SmartGames; Logisch puzzelplezier voor de hele familie

SmartGames; logische denkspellen voor jong en oud

SmartGames; die hebben wij er al heel wat in huis. En elke keer komen er meer bij. We hebben er een aantal via Marktplaats gekocht, maar we hebben ook een aantal cadeaubonnen voor SmartGames ingewisseld. En zo heel af en toe ligt er gewoon één bij de kringloopwinkel voor een enkele euro. Laatst zelfs gewoon 3 tegelijk en die laten we natuurlijk niet liggen. Ja, hier in huis zijn wij fan van deze logische denkspellen. In deze blog vertel ik je meer over de SmartGames.

Wat zijn SmartGames?

SmartGames zijn logische denkspellen voor één speler. De spellen zijn niet alleen superleuk, maar ook nog eens superleerzaam. Elk spel heeft een uniek en innovatief spelmechanisme. SmartGames garandeert puzzelplezier voor peuters, kleuters, schoolkinderen, tieners, ouders en grootouders? Kortom; voor iedereen dus. Van jong tot oud.

Van makkelijk tot moeilijk

Op elk spel staat een adviesleeftijd. Er zijn al spellen voor kinderen vanaf 2 jaar, er zijn er geschikt vanaf 3 jaar, vanaf, 4 jaar en ga zo maar door. De IQ-reeks is er voor de echte puzzelfanaten.
Daarnaast heeft elk spel ook een opbouw in moeilijkheidsgraad. Je begint het spel bij de eerste opdrachten, de Starter. Ga vervolgens door met de Junior-opdrachten, de Expert-opdrachten en de Master-opdrachten. Je begint met opdracht 1, de makkelijkste en kijkt hoever je komt! De laatste opdracht is de moeilijkste.

Elk spel heeft eenvoudige spelregels, zodat het principe voor iedereen te leren valt.

Voor één speler

Het voordeel van SmartGames is, is dat ze geschikt zijn voor één speler. Maar de spellen nodigen zeker ook uit om er samen mee aan de slag te gaan. Wie vindt als eerste de oplossing? Of heb je juist elkaar nodig om de oplossing te ontdekken?

Een groot assortiment van de beste kwaliteit

Er zijn veel SmartGames, heel veel zelfs! Heb je één spel van de eerste tot de laatste opdracht opgelost, dan is er altijd wel een nieuwe verkrijgbaar die aansluit bij jouw leeftijd, interesse, thema of niveau. De spellen hebben wereldwijd al meer dan 70 prijzen gewonnen. Dan weet je ook direct dat het met de kwaliteit van de spelle wel goed zit.

Voor iedereen

SmartGames zijn er voor iedereen. Je kunt al samen met je peuter van 2 jaar aan de slag gaan met een spel. Zo is er voor elke leeftijd wel meerdere spellen beschikbaar. De SmartGames bieden ook veel plezier aan volwassenen. Wil je echt serieus aan het denken gezet worden? Kies dan voor een spel uit de IQ-serie.

Eerst testen, dan kopen

In de online shop van SmartGames kun je een heel aantal spellen online testen voordat je het spel daadwerkelijk gaat aanschaffen. Zo kun je van tevoren al bekijken of je het spel leuk vindt!

SmartGames Smart Farmer

Lees ook: Review: Smart Farmer | SmartGames

De logische denkspellen zijn Leuk en Leerzaam

Spelend leren draagt bij aan de ontwikkeling van het kind. Tijdens het spelen van een SmartGames leren kinderen cognitieve vaardigheden, sociale vaardigheden en taalvaardigheden en vergroten daarmee hun zelfvertrouwen. Welke cognitieve vaardigheden bij een spel aan bod komen, staat duidelijk op de doos aangegeven.

