Recept: Ovenschotel met rodekool

Ovenschotel met rodekool

Vooral in de herfst- en wintermaanden is de ovenschotel met rodekool een gerecht wat wij zeker wel eens in de 1 à 2 weken eten. Deze ovenschotel is enorm snel en makkelijk klaar te maken en kun je ook op elk gewenst moment van de dag klaar maken. Zo hoef je deze alleen nog maar een half uur voor etenstijd in de oven op te warmen. Ik deel je het recept.

Ovenschotel met rodekool

Ingrediënten

 • Een pot of zakje rodekool
 • 300 gram gehakt
 • Een kilootje aardappelen
 • Paneermeel
 • Peper en zout
 • Scheutje melk
 • Eventueel spekreepjes
 • Eventueel een appeltje

Bereidingswijze

 • Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukjes en kook deze tot ze gaar zijn. Eventueel kun je tijdens het koken een groentebouillonblokje erbij gooien voor meer smaak.
 • Bak het gehakt met peper en zout in een hapjespan rul. Voeg er eventueel gerookte spekreepjes aan toe.
 • Verdeel het gehakt op de bodem van de ovenschaal. Verdeel de rodekool over het gehaktmengsel. Zo je wenst kun je ook stukjes of schijfje appel op de rodekool leggen.
 • Doe de aardappelen in een hittebestendige kom. Voeg hier peper, zout en een scheutje melk aan toe en mix de aardappelen tot een romige puree. Verdeel de puree over de rode kool in de ovenschaal.
 • Bestrooi de aardappelpuree met een laagje paneermeel. Leg hier kleine stukjes boter bovenop.
 • Gaar de ovenschotel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Heb je wat meer tijd? Dan kun je natuurlijk ook verse rodekool nemen voor deze ovenschotel!

Lees ook: Maaltijdbox: Hello Fresh

Mijn mening

Deze ovenschotel met rode kool is snel en heel makkelijk klaar te maken. In ongeveer 20 minuten heb je een kant-en-klare ovenschotel in de oven staan en hoef jij alleen nog maar te wachten tot de oven ping zegt. Deze ovenschotel kun je op elk gewenst van de dag klaarmaken, zelfs al de avond van tevoren. Dat is handig als je weet dat je wat later thuis bent de volgende dag. Het is ook een handig gerecht als je eters krijgt en je wilt niet te lang in de keuken staan terwijl jouw bezoek er is.

Hoewel deze ovenschotel heel simpel klaar te maken is en je eigenlijk maar weinig ingrediënten nodig hebt, is het toch een heel smaakvol gerecht. Ook onze kinderen vinden deze ovenschotel erg lekker en eten er met smaak van. Wij hebben mij zijn vieren genoeg aan deze ovenschotel, al komt de ovenschaal altijd wel schoon leeg. Het is trouwens wel van belang dat de aardappelpuree lekker romig is en niet te droog. Voeg eventueel nog een scheutje melk toe als je merkt dat de puree toch nog iets te droog is.

Het korstje van paneermeel is ook altijd een lekkere toevoeging aan het gerecht. Zelf gebruik ik altijd een combinatie van gewone paneermeel en paneermeel met kruiden. Dit geeft net ietsje meer smaak. Als ik alleen maar paneermeel met kruiden gebruik, vind ik de smaak van de kruiden weer te overheersend, daarom gebruik ik een combinatie van deze twee.

Zelf hebt ik het nog nooit met verse rodekool geprobeerd. Snel maar eens een keer doen. Maar eigenlijk is het gemak van een pot ook wel eens een keer fijn.

Heb jij ook een lekker recept?

En wil je deze met iedereen delen? Stuur jouw favoriete recept in een mail naar marieke@puntsgewijs.eu en ik zal deze (eventueel met link naar jouw website) op mijn blog plaatsen.

Lees ook: Recept: Spaanse Paella volgens eigen recept
Lees ook: Review: AH American Pancakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *