Recept: Naanpizza met buffelmozzarella

Recept van Naanpizza met mozzarellen, aubergine en paprika

Het is alweer een tijdje geleden dat we een MaaltijdBox van HelloFresh hebben ontvangen. Hoewel wij de maaltijden in deze box ontzettend lekker vinden en het is alsof je in een restaurant eet, we vinden de box wat aan de dure kant om deze met regelmaat te bestellen. Wel bezoek ik vaak de website van HelloFresh om tussen alle recepten op zoek te gaan naar inspiratie. En daar vond ik een heerlijk recept; Naanpizza met buffelmozzarella, paprika, aubergine en verse basilicum.

Geïnspireerd door HelloFresh

Op de website van HelloFresh kun je tal van recepten vinden. Als je een maaltijdbox bestelt, dan vind je alle ingrediënten in de box. Als je geen box bestelt, maar toch één van de gerechten wilt bereiden, dan zul je zelf in de supermarkt of waar dan ook op zoek moeten gaan naar alle ingrediënten. En dat is soms lastig, omdat niet alle ingrediënten zomaar in elke winkelcentrum verkrijgbaar is. Gelukkig kun je een recept vaak aanpassen en gebruik maken van ingrediënten die wel makkelijker verkrijgbaar zijn, of een ingrediënt vervangen voor een ingrediënt die jij lekkerder vindt. Je kunt een gerecht meer kindvriendelijk maken of het totaal vegetarisch. En andersom, bij een vegetarische maaltijd kun je prima een stukje vlees toevoegen als je dat graag wilt.

Ik snuffel dus graag tussen de HelloFresh recepten die te vinden zijn op hun website en doe er dan ook vaak inspiratie op. In dit artikel wil ik graag een recept delen dat geïnspireerd is op één van die gerechten die ik daar gevonden heb en die je heel eenvoudig kunt aanpassen en maken zoals jij het lekkerst vindt.

Pizza’s

Een pizza gaat er bij ons wel in. Helaas lukt het mij nooit goed om zelf een pizza te maken. Ik probeer het zo af en toe wel eens, maar met de bodem wil het nooit goed lukken. De randen van de pizza zijn dan keihard, terwijl de bodem in het midden van de pizza amper gaar wordt door het vocht van de groenten en het vlees. In één van de laatste maaltijdboxen die wij bestelden via HelloFresh.nl zat deze maaltijd:

Italiaanse platbroodpizza’s met buffelmozzarella
Met courgette en gele paprika

Die was zó ontzettend lekker en deze maaltijd bracht mij ook op ideeën. Je hoeft helemaal geen pizzabodem te maken om een lekkere pizza te bereiden! Je kunt bijvoorbeeld ook Libanese platbrood gebruiken om een heerlijke pizza te maken.

Op HelloFresh.nl vind je nog meer recepten van pizza’s zonder dat je daar een bodem voor hoeft te maken. Zo vond ik tussen de recepten bijvoorbeeld een pizza gemaakt met naanbrood en dat recept wil ik met je delen en daarbij ook ideeën geven om de pizza aan te passen.

Lees ook: Maaltijdbox: Hello Fresh

Naanpizza met buffelmozzarella

Met aubergine, paprika en verse basilicum

Een pizza maken is stiekem best nog heel wat werk. Deze pizza is ontzettend snel te bereiden doordat je naanbrood gebruikt als pizzabodem. Naanbrood is een platbrood en dit brood is bij velen vooral bekend uit de Indiase keuken. Wij eten naanbrood dan ook altijd bij gerechten als Curry Madras. Naanbrood heeft van zichzelf al veel smaak en als je daar een pizza van maakt, dan creëer je een superlekkere en smaakvolle pizza.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 stuks naanbrood (alternatief: Turks brood, of Libanees platbrood)
 • 2 stuks gele paprika’s
 • 1 buffelmozzarella
 • Tomatenpuree (alternatief: barbecuesaus)
 • 2 stuks aubergine (alternatief: courgette)
 • Rucola
 • Geraspte pittige kaas
 • 1 teentje knoflook
 • Oregano
 • Olijfolie
 • Peper en Zoet
 • Indien gewenst: stukjes kipdijfilet

Bereidingswijze van de naanpizza

 1. Snijd de aubergine in dunne plakjes en de paprika in reepjes.
 2. Verhit de olijfolie in de pan en bak daarin de plakjes aubergine.
 3. Indien gewenst: snijd de kipdijfilet in stukjes en breng op smaak met peper en zout. Bak de stukjes kipdijfilet gaar in een koekenpan.
 4. Meng in een schaaltje de tomatenpuree met een uitgeperst teentje knoflook en de oregano.
 5. Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de broden. Beleg de naanbroden met de plakjes aubergines, reepjes paprika en de stukjes buffelmozzarella (en kipdijfilet). Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pizza met geraspte kaas.
 6. Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Verdeel wat verse basilicum over de naanpizza.
 7. Serveer de de pizza met de rucola. De rucola (of andere slasoort) kun je bereiden zoals gewenst.

Eet smakelijk!

Lees ook: Review: Too Good To Go | Stop voedselverspilling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *