Review: 3D Portrait Magna Puzzle T-Rex

3D Portrait Magna Puzzle T-rex

Een puzzel van slechts 32 stukjes; die fase zijn we toch allang voorbij? Dat was wat ik dacht toen ik de 3D Magna Puzzle T-rex als review-exemplaar aangeboden kreeg van Tucker’s Fun Factory. Maar omdat ik ‘m zo gaaf vond, wilde ik beslist een review over deze puzzel schrijven. Ook omdat deze puzzel echt anders is dan dat je bij een puzzel voor ogen hebt. Joas en ik gingen met deze puzzel van ‘slechts’ 32 stukjes aan de slag. Maar dat bleek nog een hele uitdaging te zijn.

3D Portrait Magna Puzzle T-rex

De optische diepte van deze magnetische 3D puzzel is indrukwekkend. Vanuit verschillende oogpunten zie je een T-Rex skelet met bliksemschicht en een T-Rex met huid, zoals hij is.

Voorbereiding

Voordat je de puzzel kunt gaan maken moet je de puzzelstukjes eerst van elkaar scheiden. Je kunt daarvoor de complete puzzel uit het blik halen en vervolgens elk stukje langs het vouwlijntje afbreken. Dat gaat heel eenvoudig.

Het oplossen van de puzzel

Een Magna puzzel werkt eigenlijk net als alle andere puzzels. Het heeft alleen een aantal moeilijkheden ten opzichte van een ‘gewone’ puzzel. In de eerste plaats is dat het 3D-effect. Het beeld van een puzzelstukje verandert afhankelijk van de hoek waarin je het stukje bekijkt. De tweede moeilijkheid is dat alle puzzelstukjes een vierkante vorm hebben en je dus geen rand- en/of hoekstukjes kunt onderscheiden.

Het doel is natuurlijk om de puzzel zo snel mogelijk op te lossen. Omdat de stukjes magnetisch zijn, kun je ze op de voorkant van het blikken doosjes plakken, in het daarvoor bedoelde frame. Op deze manier kun je de puzzel vlak houden waardoor het resultaat heel duidelijk is en je het 3D-effect optimaal ziet. En dat effect heeft echt iets magisch. De uitsparing waarin je de puzzelstukjes kunt bevestigen heeft echter nog een moeilijkheid. Je ziet daarin alle 32 puzzelstukjes afgebeeld, maar dan volledig door elkaar gehusseld. Het brengt je in de war.

Alle voordelen op een rij

De puzzel wordt geleverd in een blikken doosje, waarin je de puzzelstukjes eenvoudig kunt opbergen. Zo hoef je nooit een stukje kwijt te raken. In het deksel van dit blikken doosje is een uitsparing aangebracht, precies ter grootte van de complete puzzel. Je kunt de puzzel dus op de deksel van het blikken doosje maken.

De puzzelstukjes zijn magnetisch, alle stukjes blijven op, aan of in het doosje plakken. Ideaal om mee te nemen op reis, bijvoorbeeld tijdens een lange autorit naar je vakantiebestemming, of in het vliegtuig. Het doosje is niet zo groot en daarom ook handig om in je tas te steken, maar ook groot genoeg om vast te houden als je in de auto deze puzzel gaat maken. En hoewel de puzzel uit slechts 32 stukjes bestaat, is het wel echt een uitdaging te noemen en is menigeen kind (of volwassene) er zeker een uurtje zoet mee.

Er zijn verschillende varianten van de Magna Puzzle verkrijgbaar, zowel met 16 stukjes als met 32 stukjes. Hieronder zie je een afbeelding met een aantal verschillende puzzels, slechts een greep uit de selectie.

3D Magna Puzzles verschillende soorten

Lees ook: Review: Escape Puzzel kids: Jungle | Ravensburger

Mijn mening

‘Slechts 32 stukjes.’ Dat dacht ik toen ik deze puzzel aangeboden kreeg als review-exemplaar voor Joas. Joas (5) legt al geruime tijd puzzels van ruim 300 stukjes weg, zolang de afbeelding maar aansprekend voor hem is, dus 32 stukje zou toch wel een eitje voor hem moeten zijn. Maar niets bleek minder waar. Joas en ik gingen er samen mee aan de slag en de puzzel bleek veel moeilijker dan we dachten.

Voor dat je aan de slag kunt met de puzzel moet je eerst de 32 stukjes van elkaar loshalen. Dat gaat heel snel en eenvoudig. Daarna gingen Joas en ik meteen aan de slag met het oplossen van de puzzel en dat bracht toch een aantal uitdagingen met zich mee. Er zijn geen hoekstukjes en ook geen randstukjes omdat alle stukjes vierkant zijn. Vanwege het 3D-effect is het echt enorm lastig om overzicht over de stukjes te hebben, want als vanuit de ene hoek kijkt zie je het skelet van de T-rex en kijk je vanuit een andere hoek dan zie je de T-Rex zelf. En dat is per stukjes dus wisselend, afhankelijk van hoe je de stukjes bijvoorbeeld op tafel hebt neergelegd.

Al met al waren we toch wel een tijdje bezig om deze puzzel op te lossen, maar uiteindelijk is het ons natuurlijk wel gelukt. Het uiteindelijke resultaat met 3D-effect is prachtig en heel magisch.

De stukjes van deze puzzel zijn magnetisch. Sterk genoeg om heel goed aan, op of in het blikken doosje te plakken, maar ook weer niet té sterk, de stukjes zijn makkelijk weer los te halen. Het formaatje van het doosje is handig om mee te nemen op reis, zeker in combinatie met de magnetische stukjes.

Uitdagend

Het leeftijdsadvies van deze puzzel is 8+, dat zegt eigenlijk al genoeg over de moeilijkheidsgraad van deze puzzels. Deze puzzel heeft ons dan ook enorm verrast, dat mag denk ik wel duidelijk zijn. Deze magnetische puzzel is zeer geschikt voor iedereen die een uitdaging niet uit de weg wil gaan.

3D Portrait Magna Puzzle T-rex

Lees ook: Review: 3D puzzel Zonnestelsel | Ravensburger
Lees ook: Review: De verlaten bibliotheek | Tucker’s Fun Factory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *