Recept: Gnocchi met mozzarella

Recept Gnocchi met mozzarella

Gnocchi – je spreekt het uit als njokkie – is een Italiaanse pasta-soort. Het Italiaanse woord heeft als betekenis ‘klontjes’. Gnocchi zijn kleine balletjes, klontjes dus,  en wordt gemaakt van aardappelen en meel. Zo af en toe willen wij wel eens gnocchi met mozzarella eten. In dit artikel deel ik je het recept.

Gnocchi met mozzarella

Ingrediënten

 • Een pakje gnocchi à 500 gram
 • Een bakje champignons à 400 gram
 • 1 aubergine
 • 1 ui
 • 3 varkenssaucijsjes
 • 1 bol mozzarella
 • 1 eetlepel mix van groene kruiden (bijvoorbeeld Provencaalse kruiden)

Bereidingswijze

 • Snijd de varkensworsten in stukjes en bak ze in een hapjespan rondom bruin.
 • Pel de ui, snijd deze in stukjes en voeg ze toe in de pan.
 • Snijd de champignons en de aubergine in stukjes en voeg deze toe.
 • Voeg ook een eetlepel kruiden toe.
 • Laat het geheel gaar worden.
 • Kook de gnocchi volgens bereidingswijze op de verpakking.
 • Zodra de gnocchi boven komt drijven, na ongeveer 3 minuten koken, is de gnocchi gaar. Giet het water af en voeg de gnocchi toe aan het groente- en vleesmengsel in de pan.
 • Roer het geheel goed door elkaar.
 • Snijd de bol mozzarella in kleine stukjes en verdeel deze over het mengsel in de pan.
 • Laat de mozzarella nog even smelten voordat je gaat aanvallen.
 • Eventueel kun je het gerecht nog meer op smaak brengen met peper, zout en olijfolie.

Lees ook: Spaanse paella volgens eigen recept
Lees ook: Witlofschotel uit de Römertopf

Mijn mening

Zojuist ging ik even op internet op zoek naar de herkomst van gnocchi. Daar vond ik een artikel waarin de auteur schreef dat de gnocchi nog lekkerder is als je het nog even in de koekenpan rondom bruin bakt. Dat ga ik de volgende keer maar eens proberen.

We eten het niet zo heel veel; de kinderen vinden het namelijk niet zo lekker, althans, de champignons dan. De worst en de gnocchi zelf vinden ze wel lekker, maar omdat er best een hoeveelheid champignons in zitten, hoeven ze het helemaal niet zo. Na ja, de champignons mogen ze dan wel op mama’s bord leggen. En daarna komt hun bordje ook wel weer leeg.

Wij vinden dit gerecht wel erg lekker. Een eenpansgerecht wat makkelijk een snel is te bereiden. In zo’n 20 minuten heb je een heerlijke pan eten op tafel staan. Wat betreft de kruiden kun je kiezen wat je wilt. Ik gebruik vaak Provencaalse kruiden, maar het kan ook prima met bijvoorbeeld peterselie, rozemarijn, salie, bieslook.

Dit is eigenlijk het enige gerecht wat wij met gnocchi eten. Eigenlijk ben ik benieuwd wat je nog meer met dit ingrediënt kunt doen. Heb jij een lekker recept met gnocchi en wil je het laten plaatsen op deze blog? Benader mij gerust door te mailen naar marieke@puntsgewijs.eu (Andere lekkere recepten mogen ook 😉 )

Lees ook: Maaltijdpakket: AH Indiase Tandoori verspakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *