Kinderkleding kopen? 8 tips!

Kinderkleding kopen? 8 Tips

Zodra het nieuwe seizoen aanbreekt zie je overal reclame van kinderkleding en hangen de winkels weer vol met de nieuwste mode in de nieuwste kleuren. Omdat kinderen nu eenmaal snel groeien en ze de kleding van een jaar geleden vaak niet meer passen, kun je er niet omheen; je zult een nieuwe garderobe voor je kind moeten aanschaffen. Maar wacht nog eventjes, lees eerst dit artikel met 8 tips om toch de kosten een beetje binnen de perken te houden.

Tip 1 | Nog eventjes geduld

Zodra de winkels, zowel offline als online, weer volhangen met nieuwe kinderkleding, dan heb je al snel de neiging om alles meteen te kopen. Prachtige printjes en nieuwe kleuren verleiden je om meteen je slag te slaan. Wie wordt er nu niet hebberig van?! Wacht nog even. Geduld. Want geduld is een schone zaak en wachten wordt beloond. Wellicht komen er nog mooie aanbiedingen en voor je het weet is het alweer uitverkoop en kun je naar hartelust kinderkleding kopen bijvoorbeeld bij Zalando.

Tip 2 | Maak 3 stapeltjes met kinderkleding

Voordat je allerlei impulsaankopen doet, is het verstandig om jezelf eerst aan het werk te zetten. Haal alle kleding dat je nog hebt liggen tevoorschijn en trek er samen met je kind een uurtje voor uit om alle kleding te passen en te sorteren. Maak daarbij direct 3 stapels. Op de ene stapel leg je kleding dat nog prima past. Op de tweede stapel leg je kleding dat te klein is geworden, maar die nog prima een volgende ronde meekunnen. En op de derde stapel leg je alle kledingstukken die te klein zijn en die ook niet meer goed genoeg zijn voor een volgende ronde.

Tip 3 | Maak een lijstje

Je hebt 3 stapeltjes voor je liggen. Je weet nu welke kleding nog past en zo kun je bepalen wat je nog nodig hebt en moet aanschaffen voor je kind. Maak een lijstje met daarop het aantal broeken, truien, shirtjes, sokken, onderbroeken, etc. je voor je kind nodig hebt. Het is net als met boodschappen doen in de supermarkt; gerichte lijstjes voorkomen impulsaankopen.

Tip 4 | Bepaal je budget

De een heeft nu eenmaal meer te besteden dan een ander. De een heeft nu eenmaal meer voor kleding over dan de ander. Daarom is het goed om jezelf af te vragen; ‘hoeveel mag het ongeveer gaan kosten?’ In elke prijsklasse is er wel kleding te vinden. En valt die ene prachtige trui toch iets duurder uit? Combineer deze dan met een basic broek om daarmee de kosten wat te middelen.

Tip 5 | Het tweede stapeltje kinderkleding

Dan heb je nog het tweede stapeltje met kleding. Het stapeltje met kleding dat niet meer past, maar nog wel goed genoeg is voor een tweede ronde. Dit stapeltje kun je bewaren voor als er nog jongere broertjes of zusjes zijn die de kleding op een later moment kan dragen. Is dat niet het geval, dan kun je de kleding verkopen. Dit kan bijvoorbeeld via Marktplaats, of via verkoopgroepen bij jou in de buurt op bijvoorbeeld Facebook. Het geld dat de verkoop van kleding oplevert kun je weer gebruiken om nieuwe kinderkleding van te kopen.

TIP: Hoe beter en hoe mooier de foto’s van de kleding, hoe sneller je het zult verkopen.

Tip 6 | Inschrijven voor nieuwsbrieven

Heb je een of meerdere favoriete kledingwinkels of kinderkledingmerken? Schrijf je dan via hun website in voor de nieuwsbrieven. Eens in de zoveel tijd ontvang je een nieuwsbrief in je mailbox en zo ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuwste items en leukste kortingsacties.

Tip 7 | Koop ietsje op de groei

Kinderen groeien hard en voor je het weet is een prachtig jurkje of een stoere broek alweer te klein. Kinderen kunnen vaak prima kleding dragen dat net ietsje te groot valt. Een broekspijp kan dubbel gevouwen worden en mouwen kunnen worden opgerold. En op deze manier kunnen kinderen best lang met een leuke trui of broek doen.

Tip 8 | Speelkleding voor buiten

Veel kinderen spelen graag buiten. En voor je het weet zit er alweer een gat bij de knie van een broek. Of de kleding zit vol moddervlekken of grasvlekken die je er met geen mogelijkheid meer uit krijgt. Een aantal setjes buitenkleding is nooit verkeerd om in de kast te hebben liggen. Kleding waar toch al een gat bij de knie zit, of met vlekken die je er toch niet meer uit krijgt, maar voor buitenspelen nog goed genoeg is. Op deze manier blijft nette kinderkleding veel langer netjes en hebben je kinderen, maar ook jij en je portemonnee er veel langer plezier van.

Lees ook: 5 favoriete gezelschapsspellen voor kinderen
Lees ook: SmartGames; Logisch puzzelplezier voor de hele familie

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.