Cognitieve vaardigheden

Elk spel heeft weer andere cognitieve vaardigheden die worden gestimuleerd. Op de doos staat vermeld welke cognitieve vaardigheden worden gestimuleerd bij dat spel, en ook in welke mate op de schaal van 1 tot 5. De cognitieve vaardigheden die aan bod komen zijn:

 • Concentratie
 • Logica
 • Flexibel denken
 • Planning
 • Geheugen
 • Probleemoplossend denken
 • Ruimtelijk inzicht
 • Taal
 • Visuele waarneming

Sociale vaardigheden

Hoewel SmartGames spellen zijn voor één speler, betekent het niet dat je de spellen alleen móét spelen. De spellen stimuleren ook om er samen mee aan de slag te gaan. Samen spelen en samen nadenken; daar kom je veel verder mee. Daarom dragen de SmartGames bij aan de sociale vaardigheden van een kind.

Taalvaardigheden

Hoe kan de taalvaardigheid bij een logisch denkspel worden gestimuleerd? Ja, dat kan zeker. Bij een spel als Sneeuwwitje leert een kind begrippen als binnen, buiten, boven en beneden. Bij het spel Trucky 3 leren kinderen alles over vormen en kleuren.

Zelfvertrouwen

Om een probleem op te kunnen lossen is concentratie, motivatie en doorzettingsvermogen voor nodig. Herken je de voldoening die het dan geeft als een opdracht uiteindelijk is opgelost? Het geeft niet alleen voldoening, het geeft je ook een kick zodat je per se wilt doorgaan naar de volgende opdracht om te zien of je die ook kunt oplossen! Het oplossen van een moeilijke opdracht geeft je zelfvertrouwen een enorme boost!

Smart Games Brain Train Logisch denkspel

Lees ook: Review: Colour Catch | SmartGames

De collectie van SmartGames

Er zijn 4 verschillende soorten SmartGames; we zetten ze voor je op een rijtje.

Originals

Dit zijn de originele spellen in een wat grotere doos. Beschikbaar in 2D of 3D, voor de allerjongsten én de alleroudsten en voor iedereen die ertussen zit.

Compacts

De spellen uit de serie Compacts zit in een wat kleinere doosje. Een doosje wat zeker te weten in jouw rugtas past. Daarmee is de pocket ideaal om mee te nemen op vakantie. Of je neemt het mee als je bij iemand op bezoek gaat waar geen speelgoed voor handen is.

Pockets

De spellen uit de IQ-reeks zetten je serieus aan het denken. Deze logische denkspellen hebben een handig zakformaatje en zijn jouw “partner in crime” voor onderweg.

Magnetics

De spellen uit de serie Magnetics zijn reisspellen en daarmee ideaal om mee te nemen in de auto of het vliegtuig. Door de handige magneten blijft alles netjes op zijn plaats zitten en staat het daarmee garant voor urenlang puzzelplezier tijdens je lange auto- of vliegreis. De Magnetic-spellen hebben een handig klein boekformaat en daarmee neemt het ook nog eens weinig ruimte in beslag. Ook ideaal om mee te nemen naar een restaurant om de tijd te doden tijdens het wachten op je menu.

Kortom, SmartGames zorgen voor een leerzaam, nuttig & plezierig tijdverdrijf!

SmartGames down the rabbit hole

Nieuwe SmartGames in 2020

In 2020 komen er in ieder geval maar liefst 10 nieuwe spellen op de markt. Niet alleen spellen voor één speler, ook spellen voor 2 of meer spelers! De spellen zijn:

 • Froggit
 • Cube Duel
 • TopSpot
 • Puzzle Beach
 • Flippin Dolphins
 • IQ Arrows
 • Plug & Play Puzzler
 • ZigZag pluzzler
 • Squirrels go nuts XXL
 • Shooting stars magical logics

SmartGames die nieuw uitkomen in 2020

Lees ook: Review: SmartGames | Travel Game Noah’s Ark

Reactie (3)

 • Marleen| 10 februari 2020

  Leuk, mijn zoontje heeft er 1! Goed voor de hersenen idd!

 • Debbie Haveman| 10 februari 2020

  Ook hier een fan, mijn zoon heeft Jump’in en vind het heel leuk om dit alleen of met een vriendje te doen. Het is fijn dat het zoveel verschillende niveaus zijn in 1 game, de opbouw is ook goed te doen. Ik ben benieuwd naar de nieuwe serie, vooral die voor meerdere spelers.

 • racheltjuh| 12 februari 2020

  hier geen fan sorry, wij spelen die dingen niet maar het ziet er wel leuk uit

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *