Recensie: Odins lot | Sietske Scholten

Odins lot | Sietske Scholten

Hoewel de Thrillers van Sietske Scholten nooit echt goed aflopen (daar zijn het ook thrillers voor) zijn het toch boeken die je in één adem wilt uitlezen. Zo ook met haar nieuwe boek Odins Lot, eenmaal begonnen, dan ben je gewoon niet meer stoppen. En toch, ik was al bijna aan het eind, moest ik dit boek eventjes een paar uurtjes aan de kant leggen en wat anders gaan doen. Het werd mij ietsje te gruwelijk. Maar daarna las ik toch weer snel verder, te benieuwd hoe het af zou lopen.

Odins lot

Op een avond laat veroorzaakt de 42-jarige Odin Bos op een afgelegen plek een ernstig verkeersongeluk. Hij vindt de bestuurder van de andere auto dood achter het stuur en in blinde paniek verlaat Odin de plek des onheils. Een schuldgevoel blijft hem achtervolgen en daarbij is hij ook bang dat ontdekt zal worden dat hij het ongeluk veroorzaakt heeft en is gevlucht.

In de dagen daarna gaat Odin op zoek naar alle informatie die hij maar kan vinden over Jos Teben, de man die hij dood achter het stuur heeft gevonden. Hij gaat zelfs naar de afscheidsdienst van Jos, in de hoop het op deze manier af te kunnen sluiten. Maar daar ontmoet hij Jolande, de vrouw van Jos. Hoewel zij ruim 20 jaar ouder is, raakt hij tot over zijn oren verliefd op haar. Die liefde is wederzijds. Bij Odin kan zij eindelijk loskomen van haar verleden en hem haar hele verhaal vertellen over wat zij jaren geleden heeft meegemaakt met haar baby. Er is echter één persoon die deze liefde probeert tegen te houden, en dat is Bodas, de huisvriend van Jos en Jolande. Maar ondertussen dreigt de politie Odins geheim bloot te leggen.

Als Jolande een ontdekking doet, niet alleen over Odin, maar ook over Bodas, neemt het verhaal een bizarre wending en mondt het uit in een verrassend plot!

Lees ook: Recensie: De schaduw van Elvira | Sietske Scholten
Lees ook: Recensie: Beet | roman van Sietske Scholten

Mijn mening

De thrillers van Sietske Scholten zijn enorm tragisch. Echt tragisch. En dat komt doordat ze zo realistisch zijn geschreven. Je ziet het zo als in een film voor je ogen afspelen. Tussen twee haakjes, Odins lot zou volgens mij zo verfilm kunnen worden, al denk ik niet dat ik ‘m dan wil kijken. Maar doordat het zo realistisch is beschreven, wordt het verhaal nog tragischer lijkt wel.

Tot bijna het einde heb ik het boek zo in één ruk zitten lezen, tussendoor even een nachtje slapen, maar de volgende ochtend snel weer verder. Tot ik bij een punt kwam waarop het voor mij net even wat té tragisch werd en ik het boek voor een paar uurtjes aan de kant heb gelegd. Niet te lang, want ik wilde natuurlijk wel weten hoe het boek zou aflopen. Tijdens het lezen komen er allerlei geheimen en ontknopingen boven waardoor het verhaal je helemaal in de greep houdt. Soms krijgt het verhaal verrassende wendingen die je niet van tevoren had aan zien komen. Dat maakt het boek spannend, verrassend en zeer sterk. De korte hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl vind ik erg prettig. Daardoor leest het verhaal werkelijk als een trein en zit je tot aan het eind toe op je puntje van je stoel. Een echte aanrader dus!

Een leuk feitje: dit boek is een vrij gebaseerd op het verhaal van Odipeus uit de Griekse mythologie. Odins lot is gemoderniseerd en van een tragisch verhaal omgebogen in een thriller. En dat is Sietske verrassend goed gelukt!

Productinformatie

Titel: Odins lot
Auteur: Sietske Scholten
Uitgeverij: Blogroman
ISBN: 978-94-92270-20-7
Verschijningsdatum: juni 2020
Aantal bladzijdes: 252

Odins Lot | Sietske Scholten

Lees ook: Recensie: De fatale uitweg | Sietske Scholten
Lees ook: Recensie: Zoek mij niet | Sietske Scholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *