Review: Escape Puzzel 9: Unicorn | Ravensburger

Escape Puzzel Unicorn Ravensburger

Sinterklaas is alweer een tijdje geleden. Maar deze goede man bracht mij wel een leuk cadeau, namelijk de Escape Puzzel Unicorn van Ravensburger. Als je alleen al naar de afbeelding kijkt wil je meteen al aan de slag met deze puzzel. Wat een magisch plaatje met prachtige kleuren. Ik denk dat ik deze Unicorn puzzel met stip op nummer 1 de mooiste vind onder de Escape Puzzels van Ravensburger.

Escape Puzzel Unicorn | Puzzelen – raden – oplossen!

Een Escape Puzzel bestaat uit 759 stukjes. Als eerste ga je deze legpuzzel maken, gewoon, net als alle andere legpuzzels. De afbeelding op de voorkant van de doos is niet helemaal identiek aan de puzzel zelf. Op de puzzel zie je namelijk de later op te lossen raadsels afgebeeld en zie je op de randstukjes allemaal cijfers staan. De afbeelding op de doos lijkt wel op de daadwerkelijke puzzel, maar is toch net even iets anders.

Als je puzzel af is, dan kun je verder met het oplossen van de raadsels. In de handleiding staat een verhaaltje beschreven die je eerst moet lezen, dan weet je een beetje waar je naar moet zoek moet gaan. Op de puzzel staan 7 raadsels afgebeeld die je moet zoeken. Heb je de raadsels gevonden? Dan kun je ze gaan oplossen. Uit elke raadsel komt een getal als antwoord. Vervolgens kijk je naar de randstukjes en ga je daar op zoek naar dat getal. Gevonden? Dan haal je dat puzzelstukje uit de puzzel. Als je alle 7 raadsels hebt opgelost, dan kun je met de 7 puzzeltjes een klein puzzeltje maken en dat kleine puzzeltje vormt de ultieme oplossing van het verhaal!

Kun je één van de raadsels niet vinden of lukt het je niet om ze op te lossen? Dan kun je altijd naar de supportpagina gaan. Daar kun je precies vinden waar de raadsels op de puzzel te vinden zijn en wordt bij elke raadsel een paar hints gegeven. Ook het antwoord is er te vinden en zo hoef je nooit vast te lopen.

De eenhoorn

Tijdens je reis door Ierland kom je terecht in het fabelachtige woud Ninlaidar. Diep verborgen in het bos ontdek je de ruïnes van een oude burcht. De muren oefenen een magische aantrekkingskracht op je uit. Terwijl je op onderzoek trekt in de ruïne, hoor je een triest gehinnik. Je draait je om en kunt je ogen niet geloven: vlakbij ligt zowaar een eenhoorn in het gras. Het dier kijkt je met grote, treurige ogen aan en zegt: “Ik heet Leonidea en ben een van de laatste eenhoorns ter wereld. In de strijd tegen de boze tovenaar Ursuk verloor mijn hoorn zijn toverkracht. Zo kan ik niet leven … Ik sterf binnenkort! Ik voel mijn krachten al afnemen. Kun jij me helpen mijn magische krachten terug te vinden?” Je kunt de situatie nauwelijks vatten, bent ongelooflijk zenuwachtig en vangt zonder een woord aan met de zoektocht naar de verloren toverkracht.

Lees ook: Review: Escape Puzzel 4: De Onderzeeër | Ravensburger
Lees ook: Review: Escape Puzzel 7: De roedel wolven | Ravensburger

Mijn mening

Wat een prachtige puzzel, een genot om te maken. Het leek zo op het eerste oog een makkelijke puzzel, maar dat viel nog vies tegen. Ik heb er best een kluif aan gehad, maar als het gaat om puzzelen ga ik die uitdaging niet uit de weg.

Toen de puzzel af was, zijn mijn man en ik aan tafel gaan zitten om op zoek te gaan naar de raadsels. Dat lukte aardig, de meeste raadsels hadden we zo gevonden. Het oplossen was een lastigere klus. Sommige raadsels hadden we dan wel zo opgelost, maar andere raadsels konden we uren naar staren en bij sommigen hadden we zelfs geen idee in welke richting we moesten denken om tot een oplossing te komen. Gelukkig kun je op de supportpagina hints vinden die absoluut helpen tot het komen van een oplossing. Gelukkig hebben we – al dan niet met een hint – alle raadsels kunnen oplossen en daarmee hebben we ook de ultieme oplossing van deze Escape Puzzel gevonden! En zo kon deze prachtige puzzel weer de doos in. Al met al heeft deze puzzels ons weer urenlang met plezier van de straat gehouden.

Gelukkig zijn er een stuk of 12 van deze puzzels verkrijgbaar, ik heb er nu 5 van gemaakt. Er komt er eind dit jaar zeker weer één op mijn verlanglijstje. Er zijn ook een aantal varianten voor kinderen verkrijgbaar waarvan we er één hebben gemaakt en de tweede op de puzzelmat ligt. Kortom, wij gaan nog even door met het maken van de Ravensburger Escape Puzzels!

Lees ook: Review: Escape Puzzel kids: Jungle | Ravensburger

Lees ook: Review: Escape Puzzel 8: In de griezelkelder | Ravensburger
Lees ook: Review: Escape Puzzel 1: De sterrenwacht | Ravensburger

Reactie (1)

  • Nathalie| 25 september 2022

    Ik heb deze puzzel 2de hands gekocht. Maar nu zit het raadselboekje enzo er niet bij? Kan er iemand mss een kopie van sturen ?

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *