6 educatieve apps en websites voor kinderen

Educatieve websites en apps

Naast mama/papa, werknemer, collega, zelfstandig ondernemer, huisvrouw/huisvrouw, vrijwilliger en welke taken je nog meer hebt, heb je er ineens nog een taak bij gekregen; die van leerkracht. Een taak die voor velen lastig te combineren is met de taken die je al hebt. Eén van de dingen waar je vandaag de dag echt heel blij en dankbaar van kunt worden is internet. En op internet zijn tal van educatieve websites en apps te vinden die jou een handje helpen bij het thuisonderwijs.

Laptop, tablet of smartphone?

Als ouders wil je natuurlijk ook wel eens je handen vrij hebben en je eigen ding kunnen doen. Je kinderen achter de laptop, tablet of smartphone zetten is dan de ideale oplossing.

Wat nog handiger is, is om je kind (tijdelijk) een eigen smartphone te geven. Wellicht heb je nog wel een oude smartphone ergens in de la liggen of kun je er één van iemand lenen. Zo ben jij ook niet steeds je telefoon, laptop of tablet kwijt aan je kind. Je kind kan dan via zijn eigen (tijdelijke) smartphone oefenen op allerlei educatieve websites, maar ook inloggen op bijvoorbeeld Teams als hij online les van de leerkracht heeft. Een Sim Only maandelijks opzegbaar abonnement van Simyo kost slechts enkele euro’s per maand en het grote voordeel is dat deze aan het eind van elke maand is op te zeggen. Dus als kinderen de kinderen weer naar school gaan en je hebt het abonnement niet meer nodig, dan zeg je deze gewoon weer op. Of hebben jullie de smaak te pakken?

En nog een voordeel. Met Onbeperkt bellen bij Simyo kunnen je kinderen altijd en onbeperkt in contact staan met hun vrienden en vriendinnen. Dat is voor hen wel heel prettig ze hun vriendjes en vriendinnetjes al zo weinig kunnen zien.

6 educatieve websites of apps

Elin en Joas oefenen graag op de laptop of op de smartphone via allerlei websites en apps. Een aantal hadden we zelf al ontdekt, en een aantal andere websites hebben we van de leerkrachten van school doorgekregen.

1 | Squla.nl

Voor elk vak is er wel een app of een website waarmee kinderen kunnen oefenen. Ook zijn er tal van werkbladen te printen. Maar wil je echt in één keer helemaal klaar zijn? Kies dan voor een abonnement op Squla. Squla is een platform geschikt voor de smartphone, de tablet of de laptop. Het is bedoeld voor peuters, kinderen van de basisschool t/m de eerste klas van het Voortgezet Onderwijs. Kinderen kunnen alle vakken oefenen, van rekenen tot spelling, van begrijpend lezen of Engels, van Spaans tot wereldoriëntatie. De leeromgeving ziet er vrolijk en aansprekend uit. Daarnaast kunnen kinderen bij elke goede vraag die ze beantwoorden muntjes verdienen. Als kinderen genoeg munten hebben verzameld, dan kunnen ze deze inruilen voor een cadeautje of een cadeaubon. Erg motiverend.

Squla is ook constant in beweging. Telkens worden er weer nieuwe vragen en opdrachten toegevoegd waarmee extra munten zijn te verdienen.

Wil je ook een abonnement op Squla? Met deze code krijg je € 10,00 korting: ZFL4Q of 2PCRQ

Lees hier meer over Squla: Review: Squla – Leuk leren | Met kortingscode

Smartgameslive.com

Ondertussen hebben wij een kast vol met allerlei verschillende denkspellen van onder andere SmartGames. Joas is er dol op. Maar wist je dat er aantal SmartGames live te spelen zijn? Daarvoor ga je naar Smartgameslive.com, waar je gratis een account kunt aanmaken. Ze hebben Starter, Junior, Expert en Master opdrachten. Kies jouw moeilijkheidsgraad en probeer een aantal spellen uit. Het is net alsof je een echte SmartGames speelt, maar dan online.

Lees ook: SmartGames; Logisch puzzelplezier voor de hele familie

Tafeldiploma.nl

Elin zit in groep 4 en dat is dé groep waar je de tafels leert. En dat is flink oefenen. Dan is het fijn als een goede website je daarbij kan helpen. Tafeldiploma.nl is een fantastische website waarbij kinderen op een leuke manier de tafels van 1 t/m 12 kunnen oefenen en echte medailles, bekers, kleine tafeldiploma’s en zelf een grote tafeldiploma kunnen halen. Er zijn veel verschillende spelletjes en opdrachten waar de kinderen op veel verschillende manieren de tafels kunnen oefenen. En doordat er een flinke prijzenkast aan prijzen te winnen valt, is het voor kinderen erg motiverend om met deze website aan de slag te gaan.

Spellingoefenen.nl

Wat extra oefenen met spelling? Dat kan op spellingoefenen.nl. Daar kun je op een leuke manier met spelletjes verschillende spellingscategorieën oefenen. Ook kan er ‘echt’ geoefend worden door woorden die genoemd worden te typen en er kan zelfs een dictee worden afgenomen zodat je kunt zien of de woorden zijn blijven hangen. Deze website is bedoeld voor kinderen van groep 3 t/m 8 en is onderverdeeld in verschillende categorieën die in het spellingsonderwijs aan bod komen. Als Elin op school woorden met spelling de ou/au leert, dan kan ze deze categorie extra oefenen op deze website. Ook Joas, die wel wat extra uitdaging kan gebruiken, oefent nu met spelling groep 3.

Digipuzzle.net

Op digipuzzle.net staat voor uren en urenlang speel- en leerplezier. Rekenen, spelling, topografie, puzzeltjes, klokkijken, lijnpuzzels, je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een spelletje van. Gewoon een superleuke website met superleuke leerzame spelletjes.

Chessity.nl

Gamend leren, serieus leuk. Op Chessity.nl kun je allerlei schaakpuzzels en minigames maken waarbij leren schaken eenvoudig en leuk is. Het robotje Chessto is je privéleraar en neemt je helemaal mee in de wereld van schaken. Een leuke bezigheid en oefening voor kinderen om het schaken onder de knie te krijgen. Aanrader!

Welke educatieve websites en apps gebruiken jouw kinderen voor thuisonderwijs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *