkip, dat mag toch niet!

Als Vogelkip die avond naar bed moet, maar hij een grote rommel. Hij heeft helemaal geen zin in slapen.
Vogelkip, dat mag toch niet!

Maar gelukkig zijn papa en mama goed in het bedenken van leuke dingen, en dat wil Vogelkip wel!

Annemarie Oppedijk

Annemarie Oppedijk (1957, Appelscha) werkt als circusdocente bij een jeugdcircus. Daarnaast geeft ze workshops buikspreken en clownerie en is allround zangeres. De geboorte van Vogelkip is mede te danken aan haar kleindochters Yara en Yuna. Met hun herkenbare peutergedrag inspireerden zij Annemarie tot het vertellen van hartverwarmende verhaaltjes, die zij naspeelt met haar buikspreekpop.

Lees ook: Recensie: Zwart gaat op reis | Tunc Atalay

Mijn mening

Ik ben twee en ik zeg nee, ik ben drie en heb de regie. Dit prentenboek laat typisch ondeugend gedrag van peuter zien in een heel grappig verhaal. Elke ouder zal zijn of haar kindje in dit verhaal herkennen. De zin ‘Vogelkip, dat mag toch niet!’ komt elke keer terug als hij iets heeft gedaan wat ondeugend is en is in rode letters afgedrukt. Gelukkig weten de papa of mama altijd wel iets te bedenken wat hij wel mag doen en gelukkig zijn dat ook allemaal leuke dingen. De zin ‘dat wil Vogelkip wel’, afgedrukt in groene letters, is daarmee de herkenbare zin voor je peuter. Deze twee zinnen kunnen kinderen snel nazeggen omdat deze regelmatig in het boek wordt herhaald.

De uitvoering van het prentenboek is prachtig. Alleen de cover al is zeer aansprekend. De illustraties zijn leuk, de bladzijdes staan vol met kleurrijke prenten. Daarnaast is er gebruik gemaakt van mooi stevig, maar ook glanzend papier, waardoor de illustraties nog beter tot zijn recht komen.

Al met al is dit dus een superleuk verhaal waar iedereen helemaal vrolijk van wordt. Niet alleen de kinderen, maar ook de papa’s en de mama’s die het boekje mogen voorlezen.

Op elke bladzijde is ergens een beertje verstopt. Peuters kunnen dit beertje zoeken. Hiermee wordt het ook een leuk en interactief boekje.

Productinformatie

Titel: Vogelkip, dat mag toch niet!
Auteur: Annemarie Oppedijk
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
Aantal bladzijdes: 24
ISBN: 978-94-92844-60-6
Prijs: € 14,95

Lees ook: Recensie: Opsekopse wereld | Mirjam Hildebrand
Lees ook: Recensie: Help! Mijn krullen! | Elsbeth de Jager

#spon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *