5 Langverwachte boeken van 2021

Langverwachte boeken

Zoals elk jaar zijn er ook in 2021 weer veel nieuwe boeken uitgekomen en zullen er nog veel prachtige boeken worden verwacht. In dit artikel deel ik 5 langverwachte boeken, boeken waar veel mensen niet op kunnen wachten tot ze uitkomen en om ze te lezen. Welk boek met stip op nummer 1 staat laat zich waarschijnlijk wel raden.

1 | De zeven zussen deel 7: De zevende zus – Lucinda Riley

Met stip op één van langverwachte boeken van 2021 en op 6 mei was het eindelijk zover; het zevende en laatste (dachten we) deel van De Zeven Zussen-serie van Lucinda Riley is verschenen. Nu een maand later hebben velen onder ons deze roman al gelezen of zal op menigeen verlanglijstje staan. Lucinda Riley is de auteur van het Beste verkochte boek in 2018, 2019 en 2020. Of dat in 2021 ook het geval is, is nog maar afwachten, maar ze gooit hoge ogen, dat is wel zeker.

Niet alleen de boeken verspreiden zich over de hele wereld , ook deze zeven zussen voeren de hele wereld over en in deze hele serie van duizenden bladzijdes mag jij als lezer met hen mee op reis. En al helemaal in deze zevende deel, de zussen nemen je mee naar onder andere Zwitserland, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Frankrijk, Engeland om uiteindelijk in Ierland uit te komen.

Het zevende deel van deze serie gaat over de mysterieuze zevende zus. Ze was altijd onvindbaar, maar als Georg Hoffman onthult dat hij haar misschien op het spoor is, ontdekken Maia en Ally dat er twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland, en een tekening van een bijzondere, stervormige ring. CeCe, die in Australië woont, gaat op onderzoek uit. Dat blijkt pas het begin van de zinderende zoektocht naar de zevende zus, want de vrouw met de bijzondere ring is net aan een grote reis begonnen. Het wordt een race tegen de klok die de zussen de hele wereld over voert. Ze proberen haar spoor te volgen, de hele wereld over, maar ze lijken steeds een stap achter te lopen…

Lees ook: Recensie: De zevende zus – Deel 7 | Lucinda Riley

De zevende zus | Lucinda Riley

2 | Vrouwen van de Leeuwenhof 3: Solveigs belofte – Corina Bomann

Solveigs belofte van Corina Bomann is in februari 2021 verschenen. Het is het derde en laatste deel van de trilogie van Corina Bomann en het vervolg op Agneta’s erfenis en Mathilda’s geheim. Als je de recensies van deze serie moet geloven dan zijn de boeken beslist de moeite waard om eens te lezen en kan ik mij voorstellen dat het derde deel een deel is waarop lang gewacht is. Zelf heb ik deze trilogie nog niet gelezen, maar het staat absoluut op mijn lijstje om te lezen. Helaas is er geen E-pub-bestand van beschikbaar inde Online Bibliotheek, maar hopelijk komt deze nog een keer. De Volkskrant schreef: ‘Er is een nieuwe Lucinda Riley opgestaan, en ze heet Corina Bomann.’ En dat belooft dus zeker wat!

De jonge Solveig – verliefd en verloofd – lijkt een stralende toekomst tegemoet te gaan, maar een tragisch ongeval maakt een einde aan haar geluk. Ze besluit zich terug te trekken op de Leeuwenhof, bij haar moeder en grootmoeder. Daar is ze hard nodig, want het eerbiedwaardige landgoed verkeert in slechte staat. Solveig heeft allerlei ideeën om het huis en het omringende landgoed te redden, maar welke zijn goed en haalbaar?

Als er een Amerikaan en een aantrekkelijke zakenman uit Stockholm op de Leeuwenhof arriveren, opent hun inbreng en kennis voor Solveig de deur naar de wijde wereld. Ze wil niets liever dan een nieuwe start maken, voor de Leeuwenhof en voor de liefde. Maar kan ze haar verdriet om haar verloren geluk achter zich laten?

Solveigs belofte, een van de langverwachte boeken

3 | Zomeravond | Suzanne Vermeer

Bij jij ook zo’n fan van Suzanne Vermeer? Ik wel. Ook deze zomer worden we weer verwend met een spannende zomerthriller. Zomeravond was in april 2021 koud uitgekomen of ik had ‘m al in handen. Op de e-reader dan. En wat een fantastisch boek zeg! Als je van een spannende thriller houdt, dan kan ik je dat boek van harte aanbevelen. Waar waterland je meeneemt naar Umbrië in Italië en waar je je in Het Zomerhuis je op Sardinië waant, neemt Zomeravond je mee naar de Ardèche in Frankrijk. Een heerlijk boek om alvast in de zomerstemming te komen. Of kom jij toch liever in de winterstemming met IJskoud, Midwinter, Sneeuwexpress en Lawinegevaar?

Lauren Martens is met haar zus Celeste en hun ouders op vakantie in de Ardèche, wanneer Celeste op een avond niet terugkeert van een bezoek aan de discotheek. Twee dagen later wordt haar lichaam gevonden aan de oever van een rivier. Haar schedel is ingeslagen. Al snel wordt een verdachte opgepakt, Julien Fournier, maar die ontkent in alle toonaarden. Toch wordt hij schuldig bevonden en veroordeeld tot levenslang.
Twaalf jaar later is Lauren hulpofficier van justitie in Groningen als ze benaderd wordt door Nadine Dubois, een Franse journaliste die een populaire true crime-podcast maakt. Julien Fournier beweert nog steeds onschuldig te zijn en heeft de journaliste gevraagd zijn zaak te onderzoeken. Hoewel Lauren eerst geen enkele behoefte heeft om de boel weer op te rakelen, weet Dubois haar toch over te halen terug te keren naar Aubenas, de stad waar haar zus werd vermoord.

En ik? Ik kan niet wachten tot er weer een nieuw boek van Suzanne Vermeer verschijnt. Dwaalspoor gaat verder waar Zomeravond ophoudt en verschijnt op 13 juli 2021.

Lees ook: Recensie: Zomeravond | Suzanne Vermeer

Zomeravond van Suzanne Vermeer

4 | Valse getuige – Karen Slaughter

Fans van Karen Slaughter opgelet! Al zul je dat toch doen als je fan bent. Valse getuige is de nieuwste standalone-thriller van de onbetwiste Queen of Crime: Karin Slaughter. Ze levert met Valse getuige eersteklas spanning. Dit boek is nog maar net uitgekomen en ziet er veelbelovend uit. Ik heb het nog niet gelezen, maar ook dit boek komt beslist op mijn lijstje!

Karen Slaughter scheef tientallen thrillers die al jarenlang hoog op bestsellerlijsten staan. Wereldwijd. Het is niet voor niets dat de bijna van deze auteur Queen of Crime is.

Ze dachten ermee weg te komen… Ze hadden het mis.

Leigh en haar zus Callie zijn geen slechte mensen, maar op een avond meer dan twintig jaar geleden hebben ze iets vreselijks gedaan. Het resulteerde in een leven dat getekend werd door schuldgevoelens, verraad en geheimen. Jaren later heeft Leigh, inmiddels werkzaam bij een succesvol advocatenkantoor, de herinneringen aan die avond verdrongen. Tot ze tegen haar wil gedwongen wordt om een nieuwe cliënt aan te nemen en de grond onder haar voeten wegvalt. Want de man weet wat er destijds is gebeurd. Hij weet wat Leigh en Callie hebben gedaan. En tenzij ze hem stoppen, zal hij hun levens verwoesten…

Valse getuige - langverwachte boek

5 | Zandvoort aan zee – Linda van Rijn

Casa Ibiza, Costa Brava, Bestemming Bonaire, Blue Curaçao, Vive la France; witte stranden, blauwe zeeën, cocktailtje erbij … De goedkope boeken van Linda van Rijn brengen je naar verre prachtige oorden. De allernieuwste thriller van Linda van Rijn blijft dichter bij huis en neemt je mee naar Zandvoort aan Zee. Maar de spanning is er niet minder om. Wist je trouwens dat Linda van Rijn alleen over vakantiebestemmingen schrijft waar ze zelf is geweest?

Als de moeder en stiefvader van Mandy hun twaalfeneenhalf-jarig huwelijk willen vieren, bestaat daarvoor geen betere plaats dan Zandvoort aan Zee, de plek waar ze elkaar destijds ook het jawoord gaven. Mandy en haar zus Judith worden uitgenodigd voor een familievakantie in een mooi huis in de duinen, samen met Mandy’s vriend Robin en zijn achtjarige dochter Lize. Het is heerlijk weer en ze genieten van de zon en het strand. Voor Mandy is het fijn dat ze na een drukke tijd even op adem kan komen en tijd kan besteden aan Judith, want ze heeft haar zus de laatste tijd niet veel gezien.

Maar wat een onbezorgde familievakantie had moeten worden, verandert na een paar dagen in een regelrechte nachtmerrie als Judith na een lange strandwandeling niet meer terugkomt in de vakantievilla. In paniek gaat Mandy haar zoeken, maar haar zus lijkt van de aardbodem weggevaagd te zijn. De politie wordt ingeschakeld, maar ook die kan Judith niet vinden. Wel ontdekken ze een belangrijke aanwijzing, waardoor Mandy zelf betrokken lijkt. Hoe goed kent Mandy haar eigen familieleden eigenlijk? Waarom staat de ex van haar vriend ineens voor de deur? En wat heeft de mysterieuze afspraak in de agenda van haar zus te betekenen?

Langverwachte boeken: zandvoort aan zee

Naar welke langverwachte boeken heb jij uitgekeken?

Lees ook: Recensie: Sprong in het diepe | Titia Schut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *