Recensie: Een dag in het leven van | Het knotsgekke weetjesboek over het leven op aarde

Een dag in het leven van | Uitgeverij Deltas

Educatieve boeken van Centrale Uitgeverij Deltas zijn niet allen leerzaam, maar ook nog eens ontzettend leuk. Het boek ‘een dag in het leven van‘ spant helemaal de kroon als het gaat om ‘leuk’! Veel plaatjes, kleurrijk, korte stukjes tekst en bijzonder grappig. En bovendien kom je ook nog eens van alles te weten over 78 verschillende onderwerpen in de categorieën menselijk lichaam, dieren en aarde & wetenschap. Wat wil je nog meer.

Een dag in het leven van

Het knotsgekke weetjesboek over het leven op aarde

In dit knotsgekke weetjesboek kom je van alles te weten over je lichaam en de wereld om je heen. In grappige strips en geheime dagboeken vertellen verschillende organen, dieren, planten en fenomenen hoe een dag in hun leven eruitziet. Zo kom je te weten hoe een dag eruitziet van een mestkever, je hart, het poollicht, je hersenen, een bij, een banaan, een regenboog en nog veel meer. Grappig, leerrijk en leuk!

78 onderwerpen in één boek

In dit boek komen 78 verschillende onderwerpen aan de orde, onderverdeeld in 3 categorieën. Ik zet alle onderwerpen eens voor je op een rijtje:

Menselijk lichaam: hersenen, oog, inzoomen, tand, tong, hik, haar, neten en beten, neus, wrat, puistje, skelet, tot op het bod, witte bloedcel, longen, ademhaling, hart, onze held het hard, maag, lever, blaas, jij en je plas, darmen, drol, jij en je drol, scheet, hoest, hand, voet, rode bloedcel en celmaatjes.

Dieren: Spin, bij naaktslak, mestkever, stekelvarken, kwal, zeeanemoon, zeeduivel, griezelvissen, kolossale inktvis, blauwe vinvis, kameel, luiaard, vogelbekdier, koala, grote buideldieren, stinkdier, panda, specht, flamingo, kiwi, loopvogels en komodovaraan.

Aarde & Wetenschap: Venusvliegvanger, zonnebloem, boom, groeiringen, banaan, kokosnoot, paddenstoel, schitterende schimmels, fytoplankton, bacterie, wolk, wolken herkennen, steen, soorten steen, vulkaan, wat een uitbarsting!, bliksemschicht, de maan, poollicht, de zon, gloeiendheet spul, sneeuwvlok, ijsberg en regenboog.

Lees ook: Recensie: Raar maar waar! Dierenweetjes | Halfbob

Een dag in het leven van | Deltas

Mijn mening

“Ik heb een oogje op jou. Eigenlijk 8 oogjes.” Rara, om welk dier zou het hier gaan?

In supergrappige strips vertellen organen, dieren, planten of fenomenen hoe een dag uit hun leven eruitziet. Het boek is dus in de ik-vorm geschreven. Een aantal onderwerpen zijn in dagboekvorm geschreven. Je kruipt als het ware in de huid van het ding, ding of fenomeen. Bijzonder origineel gedaan. En dat maakt het boek zo leuk, maar ook ontzettend leerzaam. Als iets leuk is om te lezen, dan sla je de informatie ook beter in je op. En als het ook nog ondersteund wordt door grappige illustraties, dan is het helemaal dubbelop.

“Is dit een beetje hoog voor jou? Normaal komen er geen mensen naar me kijken.” Rara, wat is dat?

Eén onderwerp beslaat één of een dubbele bladzijde. Lang genoeg dus voor de beginnende lezer die graag korte stukken tekst leest of die gek zijn van stripverhalen.

“Hallo, ik ben je blaas. Ik sta te springen om met je te praten.”

Veel kinderen staan te springen om dit boek te lezen. Kleurrijk, leerzaam, kort maar krachtig, bijzonder humoristisch en ontzettend origineel. Wat zouden veel kinderen blij zijn met dit boek! Zelfs grote mensen zouden dit boek nog graag lezen!

Productinformatie

Titel: Een dag in het leven van | Het knotsgekke weetjesboek over het leven op aarde
Uitgeverij: Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN: 978-90-44760-78-1
Verschijningsdatum: juni 2021
Aantal pagina’s: 96

Een dag in het leven van | Centrale uitgeverij Deltas

Lees ook: Recensie: 100 waanzinnige weetjes over de ruimte | Deltas
Lees ook: Recensie: De grote kinderatlas | Uitgeverij Deltas

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *