Review: Escape Puzzel kids: Jungle | Ravensburger

Escape Puzzel Kids Jungle

Zelf heb ik al een stuk of 5 Escape Puzzels van Ravensburger gemaakt. Ik ben er dol op en ook de andere varianten staan op mijn verlanglijstje. Eerst zelf de puzzel maken en daarna samen met mijn man de raadsels oplossen. Joas vindt het steeds interessant dat de Escape Puzzel eigenlijk een puzzel in een puzzel is. Nu is er sinds kort de Escape Puzzel Kids met 368 stukjes. Er zijn een aantal verschillende varianten van verkrijgbaar. Voor Joas ontving ik van Ravensburger de Escape Puzzel Kids; Jungle, en in anderhalve dag tijd heeft Joas (5) deze prachtige puzzel helemaal gemaakt. Op één stukje na. Hoe dat zit, lees je later in deze blog.

Expeditie in de jungle

Wauw, dat is echt de beste zomervakantie ooit! Je gaat mee met je tante op reis naar de Braziliaanse jungle, waar ze zeldzame diersoorten onderzoekt. Wat jullie daar, in het ondoordringbare oerwoud, allemaal ontdekken – ongelooflijk spannend! Je hebt bontgekleurde papegaaien zien vliegen, wilde jaguars gespot en gadegeslagen hoe mieren bladeren doorsnijden! Na een lange dag in het regenwoud maak je je met je tante klaar om de terugweg naar jullie hut aan te
vangen.

Vlak voor jullie doel horen jullie plotseling een vreemd, luid gekraak! Wat is dat? O nee, met een enorme dreun breekt een tak uit de dichte boomtoppen! Hij valt midden op de hangbrug, die jullie net willen oversteken om het kamp te bereiken. Geschrokken staren jullie naar het gapende gat in de houten planken. Wat nu? De terugweg is versperd en het begint bijna te schemeren … Om de veilige hut aan de andere kant van de rivier te bereiken voor de duisternis invalt, moeten jullie absoluut dat gat in de brug herstellen. Lukt het je de raadsels op te lossen en de brug te maken?

Escape Puzzel Kids: Jungle | Ravensburger

Als eerste is het de bedoeling om de puzzel te maken. Gewoon net als elke andere puzzel. De afbeelding op de voorkant van de doos is ietsje anders dan de puzzel daadwerkelijk wordt. Dat heeft te maken met de raadsels die je na het puzzelen nog kunt oplossen. Deze raadsels zie je wel op de puzzel, maar natuurlijk niet op de doos.

Als de Ravensburger puzzel klaar is, dan kun je op de afbeelding van de puzzel op zoek gaan naar de 6 raadsels. Als je de 6 raadsels hebt ontdekt, dan kun je ze oplossen. Uit elke raadsel komt een getal als oplossing. De randstukjes van de puzzel staan ook vol met getallen. Het antwoord op de raadsel correspondeert met één van de puzzelstukjes. Het stukje met de corresponderende getal kun je vervolgens weer uit de puzzel halen. Heb je alle 6 de raadsels opgelost, dan heb je uiteindelijk 6 puzzelstukjes waarvan je weer een klein puzzeltje kunt maken. En dat kleine puzzeltje vormt de oplossing van het ultieme raadsel zoals beschreven in de handleiding.

Escape Puzzle Kids Jungle

Lees ook: Review: Escape Puzzel 4: De Onderzeeër | Ravensburger
Lees ook: Review: Escape Puzzel 7: De roedel wolven | Ravensburger

Onze mening

Joas mocht van mij zelf één van de drie puzzels uitkiezen en hij koos voor De Jungle. Precies wat ik dacht. Maar zeg nu zelf, je wordt toch spontaan vrolijk van al die prachtige kleuren op de puzzel. Het was dan ook een genot om samen met hem aan de slag te gaan met deze puzzel. In anderhalve dag was deze puzzel dan ook af, waarvan Joas het allergrootste deel van de puzzel zelf heeft gemaakt. Echt superknap met zoveel stukjes!

En toen hadden we een probleempje; we hadden één stukje over, een stukje dat niet bij de puzzel hoorde. Duidelijk Ravensburger kwaliteit, maar het formaat van het stukje was kleiner en had ook een andere afbeelding. En, we hadden één stukje te kort. Hierover heb ik natuurlijk contact gezocht met Ravensburger. Ze hebben een goed bereikbare klantenservice, want binnen enkele dagen had ik al een reactie terug en werd het helemaal top opgelost.

Wat trouwens fijn is aan deze puzzel, is dat de stukjes best groot zijn. Joas is best goed in puzzelen en kan een puzzel met veel stukjes aan, maar als het van die kleine stukjes zijn, dan haakt hij weer af. Ook als een afbeelding niet interessant genoeg is haakt hij af. Deze puzzel heeft én grote stukjes en een vrolijke afbeelding. Helemaal top voor een 5-jarige!

Het oplossen van de raadsels

Na het maken van de puzzel konden we aan de slag met het oplossen van de raadsels. Joas is 5 jaar en Elin is 7 jaar. De adviesleeftijd van deze puzzel is 9+ jaar. Het vinden van de 6 raadsels is hen goed gelukt. Samen komen we er wel. Voor het oplossen van de raadsels hadden ze nog wel wat hints en sturing van mij nodig, maar hé, ze zijn 5 en 7 jaar en de adviesleeftijd is 9+ jaar. Niet gek dus. En als ik hen bij sommige raadsels vertelde hoe ze deze moesten oplossen, dan konden de kinderen daarna vaak wel zelf tot een goed antwoord komen. Het was dus voor hen beslist niet kansloos.

De raadsels waren niet zo heel moeilijk en ik denk dat kinderen van 9 jaar het wel grotendeels zal lukken om zelf de oplossingen te vinden. En al helemaal als ze het samen met een broer/zus/vriendje/vriendinnetje doen.

Supportpagina van Escape puzzel kids

Als je er niet uitkomt, dan kun je altijd de supportpagina raadplegen. Daarop kun je de raadsels vinden en per raadsel een aantal hints. Ook kun je daar de oplossing van een raadsel lezen. De supportpagina is zo gemaakt dat je elke hint en ook de oplossingen open moet vouwen om het te kunnen lezen. Wel zo fijn.

Uiteindelijk hadden we de raadsels opgelost en met de 6 stukjes een puzzeltje gemaakt en daarmee hadden we de ultieme oplossing gevonden. Wat waren ze trots dat het is gelukt! In de doos zit ook nog een dichte envelop waarin je de oplossing kunt vinden.

Al met al; echt superleuk dat er nu ook een variant voor kids verkrijgbaar is van de Escape Puzzel. Leuk voor kinderen die wel van een uitdaging houden. Het smaakt zeker naar meer! De tweede Escape puzzel kids van Ravensburger ligt hier dan ook al op de puzzelmat.

Escape Puzzel Kids

Lees ook: Review: Escape Puzzel 8: In de griezelkelder | Ravensburger
Lees ook: Review: Escape Puzzel 1: De sterrenwacht | Ravensburger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *