Recensie: Echte duiven pikken het niet

Echte duiven pikken het niet

Ken jij de roe-coolste serie over de Echte Duiven al? Deel 5 van deze serie genaamd Echte duiven pikken het niet is zojuist verschenen! In dit spannende avontuur proberen de Duiven de stad te beschermen tegen een stiekeme verrader, ze doen er alles aan deze verrader te ontmaskeren. Dit is geen makkie, zal het de Duiven lukken om de stad te beschermen? De Echte Duiven-serie is een toegankelijke serie vol spannende avonturen en is een echte aanrader voor beginnende lezers van 7+!

Echte Duiven

Er zouden meer van zulk soort boeken moeten zijn; spannende avonturen voor beginnende lezer, maar geen AVI-boek. Joas is 5 jaar en zit in groep 2. Hij heeft zichzelf leren lezen vanaf het moment hij nog maar nauwelijks in groep 1 zat. Na de zomervakantie gaat Joas naar groep 3, maar leren lezen hoeft hij niet meer. Om hem op het juiste niveau in te laten stromen in groep 3 is er bij Joas een AVI-toets (en ook een rekentoets) afgenomen. Zijn AVI-niveau is momenteel E5. Het is verrekte lastig om geschikte boeken voor hem te vinden die passen bij zijn belevingswereld, maar verdergaan dan ‘ik vis mis’ en ‘ik pluk een roos’. Deze serie is dus dé perfecte serie, zeer geschikt voor de beginnende lezer, maar ook voor de lastige lezer. Korte stukken tekst, veel grappige illustraties, spannend en humoristisch. Perfect dus!

Inmiddels bestaat deze Duiven-serie al uit 5 delen. Kinderen kunnen dus even vooruit met lezen.

Echte Duiven vangen boeken – deel 1

Ben je benieuwd waarom duiven zich zo raar gedragen? Dat komt doordat ze de wereld beschermen tegen het kwaad! Waarom zijn alle kruimels in het park verdwenen? En wie heeft de vleermuizen ontvoerd?

Heb je je ooit afgevraagd waarom duiven altijd zo raar doen? Dat komt doordat ze strijden tegen het kwaad om de mensheid te redden! Duif Rots is dé meester der vermommingen en samen met zijn vrienden lost hij de grootste mysteries op. Waar zijn alle broodkruimels gebleven in het park en wie heeft alle vleermuizen ontvoerd?!

Echte duiven vangen boeken
Bladzijde uit deel 1

Echte Duiven verslinden gevaar – deel 2

De Echte Duiven zijn niet zomaar een superstoer team dat boeven vangt, maar ze zijn ook Echte Vrienden! Maar vreemde gebeurtenissen stellen hun vriendschap dusdanig op de proef…

De Duiven zijn terug en er zijn weer genoeg misdaden om op te lossen! De Duiven zijn niet zomaar een superstoer team dat boeven vangt, maar ze zijn ook Echte Vrienden! Maar een losgeslagen struisvogel, een geheime opslagplek vol vogels in flessen en een naar macht hunkerende ibis, stelt hun vriendschap dusdanig op de proef…

Echte Duiven verslinden gevaar

Echte Duiven in de nesten – deel 3

De Echte Duiven krijgen in dit AVONTUUR te maken met een bottenkrakende gier, een beestachtig kind en Pozzies gekidnapte familie! Een ding is zeker: ze zitten in de nesten! Komen ze er weer uit?

Rots, Curly, Tuimelaar, Pozzie en Grootkropper krijgen in dit AVONTUUR te maken met een bottenkrakende gier, een beestachtig kind en Pozzies lang verloren, gekidnapte familie! Een ding is zeker: de duiven zitten goed in de nesten! Komen ze er weer uit?

Echte Duiven in de nesten

Lees ook: Recensie: Help! Een klas zonder meester | Ilona de Lange

Echte Duiven spetteren samen – deel 4

In dit avontuur sporen ’s werelds roe-coolste duiven een ondergrondse boeman op, worden ze in de maling genomen door een kwelgeest en moeten ze afrekenen met een schimmige slechterik die een snood plan heeft uitgestippeld. Bij Rots, Curly, Tuimelaar, Pozzie en Grootkropper is de stad in goede handen. Maar wie beschermt de duiven als ze kopje onder gaan?

Spetteren samen Deel 4
Bladzijde uit de Echte-Duiven-serie

Echte Duiven pikken het niet – deel 5

De Echte Duiven zijn terug om de stad te beschermen en een stiekeme verrader te ontmaskeren! In dit spannende AVONTUUR nemen de Echte Duiven het op tegen een HONGERIGE wezel. Zal het ze lukken om de VERDWENEN vogel als eerste te vinden? En komen ze er op tijd achter wie het zeldzame juweel gestolen heeft uit het HARIGSTE museum ter wereld? De stad beschermen geen makkie! Hebben de Duiven een verrader in hun eigen nest?!

Echte Duiven pikken het niet

Lees ook: Recensie: Echte duiven vangen boeven
Lees ook: Recensie: Hilda en de grote Parade | Stephen Davies & Luke Pearson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *