Recensie: Dieren tekenen in cartoonstijl | Deltas

Dieren tekenen in Cartoonstijl

Tekenen is één van de favoriete bezigheden van Elin. In de afgelopen weken heeft ze een bureautje op haar slaapkamer gekregen en vindt ze het heerlijk om rustig op haar eigen kamer aan haar nieuwe bureautje te tekenen. Ze heeft ontzettend veel Topmodel-boeken, maar ze vindt het ook leuk om zelf een verhaal te schrijven en er tekeningen bij te maken. Het boek Dieren tekenen in cartoonstijl van Christopher Hart is haar nieuwste aanwinst als het gaat om tekenen. Een onwijs leuk en leerzaam tekenboek.

Dieren tekenen in cartoonstijl

Een schattige kitten, grappige pinguïn of stoere leeuw: leer stap voor stap de leukste dieren tekenen!

Je kent ze vast wel. De slechtgesluimerde beer die net uit zijn winterslaap is gewekt, de mollige olifant die alles doet voor een pinda, het snoezige schoothondje of de domme, maar o zo aaibare bever. Cartoondieren zijn de grappigste in het hele dierenrijk en maken ons telkens weer aan het lachen in tekenfilms en stripverhalen.

Wil je ook dolgraag weten hoe je deze vrolijke beestenbende zelf kunt tekenen?

Met dit boek leer je de leukste cartoondieren zelf tekenen, met de hulp van cartoonist Christopher Hart! Hij legt je stap voor stap uit hoe het moet en waar je vooral op moet letten. Een mollige olifant, een snoezig schoothondje of een slechtgeluimde beer: sla snel dit boek open, pak je potlood en een vel papier en ontdek hoe je deze vrolijke beestenbende helemaal zelf kunt tekenen! Bovendien krijg je heel wat tips om je eigen figuren te verzinnen. Kortom, met dit boek teken je binnen de kortste keren je eigen knotsgekke cartoondieren, van snuit tot staart.

Alle populaire dieren komen aan bod: pinguïns, honden, paarden, katten, olifanten, leeuwen en nog veel meer.

Christopher Hart is zonder enige twijfel de meest succesvolle auteur van tekenboeken ter wereld. Van zijn boeken werden al meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht in maar liefst 20 talen.

Dieren tekenen in cartoonstijl

Lees ook: Recensie: Stap voor stap mensen leren tekenen | Lise Herzog

Mijn mening

Dit boek staat boordevol leuke figuren van schattige dieren in allerlei cartoonstijlen. Aan elke diersoort wordt in een apart hoofdstuk aandacht besteed, zodat je de dieren op allerlei verschillende manieren leert tekenen. En vervolgens kun je er een heleboel zelf verzinnen.

In dit boek leer je over de bouw van een dier, de verhouding en hun manier van kijken. Ook leer je hoe je van een bepaald dier een typetje maakt; een schattig diertje, een baby’tje of juist een gemene bullebak.

Ook wordt er in dit boek aandacht besteed aan bijvoorbeeld de mond of de oogopslag. Je ziet bijvoorbeeld 8x een snuit van een beer en elke keer weer op een andere manier getekend. Zo zie je aan de snuit of de beer angstig is, overmoedig of dwaas is of als je maar beter even niet te dicht bij hem in de buurt kunt komen. Ditzelfde is bijvoorbeeld ook gedaan met de oogopslag. Je ziet aan de ogen of een dier boos is, ongeduldig of verbijsterd is, of totaal in de war.

Er staat ook steeds een korte en bondige uitleg bij in een redelijk groot lettertype. Dat maakt dat het boek enorm geschikt is voor kinderen die graag cartoons willen leren tekenen. Het boek ziet er qua vormgeving heel aantrekkelijk uit, dus menigeen tekenaar zal dit boek er graag bij willen pakken. Niet alleen geschikt voor kinderen, ook volwassenen kunnen er heel wat van leren.

Productinformatie

Titel: Dieren tekenen in cartoonstijl
Auteur: Christopher Hart
Uitgeverij: Centrale Uitgeverij Deltas
Aantal bladzijdes: 96
ISBN: 978-9044761-25-2
Verschijningsdatum: juni 2021

Dieren tekenen in cartoonstijl

Lees ook: Recensie: Een dag in het leven van | Het knotsgekke weetjesboek over het leven op aarde
Lees ook: Review: Letterpret – het doeboek voor deze zomer van Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *