Recensie: Origami dieren vouwen | Deltas

Origami dieren vouwen

Van uitgeverij Deltas ontving ik van de week weer een prachtig pakket met boeken. En het leuke is; het is een ontzettend divers pakket boeken geworden. Een leesboek Elin (en voor Joas), een receptenboek organizer voor mij, een informatief boek met weetjes over de aarde voor Joas (en voor Elin) en een Origami boek voor allebei de kinderen. En met deze laatste – Origami dieren vouwen – gingen beide kinderen dan ook direct aan de slag.

Origami dieren vouwen

Van olifant tot eenhoorn: leer stap voor stap de leukste figuren vouwen

Met de origamiprojectjes in dit boek heb je gegarandeerd eindeloos veel vouwpret! Scheur een vouwblaadje uit, volg de bijhorende stap-voor-stapinstructies en leer in een mum van tijd de leukste diertjes vouwen. Flamingo, hond, schaap of vos, origami was nog nooit zo eenvoudig.

Het boek bestaat uit 20 verschillende dieren en van elk dier van 2 uitscheurbare vouwblaadjes toegevoegd. (Behalve van de dinosaurus, daar zat er in ons boekje maar één van bij). De 20 verschillende origamiprojectjes zijn onderverdeeld in 3 categorieën.

Makkelijk

 • Luiaard
 • Olifant
 • Schaap
 • Konijn
 • Bij
 • Dinosaurus
 • Uil

Gemiddeld

 • Kat
 • Panda
 • Vlinder
 • Vos
 • Koala
 • Puppy
 • Pinguïn

Moeilijk

 • Eenhoorn
 • Flamingo
 • Zeepaardje
 • Zeemeermin
 • Narwal
 • Lama
Origami dieren vouwen

Lees ook: Recensie: Dieren tekenen in cartoonstijl | Deltas

Mijn mening

Wat een ontzettend leuk boekje is dit zeg! Alleen de voorkant ziet er al aansprekend uit. Ik snap dan ook wel dat de kinderen direct aan de slag wilden met vouwen. Gelukkig kun je elk dier 2x maken, dus hoeven de kinderen geen ruzie te maken en kunnen ze allebei van elk dier eentje vouwen. Alleen de dinosaurus zat er bij ons maar 1x in, al denk ik eigenlijk dat dat een foutje moet zijn.

Het is ontzettend handig dat je de vouwblaadjes uit het boekje kunt scheuren. Dit gaat alleen nog niet zo heel makkelijk, dus mijn tip is om dit niet je (jonge) kinderen te laten doen, maar om het zelf met beleid te doen. Anders kan het al snel gebeuren dat er een scheurtje in het papier komt en dat is natuurlijk niet te bedoeling.

Duidelijke stap-voor-stap instructies

De projectjes zijn onderverdeeld in 3 categorieën; makkelijk, gemiddeld en moeilijk. En je merkt ook dat het echt steeds moeilijker wordt. Maar, de stap-voor-stap instructies zijn duidelijk en voorin het boekje staat ook precies beschreven wat een symbool betekent. Dat moet dus goed gaan.

De vouwblaadjes zijn al voorgedrukt in de kleuren van het dieren en ook de snuit is al zichtbaar. Heb je alle dieren gevouwen en zijn je vouwblaadjes op? Dan kun je de dieren vouwen met eigen vouwblaadjes en er zelf de snuit van het diertje op tekenen, wat natuurlijk ook gewoon leuk is om te doen. Ook zijn de vouwlijnen goed zichtbaar en die zijn superhandig. Zo weet je precies waar je vouwen en kun je het ook recht vouwen. Van de vouwlijn is na het vouwen niets meer zichtbaar.

Het papier is niet dun en niet dik. Dik genoeg zodat het niet heel snel scheurt en dun genoeg om het nog makkelijk te kunnen vouwen.

Origami dieren vouwen is dus een leuk boek waar elke knutselaar zijn of haar hart aan kan ophalen.

Productinformatie

Titel: Origami dieren vouwen
Auteur: Thade Precht
Uitgeverij: Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN: 978-90-44761-43-6
Aantal bladzijdes: 128
Verschijningsdatum: september 2021

Origami dieren vouwen van uitgeverij Deltas

Lees ook: Recensie: Een dag in het leven van | Het knotsgekke weetjesboek over het leven op aarde
Lees ook: Recensie: Luce straalt weer | Scrivo Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *