Review: Sterk, stoer, Tonka. Al 70 jaar een begrip

Tonka voortuigen Dump Truck Bulldozer

Gastblog ~ In onze straat zijn er al maanden werkzaamheden. En daar is onze zoon Aron (5) erg blij mee. Zodra er een graafmachine of kiepwagen voorbijkomt zit hij met zijn neus tegen het raam geplakt. Hij wil alles zien wat er gebeurt. Dus toen ik de vraag kreeg of wij de Tonka voertuigen wilde uittesten, kon ik daar uiteraard geen nee op zeggen, want ik weet zeker dat Aron er veel plezier van gaat beleven. Want wat is er nu leuker dan je eigen bouwplaats maken in de zandbak?

Sterke en stoere voertuigen van Tonka

Van BOTI kreeg ik een leuk pakket toegestuurd.

BOTI staat voor Big On Toy Innovation. De missie van BOTI is de ontwikkeling en verkoop van fantastisch speelgoed voor kinderen over de hele wereld. Begin dit jaar presenteerden zij de sterke en stoere speelgoedwagens van Tonka.

Tonka heeft een grote collectie aan voertuigen om te verzamelen. Er zijn grote voertuigen en kleine voertuigen, voertuigen van metaal maar ook van plastic. Je kunt met de voertuigen spelen, maar je kunt ze ook allemaal verzamelen. De collecte van Tonka bestaat uit een breed assortiment aan voertuigen; van een vuilniswagen tot keepwagens, van een brandweerauto – die echt geluid maakt – tot een bulldozer. Je kunt het zo gek niet bedenken of Tonka heeft het. De voertuigen zijn gebouwd met aandacht voor detail en laten kinderen op een speelse manier kennis maken met bouw- en sloopwerkzaamheden. Ze zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 3 jaar.

Tonka dump truck in de zandbak

Wij ontvingen de volgende voertuigen:

Tonka – Mighty metal fleet Dump Truck

De Mighty metal fleet Dump Truck is gemaakt van duurzame en goede kwaliteit staal en geschikt voor de zwaarste klussen in bijvoorbeeld de zandbak! De aarde die vervoerd wordt is gemakkelijk te storten! In dit formaat is ook een vuilniswagen verkrijgbaar.

Tonka – Metal movers combo pack Dump truck and Bulldozer

Deze metal movers combo pack bevat twee voertuigen; een dump truck en een bulldozer. Daarnaast bevat deze verpakking meer dan 100 gram Tonka Tough dirt – een soort magic sand – dat lijkt op echt aarde. Genoeg om flink in te graven om te vervoeren.

Lees ook: Review: Switch & Go Dino’s – Roxx Triceratops| VTech

Onze mening

Dolenthousiast was Aron, toen hij de pakketjes mocht uitpakken! Hij wilde er gelijk mee spelen. De voertuigen zijn van goede kwaliteit en voelen relatief zwaar aan! Ze zijn deels van metaal gemaakt, dus zoals Tonka zelf ook zegt: Speelgoed mag niet breken, alleen omdat een kind ermee speelt. Lekker stevig dus. En dat is natuurlijk heel fijn, als het om kinderspeelgoed gaat.

De mighty dump truck ging gelijk mee de zandbak in. Met zijn graafmachine schepte hij steeds de Tonka kiepwagen vol om vervolgens op een andere plek weer leeg te kiepen. Hij ging net zolang door, totdat er een grote berg ontstond in de zandbak.

De bulldozer en de Dump truck uit de combi pack zijn van een kleiner formaat. En wat is de Tonka Tough Dirt een leuke aanvulling op de set voertuigen. Tonka Tough Dirt is een soort magic sand en daarmee wordt het spelen met de voertuigen steeds echter! Je kunt er daadwerkelijk in graven, de kiepwagen mee volladen en weer leegkiepen, net zoals het op een echte bouwplaats gaat. Dus je hoeft niet te wachten op het mooie weer om lekker in de zandbak te kunnen graven en laden! Het kan met de Tough Dirt dus lekker in huis, aan tafel. Wel een kleine tip: doe het zand op een dienblad of schaal met een opstaand randje, dan belandt het zand niet door je hele woonkamer.

Elke dag wordt er wel gespeeld met de Tonka voertuigen en het zand wat erbij zit! We hebben er dus veel plezier van!

Tonka Combo pack
Tonka mighty metal fleet dump truck

Lees ook: Review: Baby Shark Doo doo doo doo doo …
Lees ook: Review: Bananas Verrassing – Tropische Hugger Crushie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *