Recensie: Ik droom | Elly Godijn

Ik Droom || Elly Godijn

Eerlijk is eerlijk, ik lees liever een gewoon boek. Maar na het lezen van Paal 15 ben ik een verhalenbundel meer gaan waarderen en is het zo af en toe tussendoor zelfs fijn om een verhalenbundel te lezen. Het fijne van een verhalenbundel is dat je ook gewoon eventjes tussendoor een verhaaltje kunt lezen. Van Godijn Publishing ontving ik het boek Ik Droom, een dramatische verhalenbundel van Elly Godijn.

Ik droom

Zondag 28 maart 2021 werd auteur Elly Godijn 50 jaar. Ze wilde het groots uitpakken; het leven vieren, dansen op deze aardbol. Een party met alles erop en eraan. Dus niet … Want Corona gooit roet in het eten. Ze heeft de stoute schoenen aangetrokken en zichzelf een cadeau gegeven. Iets wat ze al lang heel graag wilde. Nu heeft ze het gedaan. Het publiceren van een bundel met 28 verhalen die ze in de afgelopen jaren heeft geschreven. Verhalen die doordrenkt zijn met verlangens en worstelingen. Ik droom. Een dramatisch verhalenbundel.

Dansen – dansen tot ik – dansen tot ik erbij neerval …
En dan wordt alles zwart.
Het doek valt.

Een dramatische verhalenbundel

“Ik droom” herbergt verhalen die geschreven zijn in een periode van innerlijke worsteling. Hoe verder de tijd door dendert, hoe meer de hoop doorklinkt tussen de regels.

Woorden rijgen zich aaneen tot dramatische verhalen over afscheid, innerlijke worstelingen en soms een beetje hoop. Duisternis en ellende weven zich aaneen, totdat zelfs de hemel huilt. De personages dromen, net als de schrijver, van onbereikbare oorden en verlangens. Soms reiken ze ver of struikelen ze al bij de eerste hindernis.

Dan begint hij te vertellen en ik reis een stukje mee met zijn leven. Ik word zo opgeslokt door zijn verhaal dat ik mijn spanning vergeet en niet in de gaten heb dat het inmiddels licht is geworden. Deze man is een kunstenaar in woorden.

Lees ook: Recensie: Paal 15 | 15 schrijvers, 15 waddenverhalen
Lees ook: Recensie: Blauw Gras | Elly Godijn

Mijn mening

Ik droom is een bundel met 28 verhalen. Dramatische verhalen. Over dramatische gebeurtenissen, over dramatische situaties. Over verdriet, angsten, loslaten, depressies. Duisternis en ellende weven zich aaneen, totdat zelfs de hemel huilt. Over vallen, opstaan, doorgaan en weer durven dromen. Er is licht aan het einde van de tunnel. Soms nog maar een flinterdun streepje. Maar er gloort licht. Er is hoop. “Laat mij moeder zijn, een moeder met hoopEr is hoop lieve vlinder. Help jij mij?

Een verhalenbundel met 28 verhalen. Het ene verhaal sprak mij meer aan dan het andere verhaal, net als het ene boek mij meer aanspreekt dat het andere boek. En soms is het verhaal zo mooi, dat het jammer is dat het verhaal al zo snel is afgelopen. Je zou er wel een heel boek van willen lezen. Er was ook een verhaal waar waar ik absoluut niet doorkwam, en dat is niet erg, je leest gewoon wat sneller en gaat verder met het volgende verhaal. Maar al met al, een prachtige bundel vol met prachtige verhalen die raken. Soms tot diep in het hart.

Zacht sluit ik de deur van mijn verleden, kijk niet meer om en laat achter wat ooit was.

Productinformatie

Titel: Ik droom – Een dramatische verhalenbundel
Auteur: Elly Godijn
Uitgeverij: Godijn Publishing
ISBN: 978-94-93233-50-8
Aantal pagina’s: 252

Lees ook: Recensie: De storm van 2020 | Diverse auteurs
Lees ook: Recensie: Angela & Emma – Weerzien | Alice Bakker en Elly Godijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *