Recept: Wrap met krokante kip

Recept Wrap met krokante kip

Soms wil je even makkelijk doen als het gaat om eten bereiden, maar toch wil je lekker eten. Kies dan eens voor de wrap met krokante kip en allerlei andere ingrediënten. Deze maaltijd is makkelijk en snel te bereiden en hier in huis vinden wij het allemaal erg lekker. Wij eten het dus zeer regelmatig, met name in het weekend of op dagen dat we laat eten doordat Elin naar zwemles moet (precies op tijden dat wij normaal gesproken eten). In dit artikel deel ik je het recept van de wrap met krokante kip.

Wrap met krokante kip

Ingrediënten

 • Wraps
 • Blikje mais
 • 2 rode paprika’s
 • IJsbergsla
 • Kipkrokantschnitzels, Kipcorn, kipnuggets of kipburgers
 • Chilisaus (ook lekker met honingmosterdsaus)
 • Cheddarkaas (of andere kaas)

Bereidingswijze

 • Bak de kipkrokantschnitzel, de kipcorns, kipnuggets of kipburgers tot deze gaar en lekker knapperig zijn.
 • Snijd de paprika’s in stukjes en bak deze samen met de mais totdat ze gaar zijn.
 • Snijd de ijsbergsla in reepjes.
 • Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Leg een plakje cheddar op de wrap. Leg hier bovenop een schepje paprika/mais en een handje ijsbergsla. Giet wat chilisaus eroverheen. Leg hier je stukje(s) kip bovenop.
 • Vouw de wrap door eerst de onderkant naar het midden te vouwen en vervolgens de zijkanten naar het midden te vouwen. Zo ontstaat er een zakje waardoor je de wrap redelijk zonder te knoeien kunt eten.

Lees ook: Recept: Ovenschotel met rodekool

Mijn mening

“Wanneer gaan we weer avondpannenkoeken eten?” Dat is een veel gestelde vraag in huize Flikweert. ‘Gewone’ pannenkoeken is hier voor tussen de middag. Met avondpannenkoeken bedoelen de kinderen wraps. Ze vinden het lekker en eten dit graag. Wij maken in totaal 6 wraps, voor elk van de kinderen één en voor Arjan en mij elk 2 stuks. Met 2 van deze wraps heb ik dan ook echt genoeg.

Wat betreft de kip kiezen wij meestal voor de kipburgers van de Lidl, die vinden wij het allerlekkerst. De Lidl zit hier alleen niet helemaal om de hoek, als ik naar de Lidl ga, zo’n eens in de 1 à 2 maanden, dan koop ik een doosje of twee van deze kipburgers. Soms heb ik er niet genoeg meer in de vriezer en ook geen zin om “helemaal” naar de Lidl te rijden, dan kiezen is voor kipnuggets, die je gewoon bij de supermarkt om de hoek kunt kopen. Natuurlijk kun je ook voor de kipkrokantschnitzel of de kipcorn gaan. Wat jij het lekkerst vindt. Of kies voor een gewoon stukje kipfilet zonder krokant 😉

De wrap met krokante kip en chilisaus is snel en makkelijk klaar te maken. Wij vinden het een heerlijk gerecht voor in het weekend, als je lekker makkelijk wilt doen, of als je even wat minder tijd hebt om uitgebreid te koken. Ook in de zomer, als het heel warm is, is de wrap met krokante kip een uitstekend idee.

Houd je niet zo van chilisaus of wil je meer afwisseling? Kies dan eens voor een wrap met krokante kip en honing mosterdsaus in plaats van chilisaus. Ook erg lekker! Ook met de kaas kun je variëren. Wij vinden het lekker om de wraps met cheddarkaas te eten, maar als je dat even niet in huis hebt, dan kun je ook voor een plakje gewone kaas of voor geraspte kaas kiezen. Zo kun je volop variëren.

Lees ook: Recept: Spaanse Paella volgens eigen recept
Lees ook: Recept: Gnocchi met mozzarella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *