Recensie: Het Italiaanse meisje | Lucinda Riley

Recensie Het Italiaanse meisje Lucinda Riley

Ik moest snel doorlezen, ik had namelijk bij de bibliotheek drie boeken van Lucinda Riley gereserveerd . En zul je net zien, liggen ze alle drie tegelijk voor je klaar. En verlengen kan ook niet, omdat de boeken alweer gereserveerd zijn voor een ander. Maar doorlezen kostte mij totaal geen moeite. Het boek ‘Het Italiaanse meisje‘ wil je gewoon doorlezen.

Noot van de auteur

Wat ook nog een leuke wetenswaardigheid is, is dat dit boek al in 1996 is uitgegeven, maar het in de laatste jaren niet meer is herdrukt. Totdat de uitgever naar een backlist vroeg. Lucinda vertelde dat ze wel een aantal boeken had geschreven, maar dat die niet meer werden gedrukt en dat ze ook lang zo goed niet zijn dan de huidige boeken. Maar de uitgever besliste anders. Hij wilde graag het boek Aria opnieuw laten publiceren. Voor Lucinda betekende dat herlezen en herschrijven en na een aantal weken lag er het eindresultaat onder een nieuwe titel; Het Italiaanse meisje.

Het Italiaanse meisje

Een onweerstaanbaar liefdesverhaal in de Italiaanse operawereld

Rosanna woont samen met haar ouders, broer Luca en zus Carlotta boven het eetcafé van haar ouders. Regelmatig helpen ze daar in de bediening. Op een avond wordt er in het eetcafé een huwelijksjubileum gevierd. De 11-jarige Rosanna mag tijdens dit feest een lied zingen en operastudent Roberto is zo onder de indruk van haar stem dat hij ervan overtuigd is dat Rosanna een grootse toekomst in de opera te wachten staat. Rosanna wordt op slag verliefd op Robert. Rosanna’s broer Luca zorgt ervoor dat Rosanna de beste zangopleiding krijgt, en daarmee ook een betere toekomst, dan alleen te helpen in het eetcafé.

Als Rosanna ouder is, wordt ze doorgestuurd voor een opleiding in Milaan. Luca gaat met haar mee om voor haar te zorgen. Al snel ontdekt Luca wat hij wil met zijn leven. Totdat Rosanna haar beste vriendin Abi meer naar huis neemt, zij brengt Luca aan het twijfelen. Weet Luca zich staande te houden?

In de wereld van de opera komt Rosanna ook Roberto weer tegen. Roberto heeft een grote naam opgebouwd in de operawereld, maar niet als het gaat om de liefde. Elke vrouw weet hij voor zich te winnen en met één vrouw in het bijzonder heeft hij regelmatig een affaire. Als Rosanna en Roberto regelmatig samen op het podium staan, worden ze verliefd op elkaar. Roberto belooft Rosanna dat hij haar altijd trouw zou blijven en altijd de waarheid zal vertellen. Maar of dat hem zal gaan lukken? En daarbij is het ook nog maar de vraag wat er bij Roberto op de eerste plaats komt, zijn gezin, of zijn carrière.

Als de tijd verstrijkt komen er allemaal geheimen aan het licht waardoor de relatie tussen Rosanna en Roberto niet alleen hoge pieken kent, maar ook diepe dalen. En dan moet Rosanna een keuze maken.

Lees ook: Recensie: Het meisje op de rots – Lucinda Riley
Lees ook: Recensie: De Olijfboom | Lucinda Riley

Mijn mening

Eigenlijk is het boek een lange brief aan het zoontje van Rosanna. Rosanna wil hem alles vertellen wat er in het verleden is gebeurd en waarom, zodat haar zoon alles zal gaan begrijpen. Het verhaal begint in 1966 en eindigt in 1996. In een bepaald opzicht is het boek anders dan de andere boeken van Lucinda Riley. Waar in de meeste boeken het heden en het verleden elkaar afwisselen, wordt dit boek in chronologische volgorde verteld. Toch herken je in het verhaal wel de stijl van de auteur en is ook dit boek een adembenemend verhaal, een boek dat je direct wilt uitlezen.

Dit boek staat barstensvol met geheimen. De eerste vraag rijst al snel; wie is de vader Carlotta’s baby? Wat is de reden waarom Rosanna niet op de hoogte gebracht wordt van dit geheim en Luca wel? Zo hebben diverse hoofdpersonen geheimen voor elkaar wat bepaalde relaties soms onder druk zet. Omdat je elke keer wilt weten wat er gebeurd is, wil je het boek in één ruk doorlezen. Al deze geheimen maakt het boek trouwens niet complex, er zijn slechts een handjevol hoofdpersonen om wie het verhaal draait. Het verhaal zit verder heel logisch in elkaar.

Dit boek gaat niet alleen over het liefdesleven van Rosanna en Roberto. Ook de levens van Abi en Luca spelen een grote rol in het verhaal.

Ergens op 2/3 van het boek dacht ik wel even dat het einde van het boek in zicht was. Toen zag ik dat ik toch nog een behoorlijk aantal bladzijdes moest lezen. Het verhaal kreeg ineens weer een andere wending en het werd weer spannend. De laatste bladzijde kwam wat mij betreft toch net iets te vroeg. De laatste periode werd wel erg snel verteld waardoor er toch net een paar draadjes open blijven staan.

Al met al is het weer een prachtig boek van Lucinda Riley. Een volgend boek is alweer gereserveerd bij de bibliotheek. Ook zag ik dat het zesde deel in de serie De Zeven Zussen te reserveren was, dus dat heb ik ook gelijk maar gedaan. Ik kan niet wachten.

Lees ook: Recensie: De zeven zussen deel 1 | Lucinda Riley
Lees ook: Recensie: De zeven zussen deel 2 – storm | Lucinda Riley

Productinformatie

Titel: Het Italiaanse Meisje
Auteur: Lucinda Riley
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
ISBN: 978-94-01610-81-0
Aantal pagina’s: 496

Lees ook: Recensie: De zeven zussen deel 3 – schaduw | Lucinda Riley
Lees ook: Recensie: De zeven Zussen deel 4 – parel | Lucinda Riley
Leestip: Recensie: De zeven zussen deel 5 – maan | Lucinda Riley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *